13 miljoners Jackpot på Stryket ska landas

Publicerades den 3 september 2022

Vi vill påstå att vår känsla är att det här känns lite som den första ”riktiga” Jackpoten på Stryktipset denna säsongen. Svenska Spel lägger 13 miljoner i 13-rättspotten och det förväntas bli rätt bra drag i omsättningen. Säsongens riktigt första heta Stryktipsrunda. Håller ni med?

Det gäller dock för all del inte att bli allt för peppad och sväva iväg från grundfilosofin. Grundbulten måste fortsatt vara att bygga systemen utifrån hur övriga svenska folket spelar och att ta extra hänsyn till hur trenderna ser ut för streckprocenten. Vart hamnar strecken när vi närmar oss 16:00 – går det att hitta vägar och framförallt kombinationer som kan bli attraktiva i målsättningen att slå ut våra motståndare.

Vilka typer av motståndare har du som Stryktipsspelare? Det beror helt och hållet på vilken utdelning du siktar på och vilken typ av system du bygger. Siktar du på ett i Stryktipssammanhang lite lägre men också kanske rimligt utdelningsintervall ex. 50-200k, då har du motståndare i hela spannet. Allt från storspelarna och de större andelsspelen till de lite mindre systemen.

Med de mindre systemen menar vi system mellan 500-2500 rader. System som är mindre än detta har faktiskt svårt att löpa linan ut trots lägre utdelning. Dessa system byggs oftast med 4-5 spikar och för at få ihop den kombinationen krävs oftast att spika av flera mer betrodda favoriter. Därutöver krävs det att det halv-skräller i flera av de andra matcherna. Vår rekommendation, som vi oftast tjatar om, blir då att faktiskt plocka bort några av de andra mer betrodda tecken på kupongen. Visst, riskfaktorn bli högre, men du kan för en liten peng faktiskt.

Ett ytterligare sätt att skapa sig en fin position mot många av de andra systemen, såväl större system som lite mindre är att lokalisera en attraktiv spik hos många vassa/större system. Detta görs just genom att kolla på trender i streckprocenten. Hos reducering.se reduceringsverktyg finns denna funktionen och den är enligt oss riktigt vass! Oftast blir denna typ av spikar till slut när man kollar kl 16:00 rätt korrekt streckad med hård streckning ända in i mål – efter att ha varit fin under hela förmiddagen. Att se dessa tendenser och våga ta den andra sidan (som ofta är lika korrekt) är en bra väg för att sätta dig i fin sits att slå ut motståndare i flera läger. Vilket i slutändan gör att du kommer bli fint belönad om du får 13 rätt – trots lite fler tyngre favoriter vunnit.

Från en mer grundtaktiskt genomgång kastar vi nu oss in lite på detaljerna och våra spikar, drag, halvgarderingar och reduceringsförslag.

Våra tankar mynnar som vanligt ut i ett spelförslag med systemramen på 1296 rader. Detta system går det att köpa in sig i som andelsspel för 96kr/andelen. 

Här i analysen trimmar vi sedan denna systemram med reducering.se reduceringsverktyg och presenterar ett reducerat spelförslag – färdigt att lämna in eller inspireras av vid eget bygge.

 

Spikar

Tre av kupongens fyra största favoriter hämtas från Premier League. City, Tottenham och Chelsea kompletteras av Preston. Fulast av dessa nu på förmiddagen är nog Preston och Tottenham. Visst City är ungefär lika mycket överstreckade, men vinstchansen är högre och variansen hålls ner. Chelsea är således finast i nuläget.

Vår tro är att Preston och Tottenham kommer att droppa något i % när vi närmar oss 16:00. Chelsea kommer nog stiga lite medan City mest troligt ligger kvar där de gör nu. Med detta i bakhuvudet så funkar det i våra ögon att använda allihopa som spikar – men inte ihop. Att spika samtliga dessa fyra är ett självmål enligt oss. Du bör ge ditt system chansen att fälla minst 1, kanske helst två av dessa med garderingar.

Chelsea skulle kunna vara ett sådant tecken som vi skrev om inledningsvis – här kan många spika och streckprocenten stiga. Vi helgarderar på detta spelförslag men den riktigt tuffe utelämnar kanske och jobbar skräll.

Vi väljer att spika City och Tottenham på detta spelförslag. Ett system i denna storleken får rätta in sig i näringskedjan – men med smarta val av halvgarderingar samt reduceringar kan vi trots detta utmana om högre utdelningar.

Utöver detta gillar vi Watford borta mot Rotherham. Här tycker vi att det ska skilja lite i grundkapacitet. Watford har väl i stort sett presterat enligt förväntningarna inledningsvis. Laget är med i toppen och spelet har sett helt ok ut. Möjligtvis att det offensiva spelet skulle kunna steppas upp, men oavsett är nog laget nöjd med inledningen. Rotherham förväntas kriga i botten men har inledningsvis fått med sig en del poäng här och där – hyfsat välförtjänt dessutom. Idag tycker vi dock att det är läge för Watford att visa att det är två lag som egentligen ska ligga i varsitt olika skikt i tabellen. Spiktvåan – förvisso lite överstreckad är intressant.

Brentford, Wolves och Swansea är tre lag som alla är med i valet av spikar. Samtliga tre fungerar att använda spelteoretiskt och här på spelförslaget väljer vi de två förstnämnda.

 

Halvgarderingar/reduceringar

Ett överstreckat Newcastle tror vi kommer att vara överstreckat hela vägen in i mål. Svenska folket gillar Isak – med all rätt -och efter Skatorna varit ytterst nära att plocka poäng på Anfield så är det många som får svårt att utelämna laget på kupongen. Många spikar också säkert. Vi väljer motsatt väg  – och spelar x2.

Vi lämnar även Nottingham borta på detta spelförslag. Överstreckade räcker kort och gott som motivering. Vi vill dock lämna in en brasklapp om streckprocenten förändras allt för mycket, vilket det finns en viss risk för. Var inte rädd för att byta ben…

Som reducering väljer vi två olika krav.

Gult reduceringskrav kräver att minst 1 av Chelsea och Preston måste bränna. Vi ser naturligtvis gärna att bägge missar på detta system. Detta kravet säkerställer tillsammans med våra halvgarderingar att vi hamnar i vettigt utdelningsspann trots våra spikar.

Blått reduceringskrav riktar in sig på mellanklassen. Fyra lag som är garderade men som innehar favoritstämplen i matchen – om än knapp sådan – markeras. Kravet blir att exakt 2 av dessa ska vinna.

Att reducera med krav likt detta är mycket effektfullt. Dels får du ner din systemkostnad/storlek en bra bit. Men du viktar även ditt system till vettiga odds och utdelningsintervaller. I denna systemstorleken är det extra fint. Du gör det inte för svårt – men heller inte för lätt – där enbart favoriter segrar.

Totalt har vi reducerat ner systemet från 1296 rader till 416 rader.

Spelförslaget ses i sin helhet här 

 

 

Skrällen
  • Crystal Palace
team-skrallen
Spiken
  • Watford
team-spiken
Draget
  • Bournemouth X2
team-draget
SVENSKA SPEL - VÅRA ANDELSSPEL