250.000 extra på Topptipset!

Publicerades den 13 februari 2024

Vilken läcker tisdag vi har framför oss! 250.000 kronor extra har Svenska Spel puttat in i Topptips-potten denna afton när Champions League och The Championship ska liras. Visst är det en härlig känsla i kroppen på CL-kvällar? Lyckas danskarna danskarna störa mäktiga City på hemmaplan och blir Leipzig-Madrid så böljande som man hoppas?

Dagens spelförslag byggs som vanligt via reducering.se. Verktyget är marknadens vassaste och har flertalet fina funktioner som tar ditt pool-spelande till en helt ny nivå. Självklart gratis att använda/skapa konto, testa!

Idag finns det flertalet vettiga spik-alternativ att jobba med och en mindre krockkudde för de lite mer defensiva vägarna är inbyggd via de 250 extra laxarna i potten. Givetvis går det inte att rada upp favoriter på löpande band för då är all potential som bortblåst. Vi ser ofta folk som nämner att dessa spetsade potter på Topptipset inte gör speciellt mycket för utdelningen men det är givetvis helt fel. Procentuellt innebär dessa 250.000 en ganska stor del av potten och det kan liknas med system som lämnas in i lotteriet utan någon chans att vinna. Boostade omgångar i de mindre poolerna är helt klart underskattade i våra ögon.

Spika

I dagens spelförslag kommer vi endast använda oss av en spik. Nej är svaret på frågan inledningsvis om danskarna kan störa City. Att det är klassskillnad mellan lagen råder det inte tvivel om. Givetvis kommer många sätta sig i City-båten men vi har goda förhoppningar om att tvåan här inte kommer bli allt för överstreckad med tanke på alternativen som finns runt om. Riskerna kommer spridas på ett gäng favoriter och lyckas vi nypa ett lag med så här pass stora vinstchanser till rimliga procent en runda med extrapengar så är det bara att nypa.

Halvgarderingar

När City ringats in som spik är tonen satt och vi behöver givetvis agera offensivt fortsättningsvis. Två renodlade värdevaskningar görs i ramen när vi tar bort överstreckade Real Madrid och Southampton. Madrid streckas alldeles för hårt och här har vi goda chanser att fälla motståndare utan att för den delen sträcka ut hakan särskilt mycket, ett ganska defensivt mot som ändå har bra utväxling. Vasken av Southampton är vi i ärlighetens namn inte helt sålda på, smått överstreckade ja men i en annan tid och på en annan plats (om City inte spikats) så hade detta faktiskt varit en vettig spik. Detta move gör vi dock för att få upp golvet till bättre nivåer i bygget och du kan alltid stå med rak rygg när en överstreckad favorit vaskas i ditt bygge. Bristol City är helt klart luriga och kan störa ett riktigt bra Saints här med hjälp av hemmaplan.

Reducering

Gula utgångar placeras på Norwich och Hull med kravet att minst en ska vinna. Två tecken som helt klart fanns med som spikalternativ och det faller sig därför ganska naturligt att vi vill vikta mer av vår insats mot dessa tecken. Goda vinstchanser på båda lagen och strecken kommer nog hålla sig på en rimlig nivå hela vägen fram till spelstopp.

Röda utgångar placeras på Leeds och West Bromwich med kravet minst en, max en. Två överstreckade favoriter som behöver hanteras på något sätt när City bankats in. Att sätta ut ”exaktreduceringar” på stora favoriter är väldigt effektivt när vi tar potential och svårighetsgrad i beräkning.

Färdigt spelförslag för 240 kronor (75% reduceringsgrad)

Miljongängets andelar

DBS Youtube-kanal

DBS Facebook-grupp 

Lycka till!