300.000 kronor extra på Hockeybomben!

Publicerades den 7 december 2023

Mycket fin hockey-torsdag som väntar idag med full omgång i SHL och en Hockeybomb som har kryddats med 300.000 kronor av Svenska Spel. Fantastiskt fin spelform och vi har ett gäng häftiga träffar under bältet här. Att bygga Hockeybomber är inte lätt, folk svävar iväg och spelar alldeles för svårt eller gör det klassiska misstaget att spela för lätt utan någon som helst potential i bygget. Balansen är svårhittad vilket gör denna spelform så svår och attraktiv för oss som verkligen är insatta. Med bred hockeykunskap och många års erfarenhet av systembyggande ska vi förhoppningsvis kunna nypa dit 3 välbetalda rätt inne i vårt ombud.

Här i inlägget kommer vi köra ett reducerat spelförslag med förmiddagens tankar. Detta kan du rakt av kopiera och klicka vidare på ”lämna in” eller ta inspiration ifrån och knåpa ihop ett eget bygge via reducering.se.

Dagens utmaning blir att lösa facit på matcherna Leksand-Frölunda, Växjö-Färjestad och Modo-Timrå. på förhand väldigt roliga matcher enligt oss. Att använda sig av odds och underliggande siffror för att gissa hur en matchbild kommer bli är oerhört viktigt men det är bara halva sanningen. Detta måste sedan appliceras i ett välbalanserat systembygge, vi gör ett försök!

Till en början kan vi ta en kik på över/under oddsen hos Svenska Spel i de olika matcherna, här skiljer det inga ljusår matcherna emellan. Linan är den samma och det förväntas bli ungefär samma mängd mål i matcherna. Är du inte särskilt insatt i svenska ishockeyn så blir det extra viktigt att hålla koll på detta, ibland skiljer det hela puckar på linan. Vi har helt denna information i ryggen när vi bygger men spetsar tankarna med underliggande stats, något behöver vi ha för att skilja oss från mängden.

Nu bygger vi!

Leksand (3,4,5)-Frölunda (1,3,4)

Leksand gör det ganska fint men inte riktigt fått utdelning, kan det komma idag mot ett svajigt Frölunda? Detta är två lag som verkligen blandar och ger, väldigt svårt att sia om vilken insats som ska trollas fram ur hatten från respektive lag. Vi viktar mot hemmasidan med tanke på lagens underliggande siffror men vill fortsatt ha med ett gäng kassar från bortalaget som helt klart är kapabla att såra vilket lag som helst offensivt.

Växjö (1,2,3)-Färjestad (1,2,3)

Tidig seriefinal väntas i Växjö ikväll! Här kör vi ”gå vidare till gå” för att använda Monopol-termer. Troliga utfall som 1-3 plitas ner på bägge lagen och vi hoppas på en ganska tight tillställning. Till skillnad från Leksand och Frölunda så vet vi vad vi får dag ut och dag in av Lakers, det är tight och det är effektivt. På andra sidan har vi dock ett lynnigt Färjestad, det skapas väldigt mycket offensivt och släpper till en hel del bakåt. Det sistnämnda kanske inte talar för en tight historia men här på hemmaplan tror vi att Växjö kan neutralisera Färjestads offensiv på ett bra sätt.

Modo (1,3,4,5)-Timrå (2,3,4,5)

På tal om lynniga lag, här svänger det friskt sett till chanser som lagen skapar offensivt samt släpper till defensivt. Plånboken öppnas en aning och vi unnar oss fyra tecken på respektive lag i ramen. Både Modo och Timrå överraskar positivt sett till förväntningar och förhoppningsvis har vi fin underhållning att vänta här.

Reducering

Gröna utgångar placeras på tecken i vår ram som i skrivande stund är streckade mellan 14-19% med kravet att minst två måste sitta. Vi viktar således bort från rader som svenska folket streckar ganska hårt.

Blåa utgångar placeras på rejäla rensare som Leksand 5, Modo 5 och Timrå 5 med kravet att max en får sitta. Kan tyckas konstigt för många men om vi kollar på prognoserna för bygget så sticker svårighetsgraden snabbt iväg om vi betalar för flera osannolika tecken. Speciellt i kombination med det gröna kravet. Vi har trots allt en krockkudde i form av extrapengar, spela inte alldeles för svårt.

Färdigt spelförslag för 701 kronor (46% reduceringsgrad)