879 784 kr i rullpott på Hockeybomben, magiskt!

Publicerades den 30 januari 2024

Vilket fin Hockeytorsdag som väntar! Full matta i SHL och en riktig maffig rullpott på Hockeybomben med hela 879.784 kronor extra i potten. Spelar du poolspel så är det obligatorisk närvaro idag, om du hänger med oss alltså, annars får du gärna avstå och låta oss sörpla i oss det fina värdet. Våra andelar hittar du som vanligt inne i vårt ombud hos Svenska Spel, häng med!

Hockeybomben med så här pass stora rullpottar innebär alltid fint värde, förmodligen det bästa på hela poolspelsmarknaden. Vi ser ofta hög återbetalningsprocent då extrapengarna utgör så stor del av potten kontra omsättningen. Du kan således komma undan med rätt mediokra byggen men fortfarande vara vinnande, är du däremot en bra spelare, jag då är det en guldkruva!

Nu gnuggar vi spelförslag!

Med tanke på vilka möjligheter denna runda bär med sig så är vi villiga att öppna plånboken och unnar oss idag ett större spelförslag. Som alltid, spela aldrig för pengar du inte har råd att förlora. Har du en viss pott att spela för varje månad så välj dina rundor. Ibland är det viktigt att våga trycka på, detta betyder inte att du ska spränga rullen. Spela större vid fina rundor och våga istället helt avstå när du känner att edgen inte finns där. Spela inte för mer än du tänkt dig per månad men fördela storleken på insatsen sett till vilket värde en enskild runda medför.

HV71 (0,1,2,3,4) – Färjestad (0,1,2,3,4)

Här väljer vi att ge emot oddsmarknaden en aning. Högsta mål-linan på kupongen men vi vill gärna skapa oss en edge mot både bra och dåliga spelare. Folk ute i stugorna kommer måla brett på Färjestad när det tittas placering och gjorda/insläppta mål för respektive lag. De skarpa spelarna kommer i vanlig ordning utgå från oddsen på mål-linan och kommer helt naturligt landa in på ganska höga siffror på bortasidan när de letar tecken med låg procent. Vi vill därför bryta oss loss en aning från båda sidor här. Hv71 är inga målmaskiner och titt som tätt faller Färjestad ihop totalt offensivt. I tre av Färjestads fem senaste matcher har de blivit nollade, inte för att vi gillar att luta oss mot stats likt dessa men det är helt klart anmärkningsvärt för ett lag som i övrigt öser in mål. Att snappa upp tendenser för hur lag kan agera i vissa extremfall är viktigt på Hockeybomben när vi jagar kombinationer som skiljer sig från mängden. Det finns stabila topplag som ”aldrig” skulle bli nollade och sen finns det exempel som Färjestad.

Modo (1,2,3) – Frölunda (1,2,3,4,5,6)

Två lag som definitivt är väldigt svåra att bedöma, det blandas och ger. Tendenserna är dock tydliga, Frölunda har tuggat igång och Modo går åt motsatt håll. På bortasidan är vi villiga att strössla med lite tecken, vilken sida Frölunda ska vakna på går aldrig att förutspå och vi vill gärna köra hängsle och livrem här. Att plocka med 1 och 2 lämpar sig fint då göteborgarna i vissa fall svalnar av rejält offensivt. Den som önskar att gå lite kortare här kan dock med gott samvete börja måla på 3 och uppåt. På Modo-sidan kör vi en fegisvariant och plockar med de mest troliga utfallen 1,2 och 3, gå vidare till gå om vi ska använda Monopol-termer. Vi känner inte oss varken bekväma med att ta ställning eller intresserade av att jaga några rensare på denna sida. För att få ihop ett välbalanserat bygge så behövs givetvis några troliga tecken, speciellt när vi jagar lågprocentare på andra håll och då känns det rimligt att placera ut tre stycken i en och samma match.

Leksand (1,3,4,5,6) – Skellefteå (1,3,4,5,6)

Även här går vi emot oddsmarknad, sämre och bättre spelare en aning. Lägst mål-lina (4.5) för omgången men vi vill jaga fin utdelning och tror att detta kan vara en match som många kommer fel på alternativt inte ger sig själva chansen för utsticken. Inte för att något av lagen kastar in mål i egen kasse men de offensiva spetsarna i respektive kan utan problem täcka denna lina själv en bra dag. Lyckas vi då pricka in att båda lagen gör det just idag så kommer vi bli väl belönade. 5 och 6 på respektive lag bör helt klart åka med på kupongerna som jagar fet utdelning, ha dock i åtanke att inte spela allt för svårt. Spelar du matematiskt så kan det vara klokt att se över resterande del av bygget och skruva ner svårighetsgraden om du vill plocka med dessa lågprocentare.

Reducering

Vår ram är nu färdig och vi vill koka ner detta till ett slagkraftigt system. Att betala för extremutfallen i båda ändar är vi inte intresserade av, varken de troligaste eller de mest sprängda utfallen. Detta gör vi självklart med hjälp av reducering.se som är helt gratis att använda.

Till att börja med sätter vi blå utgång på vår rams minst troliga tecken med kravet minst 1, max 1. Rejäla rensare och ett sånt här tecken vill vi gärna få med, att betala för flertalet känns inte aktuellt då svårighetsgraden snabbt sticker iväg till absurda nivåer på vissa kombinationer.

Vi fortsätter sedan med gröna utgångar på ganska lågt streckade tecken med kravet minst 1, max 2. Tecken som helt klart höjer utdelningen och vi kan med gott samvete betala för två av dessa tecken utan att våra topp-kombinationer i oddsintervallet blir allt för svåra till skillnad mot den blåa färggruppen.

Vi har nu säkerställt att vi ska få in en rejäl käftsmäll på våra motståndare i form av det blåa och gröna kravet. Dags för finliret efter allt värdejagande och krav mot att lågprocentare ska trilla in. Eftersom lite enklare utfall idag kan bli ganska överbetalda med hjälp av extrapengarna så känner vi att det går att skala bort ett gäng kombinationer i absoluta toppen av vårt intervall. Gula utgångar placeras på tre av vår rams mest troliga tecken och kravet ställs in att minst en ska sitta.

Vi är nu nöjda med bygget och har kommit fram till ett spelförslag för 1575 kronor (86% reduceringsgrad)

Lycka till!