Big 9 – lätt kupong gör det svårt!

Publicerades den 19 maj 2023

Åtta rätt på spelförslaget förra veckan (Miljongängets Hundring) där vi bara saknade ett mål i matchen Man United-Wolves för full pott. Även 8 rätt på Miljongängets Kanon. Vi fortsätter att vara med i matchen och hugga efter vinster, i stort sett varje lördag!

Vi närmar oss en av årets höjdpunkter på Big 9, nästa helg (söndag 28 maj) när Premier League spelar sista omgången kommer det vara en mäktig jackpot. Men vi tar en sak i taget och ska först attackera denna veckas kupong!

Tre stjärnor har ni kanske sett det varit på Miljongängets andelssystem till Big 9 under en lång tid. Vad innebär det då? ATG förklarar enligt nedan på sin hemsida:

Stjärnranking används för att ge en indikation på hur bra laget spelat, jämfört med alla lag på Tillsammans. Butikslag jämförs mot andra butikslag. Rankingen tar hänsyn till lagets vinster och insatser under de senaste 6 månaderna där påverkan avtar med tiden.

Tre stjärnor:
De lag som tillhör de bästa 10% får tre stjärnor.

Två stjärnor:
Lag med två stjärnor har spelat bättre än hälften av lagen.

En stjärna:
De lag som vunnit något den senaste månaden får en stjärna.

Miljongänget har alltså tre stjärnor på systemen vi spelar varje vecka, topp 10 % bland andelslagen och det är ett fint kvitto att vi har pejl på det vi gör. Vänta inte med att  hugga din andel denna vecka!

Veckans Big 9-kupong

Likt förra veckan har vi en klassisk kupong denna vecka med enbart matcher från de tre storligorna. Premier League med fem matcher och utöver det ser vi en tysk (toppmötet Bayern-Leipzig) två italienska, samt avslutande Barcelona-Real Sociedad från Spanien. Det är en riktigt favoritspäckad kupong, ja en tydlig favorit i sju av nio matcher. Således en kupong som kan beskrivas som ”lätt”. Men faktum är att det är ganska svårt att bygga bra system en runda likt detta!  Att hitta den efterlängtade balansen mellan lagom svårighetsgrad och potential till bra utdelning blir utmanande. För vi vill inte lämna in rader som riskerar att bara betala någon enstaka hundralapp vid 9 rätt och vi vill inte heller lämna in rader som är extremt svåra/osannolika att träffa rätt och om de mot förmodan ändå träffar rätt är vinstpotten för liten som belöning!

För de som vill se ett färdigbyggt förslag har vi lagt ut en tänkt radskiss på systemet Miljongängets Hundring (102 kr/andel). <– Kika via länken!

Bästa spiken på Big 9 1X2

Aston Villa var en riktigt snygg spik förra veckan till låga 45 %! Denna vecka tar vi ett lite mer defensivt spikval. Det är faktiskt lämpligt att göra en vecka som denna när det bara blir för galna byggen/radkomber om för många av favoriterna garderas. Arsenal blir vårt val som ”bästa spik”. Laget ska givetvis vara tydlig favorit borta mot Nottingham och även om det ser ut som att ligatiteln glidit laget ur händerna så kommer de inte ge upp på förhand! Nottingham har gjort det bra efter förutsättningarna och har stora chanser att klara sig kvar i PL. Starkt! Det är främst hemmaspelet som bidragit till detta. Har full motivation här och kommer bäras fram av en stöttande hemmapublik, men vi tror inte det räcker. Förhoppningsvis stannar denna tvåa på streckprocent runt 65 -70 % och blir inte så överstreckad som flera av de andra favoriterna på kupongen troligen blir.

Bästa över/under på Big 9

Vi hittade ett riktigt fint drag förra veckan när underspelet i Real Madrid-Getafe till 44 % smektes in utan problem! Denna vecka bryter vi mot den annars stående traditionen att rekommendera ett underspel som veckans bästa över/under. Vi gillar ett överspel i Italien!  När Atalanta tar emot Verona i Bergamo får vi ett förvånansvärt fint pris på överspelet. I skrivande stund streckas över 2,5 mål endast på 46 %. Oddsmarknaden säger att ”övern” ska vara knapp men klar favorit i denna match, runt 53-55 % chans att gå in. Då tar vi chansen att spika! Atalanta har absolut offensiv kapacitet och matchen gäller mycket för båda lagen. Fint drag!

Bästa skräll på Big 9

Spezia 1x hemma mot Milan var förra veckans skrälldrag, visst satt det fint när Spezia till och med vann matchen, 20 % var mumma! Denna vecka spänner vi bågen ytterligare några snäpp. En rejäl skräll ska jagas och vi tar sikte på Liverpool-Aston Villa. Hemmalaget har radat upp segrar mot slutet och utmanar på allvar Man U om den sista CL-platsen. Ska givetvis vara klar favorit mot Aston Villa. MEN! Villa är ett kompetent lag som absolut kan ställa till det här. Någon walk in the park blir det knappast för Liverpool. Oddsen pekar mot att Liverpool ska vinna denna match ungefär 60-65 % av gångerna. Svenska folket streckar över 80 % på Big 9. Ett mycket angenämt förhållande sett till spelvärde och vi vågar ta den fräcka vägen att spela X2 här! Viktigt att faktiskt utelämna någon favorit på den annars ”lätta kupongen”! 

Big 9 är ett bra spel för att gå samman, det är svårt att med mindre insatser på egen hand nå hela vägen. Haka på något av våra slagkraftiga system!

Våra andelar Big 9

Mot 9 rätt!

 

Skrällen
  • Aston Villa X2
team-skrallen
Spiken
  • Arsenal
team-spiken
Draget
  • Över 2,5 mål Atalanta-Verona
team-draget
Köp en andel