11 härliga mille jackpot!

Publicerades den 22 april 2023

Lördagen den 22:e april, blir det en dag att minnas för att 13 friska rätt landade in på Stryktipset till hög utdelning? Ja, låt oss hoppas! Det är bäddat för riktigt trevlig runda i vart fall. Det är 11 miljoner jackpot och en kupong som bjuder på många möjligheter och säkerligen ett antal fällor med.

Det börjar dra ihop sig i den engelska fotbollen nu, Championship-lagen har bara 3-4 matcher kvar. I vanlig ordning är det stor dramatik kring både nedflyttningsstrecket och playoff-strecket, mängder med lag som är involverade och spänningen är stor. Premier League har lite fler matcher kvar och det är lite väl tidigt att påstå att det är ”sista chansen” eller liknande. Annars är det rätt fascinerande det här med lag som ”måste vinna” eller ”bara 3 poäng räknas” och hur det kan ställa till med spratt för våra annars beräknande hjärnor. Vem kan med gott samvete hävda att de aldrig gått i fällan att ha utelämnat ett kryss bara för att inget av lagen har någon nytta av 1 poäng?

 

Vem kan med gott samvete hävda att de aldrig gått i fällan att ha utelämnat ett kryss bara för att inget av lagen har någon nytta av 1 poäng?

Dagensbästaspel

För visst kan det vara lockande att gå den enkla vägen och skicka ut en hårdrocksnäve (1 2) och känna sig stensäker på grön bock vid matchen, bara för att inget av lagen är nöjda med kryss. Men det finns mängder med scenarion där matchen trots allt ändå slutar med oavgjort resultat! Lag A leder med ett mål i slutet, kommer då Lag B inte pusha för en kvittering bara för att de måste vinna? Såklart inte, för att kunna vinna måste de ju först kvittera! Eller ett scenario där det står oavgjort med 5 minuter kvar, båda lagen satsar offensivt och det är böljande spel. Men trots många fina målchanser går bollen inte in – ja, just det – målchanser kan missas även i lägen när lag MÅSTE vinna! Med detta skrivet – kryssen är sällan så döda som man kan tro… Vi kommer som vanligt ta genvägen via oddsmarknaden, den bedömningen de gör kring sannolikhet för kryss är det bästa riktmärket, betydligt bättre än ”känslor”.

Dags att granska kupongen och skissa upp dagens spelförslag. Det blir 1296 rader och förslaget bildar grund för klassiska Miljongängets Lilla Stryk, som går att haka på för 96 kr/andel. Lets go!

Spelförslag

Liverpool överst på lappen är en megafavorit hemma mot Nottingham. Laget verkar ha fått ordning på grejerna och framförallt möter de ett svagt Nottingham. Bortalaget har otroligt fula 5-36 i målskillnad på bortaplan denna säsong och det är svårt att se skrällen komma här. Men bollen är alltid rund, såklart! Dock har vi en utmanande lapp i övrigt med många jämna matcher. Dessutom jackpot och primära målet är lite extra riktat mot att verkligen nå 13 rätt och få vara med och dela på jackpotten. Att spika av Liverpool är i många lägen helt rätt väg att gå, särskilt på matematiska system som annars kräver stor fingertoppskänsla för att få ihop helheten vid gardering av Pool.

Spikar

Dagens femling som ska göra jobbet åt oss blir Liverpool, Brentford, Bristol C, Norwich och Elfsborg. Där sticker Brentford ut som det tuffaste draget. Laget är knapp favorit på oddsmarknaden hemma mot Aston Villa. Dock ger svenska folket bortalaget favoritskapet och då ser vi fint läge att spika The Bees till attraktiv procent! Bristol C, Norwich och Elfsborg är spikar runt 50 % där lagen har vettig vinstchans och inte är alltför överstreckade. Totalt sett en rimlig och intressant spikkombo!

Garderingar

Det finns ett gäng överstreckade favoriter på lappen. Vi ska försöka fånga upp ett antal skrällar där, vissa med hjälp av helgarderingar och andra med tuffa halvor. Dagens mest offensiva gardering är X2 på Blackpool borta mot Birmingham. Hemmalaget streckas upp i närmre 60 % men ska ligga runt 45 % enligt oddsmarknaden. Ett Birmingham som visserligen sett fina ut på slutet men som faktiskt inte har något att spela för. Blackpool däremot har sista chansen och måste få med sig något här. Är inte chanslösa på något sätt och spelvärdet är fint! Även i matchen Preston-Blackburn tar vi x2, lite oväntat har Prestons favoritskap dragit iväg rejält bland svenska folket i en match som är helt jämn på förhand. Ett billigt sätt för oss att med relativt låg risk (vi överlever 60+ % av gångerna vi gör detta move) att skapa potential i vårt system.

Nämnas bör även att vi helgarderar kupongens näst största favorit, Coventry. De kommer bli kraftigt överstreckade i matchen mot Reading och när vi spikat Liverpool är det fint att ha en potentiell storskräll med oss ändå.

Reduceringar

Redan på ”ramen” har vi idag fått till ett relativt välbalanserat bygge. Många av raderna tar sikte på utdelningar mellan 100 000 – 500 000 vilket kan kännas lämpligt denna jackpotrunda. Därför behöver vi inte vända in och ut på oss med reduceringarna, men lite extra spets vill vi sätta på systemet.

Röd färgreducering: Överstreckade favoriterna Crystal Palace och Cardiff markeras. Villkor sätts att max ett av lagen får vinna. Här jobbar vi in minst en skräll till och höjer samtidigt ”golvet” på vårt system, dvs städar bort rader med risk för låg utdelning.

Blå färgreducering: Leicester och Hull markeras. Krav sätts att minst ett av lagen ska vinna. Vi tycker båda ska ha goda segerchanser idag och viktar gärna systemet lite extra mot just dessa lag.

Färdigt spelförslag, 864 kr – Kika här!

Det är ett oerhört laddat Miljongäng som attackerar Stryktipset idag. Varit en del stolpe ut på slutet och tålamodet har prövats, både bland oss och er som ryggar våra system. Men Stryktipset kräver långsiktighet och vi gör vårt yttersta för att bygga så bra system som möjligt idag. Varmt välkomna in i butiken och hugg en andel eller två om du tror på oss. Nu kör vi!

För den som vill komma i stämning – lyssna på podden Stryket, matig genomgång av alla matcher och skönt surr kring Stryktipset!

Skrällen
  • Blackpool X2
team-skrallen
Spiken
  • Bristol City
team-spiken
Draget
  • Brentford
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!