300.000 kronor extra på Hockeybomben!

Publicerades den 1 december 2022

En riktigt läcker hockeytorsdag väntar och det känns fint att slänga in i mixen efter x timmar för mycket framför VM! Sju SHL-matcher ska gnuggas igenom och Svenska Spel bjuder upp till dans och boostar dagens Hockeybomb med 300.000 kronor extra. Godis!

Inlägget kommer som vanligt mynna ut i ett reducerat spelförslag via reducering.se. Vi kan inte nog rekommendera att testa verktyget, du tar ditt poolspelande till nästa nivå på ett kick. Att spela via reduceringsverktyget är gratis och enkelt att använda. ”Det känns nästan som fusk” nämndes i Stryket-podden bland annat och så kan säkert känslan vara för många som tar första steget in i reduceringsvärlden. Börja med någon mindre reducering och testa dig fram, du kommer inte ångra dig!

Nu bygger vi hockeybomb!

Leksand (1,2,3)-HV71 (1,3,4,5)

Skellefteå (1,2,4)-Luleå (1,2)

Timrå (3,4,5,6)-Frölunda (2,3,4,5,6)

Ovan tre nämnda matcher utgör dagens gåta. Det är inte alltid helt lätt att sy ihop en grön trea i denna spelform när det vankas hockey. Vi gillar dock matcherna som valts ut och känner att vi har fina takes på hur matchbilderna kan bli.

Vi tar ställning i första matchen. Tecken som placeras ut på Leksand är 1,2,3 medans HV71 som underdog får 1,3,4,5. Här bör vi skilja oss rätt snabbt från mängden, Leksand hemma mot jumbon HV71 lär locka när det närmar sig spelstopp. Tittar man dock lite djupare på underliggande siffror så gör så ser vi en stor diff mot lagens prestationer kontra vilka poäng lagen fått med sig. Leksand springer för bra och HV71 har haft stolpe ut.

I Skellefteå-Luleå förväntas en tight och målsnål match och vi håller med marknaden. Givetvis är nollorna ganska intressanta här men plånboken räcker inte alltid till. Med extrapengar i potten behöver vi dock inte ta ut svängarna allt för mycket och känner oss ganska nöjda med 1,2,4 på Skellefteå och 1,2 Luleå. Båda lagen ligger i toppen av ligan när det kommer till att inte släppa till farliga lägen mot egen kasse.

I den tredje och avslutande matchen hoppas vi på lite klang och jubel. 3,4,5,6 placeras ut på Timrå och 2,3,4,5,6 på Frölunda. I de två inledande matcherna har vi gått på relativt målsnåla vägar, nu får vi tänka om. Många motståndare i poolen är ”antingen eller”. Vissa har känslan att det alltid blir mycket mål i hockey medans andra tänker tvärtom. Vilka lagen är spelar givetvis en viss roll men tendenserna kommer alltid finnas där. Att då inte spela samtliga tre matcher på samma sätt kan vara en enkel väg till att rensa bort några av våra sämsta motståndare.

Varför tror vi på målkalas i den sista matchen då? Frölunda är väl kort och gott svaret. Laget är ett riktigt powerhouse framåt och skapar sjukligt mycket farliga lägen. Alla dessa fina lägen har dock sitt pris, göteborgarna får ”betala” för detta chansskapande i form av att de släpper till väldigt mycket mot egen kasse. Timrå är i grunden inte speciellt slaskiga men vi har goda förhoppningar om att de rycks med i denna matchupen och det trillar in ett gäng kassar åt båda hållen.

Reducering

Sju stycken gröna utgångar placeras på lågt streckade tecken. Kraven ställs till ”minst 1/max 2”. Här visar vi hur simpelt med effektivt reduceringsverktyget kan användas. Detta krav skapar en fin balans mellan potential och svårighetsgrad. Vi säkerställer viss utdelning samtidigt som vi kapar bort ramens absolut svåraste utfall.

Färdigt spelförslag för 932 kronor (35% reduceringsgrad)

Vill du inte bygga eget med inspiration från ovanstående inlägg så kan du givetvis hänga på någon av våra andelar som finns i vårt ombud hos Svenska Spel. Lycka till!