Årets sista Stryktips utmanar!

Publicerades den 30 december 2023

Årets sista lördag och därmed även årets sista Stryktips. En lite annorlunda kupong väntar på oss idag. Det är Premier League i match 1-7 vilket givetvis är trevligt – men därefter fylls lappen på med Serie A och skotska Premiership. Anledningen är att Championship spelar sina omgångar fredag + måndag detta veckoslut. För oss skolade spelläggare och systembyggare har det ingen större betydelse, att hantera lag och ligor som vi inte gör varje dag stör oss inte alls faktiskt! Med oddsmarknaden som stöd, streckprocent och hur de rör sig och lite andra verktyg som vi har i verktygslådan ska vi komponera bra system som slåss om fina pengar!

Spelförslag

Kupongens textur är mer utmanande än själva innehållet med lag från udda ligor. Dels har vi Man City som står i 1,07 och dels har vi ytterligare ett gäng relativt stora favoriter. Här gäller det att tänka till för att inte hamna i fällan och spela mot usla utdelningar och underbetalda rader. Häng med så guidar vi!

I vanlig ordning bygger vi med 1296 rader som grund (4 hel, 4 halv, 5 spik) som vi sedan kommer att trimma med reduceringar via reducering.se.

Spikar

Vi ringar in en kvintett bestående av Crystal Palace, Man City, Arsenal, Tottenham & Kilmarnock. En trevlig femling med lag hämtade från olika ”fack”. City som i nuläget understreckad megafavorit spikas givetvis, Arsenal vettigt streckad som trolig vinnare i facket 60-70 %. Tottenham är inte särskilt vacker men där tror vi strecken kan droppa, laget blir nog populärt att ”försöka fälla” idag. Kilmarnock en rimlig spik runt 50 % och slutligen är Crystal P ett fint drag mot ett skadeskjutet Brentford, håller den sig under 45 % är det riktigt fint!

Det var den lätta biten av dagens systembyggande. NU kommer det viktiga – att skapa höjd och finess!

Garderingar

Vi tar två riktigt obekväma beslut direkt på grundramen. Två drag som gör lite ont i magen men som är nödvändiga att göra! Både Juventus och Hearts utelämnas! Det är två hemmafavoriter som har gemensam nämnare i att de båda är överstreckade. X2 bjuder på fint värde i båda fallen och dessa drag säkerställer att vi inte tävlar om utdelningarna under 5000 – 10 000 kr som ALLTID är underbetalda och oattraktiva.

Vidare så helgarderar vi bland annat de stora favoriterna Aston Villa & Milan. Här lockas vi av skrällarna men väljer ändå att betala för de troliga ettorna, vi återkommer till dessa matcher strax!

Reduceringar

Även om våra två vaskningar av Juventus och Hearts skapat viss höjd vill vi ändå fortsätta att bygga vidare mot högre utdelning. Vi kommer att använda två olika färgreduceringar med olika syften.

Blå färgreducering: Här ringar vi in de helgarderade favoriterna Aston Villa, Milan och Aberdeen. Sedan är det en smaksak hur vi sätter upp reduceringsvillkoret. Det finns egentligen tre tänkbara sätt enligt oss. Det går att sätta kravet att ”minst 0, max 1” – då tillåts alltså bara att en av favvarna får vinna, men alla tre får gärna vika. Alternativ två är att sätta ett mer balanserat villkor med ”minst 1, max 2”, detta villkor har störst chans att gå in och är rätt beskedligt. Men vi kommer välja det tredje alternativet som är spänstiga ”minst 1, max 1”. Vi kräver då exakt två skrällar här! Det kapar bort många rader och komprimerar vårt systembygge mot utdelningar vi gärna tar sikte på denna runda!

Grön färgreducering: Det kommer ”lyxkryssas” mycket runt om i stugorna denna lördag! Folk streckar först favoriten och sen ”säkras det upp” med krysset. Det gör att vi kommer se bra värde på skrällen och att få med sig en eller ett par fullbordade skrällar är en nyckel för utdelning! Vi markerar tre lag som är riktigt fina och understreckade (alla står mellan 11-16 %). Roma, Salernitana & Ross är supertecken idag. Krav sätts att minst ett av dessa ska gå in.

Systemet i sin helhet – 504 rader

Kika på systemet och kolla framförallt på utdelningsprognosen! Vi spelar för utdelningar mellan 100 000 – 500 000 och har med oss kantbollar för ännu större pengar. Låt det smälla idag!

Matematiska system, R-system, U-system – allt hittar ni i DBS-butiken. Framförallt hittar ni även kompetenta och seriösa spelläggare med ambitionen att bygga Sveriges bästa andelssystem! Lira med oss så jagar vi 13 rätt som nyårskaramell!

PS. Du har väl inte missat att DBS har ett nytt ATG-ombud där vi samlat travspelläggare i toppklass? Imorgon är det en enorm jackpot på V75 och helt givet att vara med i jakten på miljonerna. Välkommen! DS

Skrällen
  • Ross County X2
team-skrallen
Spiken
  • Tottenham
team-spiken
Draget
  • Crystal Palace
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!