250.000 kronor extra på Topptipset!

Publicerades den 14 december 2023

I december kommer tomten och ett gäng med boostade potter på Svenska Spels poolspel, det är sen gammalt. Härliga tider! Ingen klassisk hockey-torsdag idag utan det är Topptipset som står i fokus med en adderad pott på 250.000 kronor extra. Europa League och Europa Conference League för hela slanten och ett gäng trevliga streck finns att bygga kring.

Dagens spelförslag byggs som vanligt via reducering.se. Verktyget är marknadens vassaste och har flertalet fina funktioner som tar ditt pool-spelande till en helt ny nivå. Självklart gratis att använda/skapa konto, testa!

Spika

Det finns flera vettiga kandidater här men ett par sticker ut sett till spelvärde. Brighton och Rakow Czestochowa (lyckas du uttala sistnämnda är du inte dålig) ringas in som dagens två spikar och resterande matcher i ramen helgarderas. Brighton tar emot Marseille och vi får ett gäng procent ”rabatt” mot svenska folket kontra lagets vinstchanser. Sannolikheten för vinst är dessutom relativt stor och när vi kombinerar spelvärde med låg varians i en boostad pott så får vi fram en kanon-spik.

Rakow blir som sagt dagens andra spik, ja vi nöjer oss med Rakow. Ruskigt fint spelvärde på ettan här, det är bara att tacka och ta emot. Har det med det krångliga lagnamnet att göra? Visst ligger det en del sanning i det för på andra sidan står ett betydligt större varumärke i form av Atalanta. Kikar vi på oddset så har polackerna bra mycket större vinstchanser än vad svenska folket ger sken av. Detta är dessutom en likvid marknad så vi kan med gott samvete lita på att oddset är ganska korrekt (med den info som finns ute). Atalanta är klara gruppsegrare och kommer troligtvis rotera en hel del. ”Det är inbakat i oddset” hör/läser ni ofta från oss och här har vi ett ganska tydligt exempel på det. Marknaden vet förutsättningarna och oddset ligger därefter. Dessa priser är givetvis inte något vi sett röken av om Atalanta hade behövt gå för tre pinnar och svenska folket har inte i tillräckligt hög utsträckning korrigerat sina streck på TT.

Reducering

Spikarna plitas ner och resterande matcher markeras i ramen. Favoriterna Real Betis, Sparta Prag, Ajax och Club Brugge markeras med röda utgångar och kravet ställs in på att max två av dessa får vinna. Vi kan inte tillåta att samtliga vinner samtidigt som vi får 8 rätt, det vore att betala för rader som garanterat har ett negativt väntevärde.

Har du inte tydliga värdeskapande vaskningar i ramen så är det en absolut nödvändighet att reducera bort vissa utfall av favoritsegrar. Det fina med att använda ett reduceringsverktyg är att du inte behöver välja exakt vilka favoriter som ska vika.

Avslutningsvis så får West Ham och Gent varsin grön utgång med kravet att minst en ska vinna. Båda lagen fanns med i våra initiala spiktankar men var till slut ganska långt bort om vi jämför med Brighton och Rakow.

Vi känner oss nu nöjda med systemet och kan konstatera att det finns goda möjligheter till en riktigt fin träff!

Färdigt spelförslag för 360 kronor (51% reduceringsgrad)

Miljongängets andelar

Lycka till!