250k extra i potten när grundserien i SHL ska avgöras!

Publicerades den 12 mars 2024

Inför veckan hade vi ögonen på den stora rullpotten på Hockeybomben (ingen vinnare senast) och trodde att den skulle spelas idag när det är sista omgången i grundserien på SHL men icke – vi får helt enkelt vara tålmodiga. Kanske väntar de till slutspelet?  Istället valde Svenska Spel att krydda potten på Powerplay med 250 000 kr – ett mer än godkänt tröstpris.

Det är full SHL-matta på menyn – sju hockeymatcher och en spelare vs spelare mellan Rattie (Linköping) och Lekkerimäki (Örebro) bildar en trevlig och spännande kupong. Flertalet av lagen har lite eller inget alls att spela för medan vissa har årets viktigaste match. Det är alltid svårt med spel & odds när lag med hög motivation möter lag med lägre, så väl laguppställningar som spelarnas prestationer tenderar att diffa mer än vanligt. 

Med hjälp av reducering.se ska ett reducerat spelförslag jobbas fram!

Extrapengar Powerplay

Spelförslag Powerplay

Vi kommer att använda oss av en större grundam (486 rader) och sedan jobba oss nedåt med reduceringar för att effektivisera och förbättra helheten. Det går inte att komma ifrån att det är mycket överstreckade favoiter under förmiddagen, de som lämnas i sticket är lagen med lite eller inget alls att spela för.

Spel och odds är en balansfråga – att bestämma sig innan att jag ska spela på x-lag utan att ta streckfördelning, tendenser eller oddsmarknaden i beaktning är alltid en dålig idé. Vårt mål är att få med oss lag som vinner oftare än vad streckprocenten säger, för att på så vis maximera de långsiktiga resultaten.

Därför börjar vi med att spika Rögle hemma mot MoDo. Rögle tog ett stort kliv mot slutspel efter 5-2 mot Linköping, man har målskillnaden till sin stora fördel (8 mål) men de är inte tillräckligt klara för att bara ställa ut skridskorna. Motståndaren MODO är däremot i riskzonen och de behöver vinna för att vara säkra på att avancera vidare. MoDo har haft det svårt på bortais och vi tycker att 52% på ettan är för lågt för att tacka nej till – Rögle spikas!

Vi väljer att spika ytterligare ett lag från Skåne – Malmö ska spela sin sista match inför hemmapubliken när krisstämplade HV 71 kommer på besök. En match utan sportslig betydelse och då tror vi att hemmafördelen kommer att spela stor roll. 58% kan vi leva med- Malmö blir spik nummer 2!

Avslutningsvis tar vi en klassisk gubbe i match 7. Det finns scenarion (x för MoDo) där krysset inte räcker för Örebro och då räknar vi med att målvakten kommer plockas. Ett korrekt streckat tecken till över 4 gånger pengarna är sällan dåliga att kliva.

Reduceringar

Våra 486 rader är spikade, nu ska bågfilen fram. Vi är ute efter att fälla favoriter!

Röd markering – Leksand och Färjestad streckas för högt – max en får gå i mål

Blå markering – vi tar ännu ett tufft avstamp – max en av Växjö och oavgjort i spelkampen!

Gul markering- Skellefteå och Örebro har lite mer att spela för och ok streckvärde – minst en måste gå in!

Spelförslag till Powerplay för 256 kr (47% reducerat)

486 rader har blivit till 256 rader där vi alltid får med oss minst två skrällar in i mål!

Extrapengar Powerplay

Skrällen
  • Timrå
team-skrallen
Spiken
  • Malmö
team-spiken
Draget
  • Max en av Växjö / x i spelarduellen
team-draget
Spela Powerplay med Miljongänget