13 miljoner jackpot!

Publicerades den 3 februari 2024

Äntligen lördag och ett nytt Stryktips att attackera som dessutom bjuder på 13 miljoner i jackpot. Premier League och The Championship är det som gäller att reda ut idag innan vi kan räkna hem någon 13-rättare. Ganska trevlig runda vi bjuds på idag, förutom det uppenbara med en bra jackpot så drar Tips-SM igång hos Svenska Spel och med det medföljer ett visst värde.

SM går ut på att få så många rätt som möjligt och utdelningen är sekundär (läs här), detta gör att favoriter kommer bli än mer överspelade än vanligt vilket bidrar med en extra dimension i spelet. Hur mycket dessa rader påverkar själva spelet råder det delade meningar om men vi är ganska övertygande att det är en fin extra boost att ett extra gäng motståndare jagar antal rätt och inte primärt utdelning som vi gör.

På med blåstället, nu bygger vi Stryktips!

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Fem spikar ska plockas ut och vi vill gärna undvika de stora SM-snurrorna så gott det går. Höjer vi svårighetsgraden liite grann på varje enskilt tecken så slipper vi dessa men får då svälja en större mängd varians. Hela rundan blir väldigt intressant och det finns flertalet spännande alternativ att jobba med. Vi har landat i följande fem spikar:

Spika

Fulham
Huddersfield
Norwich
Southampton
Swansea

Ett defensivt ankare i form av Southampton inleder och efter det fyller vi på med lag i mellanfacket. Aningen tuffare kombination än vanligt kanske men detta har till stor del att göra med SM-snurrorna som spelar mer eller mindre likadant. Har vi då inlett för offensivt? Nej inte alls, vi nämner ofta att jackpot-pengarna ligger i 13-rättspotten och det viktiga är att ta sig dit. Detta stämmer givetvis men det finns två sidor av myntet. Med jackpot-rundor så medföljer högre omsättning vilket innebär att potten är tillräckligt stor för att ge rättvist betalt även för svårare utfall. Hamrar vi in dessa fem så sätter vi oss själva i en fin sits när rundan ska gå i mål.

Halvgarderingar

Lite fräckare spik-kombination gör att vi inte behöver ta ut svängarna allt för mycket här, vi har gett oss chansen att gardera ett gäng hårt streckade favoriter. Vi vill dock redan i ramen trycka till SM-deltagarna, många favoriter utan särskilt hög vinstchans blir ofta rejält överstreckade och här vill vi in och peta bort lite motståndare. Hull blir ramens enda tydliga värdeskapande vaskning hemma mot Millwall. Båda lagen är i en mindre svacka och känslan är att inget av lagen gråter vid delad pott, tight och målsnålt är ursprungstanken vilket gör detta till en rimlig match att plocka bort favoriten i.

För att sy ihop säcken utan att spela allt för svårt så plockar vi bort de tre oavgjorda resultaten i Preston-Ipswich, Stoke-Leicester och Watford-Cardiff. Tecken med relativt låg sannolikhet att gå in utan något nämnvärt värde är alltid en safe väg att ta spelteoretiskt. Vi är nu nöjda med råmaterialet på vår ram och kan börja bryta ner det med hjälp av verktyget.

Reducering

Vi tightar gärna till våra staplar en aning när vi kikar inne på odds och utdelningsprognoserna till att börja med. Det gör vi snabbt och effektivt genom att skära lite i favoriterna och ställer krav med min/max i samma villkor. Idag har vi valt röda utgångar på Aston Villa, Brighton och Newcastle med kravet minst en, max två. Svårare än så behöver det inte vara att reducera på ett bra sätt.

En sista touch sen är vi klara, i vår ram har vi några riktigt fina värdetecken och vi vill gärna fördela lite mer av vår insats mot just dessa. Gröna utgångar placeras på Millwall, Stoke och Cardiff med kravet minst en.

Färdigt spelförslag för 756 kronor (42% reduceringsgrad)

Miljongängets andelar

DBS Youtube-kanal

DBS Facebook-grupp

Nu kör vi mot 13 rätt!