300.000 kronor extra på Hockeybomben

Publicerades den 20 april 2023

Idag har vi en härlig Hockeybomb med 300.000 extra i potten. För många är hockeysäsongen över och våren med svenska bollen står i fokus men för oss inbitna hockeysupportrar så är denna avslutning givetvis grädden på moset. Tredje mötet i SM-finalen ska avverkas, ska Växjö koppla ett järngrepp eller studsar Skellefteå tillbaka? För att få ihop kupongen idag så har två möten från Allettans play offs smugit sig in på kupongen. Gör detta oss något? Inte alls, förmodligen ör det bara positivt. Intresset från gemene man bör sjunka en aning och som vi säkert tjatat hål i huvudet på er vid det här laget så vill vi ha så låg omsättning som möjligt när det vankas extrapengar i potten.

Växjö-Skellefteå

Här förväntas en riktigt målsnål match. Tydlig favorit på undern trots att linan är 4.5 och vi är beredda att hålla med. Växjö sitter i förarsätet (2-0 matcher) och är favorit i kvällens möte. Växjö spelar alltid tight och bör på ett vettigt sätt kunna kontrollera matchbilden ikväll. Vi spelar 0,1,2,3 på bägge lagen, även om resultaten 1-3 är ganska svala så är de samtidigt väldigt troliga med dessa förutsättningar. Med extrapengar i potten samt förväntad låg omsättning så behöver vi inte alltid göra det så svårt. Vi har trots allt nollorna här som rensar fint.

Väsby-Hudiksvall

Hudiksvall leder serien och förhoppningen är att svenska folket till slut kommer strössla lite för mycket tecken på denna sida (vi nöjer oss med 1,2). Vi väljer istället att gå kort där och vikta våra rader mot Väsby (2,3,4,5) som vid vinst kliver upp på samma poäng som Hudiksvall. Allt att spela för med andra ord. Väsby spelas som favorit på oddset och även om denna marknad inte alltid är lika nära sanningen som exempelvis SHL (pga marknadsdjup) så är det ändå något att luta sig en aning emot.

Troja/Ljungby-Nybro

Här försöker vi ”gå vidare till gå” och parkera bussen. Tecken 2,3,4,5 placeras på Troja/Ljungby och 1,2,3,4,5 på Nybro. Troja är borta och återtåget mot Hockeyallsvenskan får vänta (om ej mirakel). Detta är dock en stolt förening med fina hockeyrötter så att de skulle ställa ut skridskorna här hemma finns inte på kartan. Vi viktar minimalt åt hemmalaget här trots underdogs (startar på 2 mål). Nybro ligger för tillfället på andra plats och är verkligen med i racet om uppflyttning samt spelas till tydlig favorit på oddset. Denna match känns enligt oss vettig att öppna plånboken för, köp många tecken!

Reducering

Givetvis kommer vi använda oss av verktyget inne på reducering.se för att ta bygget i mål. Att använda sig av verktyget är gratis och du tar snabbt stora kliv mot att bli en bättre pool-spelare. Testa!

Vi börjar med att markera vår rams ”rensare” med gröna utgångar och ställa in kravet ”minst 1, max 1”. Exakt en av dessa ska sitta med andra ord. Här får vi en fin balans mellan svårighetsgrad och potential. Skulle flertalet av dessa tecken falla in i kombination med varandra så är raden ruskigt svår och utfallet riskerar att bli underbetalt sett till svårighetsgrad.

Vi markerar sedan fem av kupongens mest troliga tecken med röd utgång och ställer in kravet att max 2 av dessa får sitta. Procenten är höga här och vi vill gärna reducera bort utfall där flertalet av dessa sitter.

Vi är nu nöjda med vårt bygge!

Färdigt spelförslag för 871 kronor (66% reduceringsgrad)

Lycka till!