4 miljoner kr jackpot på ett tilltalande Europatips!

Publicerades den 28 januari 2024

Då var det dags för helgens höjdpunkt hos Svenska Spel – Europatipset med 4 miljoner kronor i jackpot. Förutom jackpot är det dessutom en mycket trevlig kupong med få stora favoriter vilket öppnar upp för höga utdelningar och fler radkombinationer inom prispottens intervall. Det här ska bli hur kul som helst!

I sedvanlig ordning på Europatipset är i princip samtliga favoriter överstreckade. På en vanlig ET-omgång med lägre omsättning och ännu större favoriter tvingas man hålla en större del överstreckade drakar i handen för att svårighetsgraden inte ska sticka iväg. Idag är det helt andra förutsättningar och vi ska våga gå mot strömmen. Ett bra verktyg att använda sig av är “Totaloddsprognosen” hos reducering.se för att ta reda på svårighetsgraden i systemet. 

Strategin i spelförslaget blir att spela offensivt – vi siktar mot sexsiffriga oddsintervall!

Dagensbästaspel
Logga Dagens Bästa Spel

Spelförslag Europatipset

Den tuffaste utmaningen när vi spelar Europatipset idag är att hitta fem vettiga spikar. Som vi nämnt tidigare är det mycket överstreckat och vi kommer behöva ta ut svängarna mer än normalt för att inte börja i för brant uppförsbacke rent värdemässigt. 

Southampton (51%), Sevilla (52%) och Athletic Bilbao (69%) är tecken vi får leva med. Vi kan inte påstå att spelvärdet är fantastiskt men vi måste ha några byggstenar som bidrar till  balansen. Det finns en tendens att folk brukar att spara sina spikar till de senare matcherna – så vi väljer istället tre matcher som samtliga börjar innan 18.30 – trender är sällan något man vill spela med. 

Vi kommer dock att spika båda sista matcherna, men det kan knappast tillskrivas en tydlig tendens. Valen fastnar på Guinea till 30% och spikkrysset mellan Egypten – Kongo. Guinea streckas vansinnigt lågt och krysset i match 13 är både odds- och streckmässigt lockande,  utan Salah på planen och en mål-lina på 2.0 känns krysset relativt troligt!

När halvgarderingarna ska ut letar vi efter några lag att utelämna – ögonen fastnar direkt på Verona (49%) och Lens(54%). Med en negativ differens på över 10% mot oddsmarknaden ser båda två ruskigt ”fula” ut i skrivande stund. Vi kastar de rätt i papperskorgen och jobbar in spelvärde till våra rader.

Det blir det två hårdrocksnävar på match 3 respektive 5 vilket innebär att vi helgarderar fyra matcher där svenska folket kommer att lägga sina ägg. Med hjälp av det smarta reduceringsverktyget ska vi finslipa och se till att vårt oddsintervall hamnar på rimliga nivåer

Reduceringar

Bland de populära lagen finns Inter (68%), Atletico Madrid (77%) och Union Berlin (78%). Vi valde att istället spika Atletic Bilbao i detta fack och sitter nu med tre helgarderingar på övriga. Att vaska alla tre kändes för tufft så vi väljer en intressant mellanväg.

Röd färgreducering– vi ringar in ovanstående lag och säger att exakt en av dessa får vinna. Det betyder att vi endast betalar för scenarion där en vinner och två tappar poäng vilket borde skaka av sig mängder med motspelare.

Blå färgreducering– detsamma gäller Milan och Royale Union – vi fäller gärna någon av dessa. Max en får vinna

Gul färgreducering – avslutningsvis viktar vi vår teckenfördelnig i Napolis och Toulouses favör – minst en måste gå segrande ur.

Spelförslaget till Europatipset är färdigt. Vi har kapat 77% av våra rader, från 1296 till 360 vassa kombinationer. Oddsintervallet från 145 000 – 1 287 000 rimmar helt rätt med vår valda spelstrategi.

Reducerat spelförslag för 360 kr (77 % reducerat)

Skrällen
  • Touluse
team-skrallen
Spiken
  • Guniea
team-spiken
Draget
  • Kryss i match 13
team-draget
Köp en andel till Europatipset idag

4 miljoner jackpot på en omgång med förväntat högt spelvärde. År 2023 säkrade vi den största andelsvinsten i landet på Europatipset – nu ska vi försöka göra om bedriften i eftermiddag.

Varmt välkomna att hänga med oss i jakten!