5 miljoner i jackpot på ett Europatipset som osar spelvärde!

Publicerades den 1 oktober 2023

Det är inte ofta Europatipset är höjdpunkten på helgen men eftersom det är 5 mkr i jackpot hamnar den överst på önskelistan för vecka 39. Faktum är att kupongen till och med är mer tilltalande än gårdagens Stryktipset som innehöll många stora favoriter. Idag är det snarare bättre balanserat av Svenska Spel och många kombinationer kommer att hamna inom prispottens intervall, precis så vi vill ha det!

Det är nästan optimala förutsättningar inför dagens omgång på Europatipset och även rent sportsligt är kupongen tilltalande. Vid sidan av nyckelmatcher i Sverige såsom BK Häcken – AIK och ångestmötet mellan Sirius – Degerfors är kupongen mestadels samlad från de fyra största ligorna i Europa. Det betyder en skarp oddsmarknad och mängder med information om lagen att tillgå.

Som vanligt ska detta inlägg mynna ut ett tidigt spelförslag till Europatipset. Med en ram på 1296 rader och Sveriges bästa reduceringsverktyg till hjälp ska vi göra vårt yttersta för att skapa ett system som är vinnande i det långa loppet. Det borde inte vara alltför svårt med tanke på vilken pang-omgång som ligger framför oss.

Snöbollstävling

Europatipset spelförslag

När vi letar efter spikar på kupongen fastnar våra ögon direkt på fem lag i de tidiga matcherna på Europatipset. BK Häcken jagar Malmö FF och Elfsborg i toppen och de har knappast råd att tappa poäng i fler matcher om de vill försvara guldet. AIK kommer däremot med högt huvud efter derbysegern mot Djurgårdens men lever fortsatt farligt när övriga lag runtomkring fortsätter att plocka poäng. BK Häcken är ett klart bättre fotbollslag än AIK och känslan säger att blir en bekväm hemmaseger på konstgräset, trots senaste tidens tendenser. BK Häcken spikas till 58%!

Vi landar i samma slutsats på Sirius hemma mot Degerfors. Sirius är i vår mening bättre än vad tabellen säger medan Degerfors placering snarare känns rättvis sett truppens kvalité. Nuvarande 73% är högt på Sirius men förhoppningsvis klättrar den ned några snäpp fram till spelstopp. 

I franska Ligue 1 har Le Havre varit en positiv överraskning hittills men idag lockar tvåan på Lille alltför mycket till 54%. En marginellt överstreckad favorit i detta fack tackar vi sällan nej till. Lille spikas. 

Europatipset spelar många med känslor och håller gärna på en spik eller två till de sista matcherna för att inte falla bort tidigt. Vi gör däremot tvärtom i spelförslaget och går ut stenhårt.. Med tanke på kupongens utformning och jackpot så tillåts vi ta ut svängarna och därför plockat ett korrekt streckat Udinese (40%) och ett underskattat Darmstadt (21%) in. Alla våra fem spikar kommer att vara färdigspelade vid 17.30 och det finns så klart en överhängande risk att man är bortspelad tills dess. Har vi däremot har stolpe in så sitter vi extremt bra inför kvällen!

Garderingar

Det räcker inte bara med att sätta fräcka spikar utan vi behöver också ta med oss skrällar från garderingarna. På våra halvor kliver vi Nottingham Forrest (36%), Real Betis (51%)  och ett oavgjort resultat mellan Atalanta – Juventus (29%). 

Vi har dock inte blivit av med tillräckligt av system ännu. Därför sätter vi siktet på någon av de två största favoriterna, Västerås (77%) eller Roma (79%). Vi använder en hel och en halv för att ta med många skrällar in i mål och med hjälp av ett reduceringsverktyg kan vi städa bort de scenarion där båda de spelar hem 3 poäng. 

Reduceringar 

Röd – som nämnt ovan är planen att fälla antingen Västerås eller Roma. Via röd färgreducering ställs villkoret in att max en av dem får vinna (gärna ingen). 

Gul – Brentford, Hammarby och Mjällby är relativt lockande tecken. Vi tar en mellanväg och säger att minst en men max två av dessa tre ska vinna. 

Blå – Vi lutar åt Atalantasidan och Osasuna, minst en bra måste gå in för att vi ska kunna få 13 rätt.

Spelförslag för 650 kr (50% reducerat)

Bygget är klart och vi siktar primärt in oss på sexsiffriga belopp och uppåt. Det är ett offensivt system med fokus på spelvärde och balans. Borde ha goda chanser att bli välbetalt de gånger vi lyckas nå destinationen!

Skrällen
  • Trelleborgs FF
team-skrallen
Spiken
  • BK Häcken
team-spiken
Draget
  • Darmstadt
team-draget
Köp en andel till Europatipset

Missa inte vår stora snöbollstävling som sätter igång imorgon. Det är hela 10 000 kr till vinnaren som lyckas spela ihop mest pengar under tävlingen. Lär mer här för att delta

Snöbollstävling