Big 9 med nordisk fotboll trots VM!

Publicerades den 21 juli 2023

Fotbolls-VM för damer startade igår och Sverige spelar sin första match söndag morgon. Ingen big deal enligt ATG som helt utelämnar VM-matcherna från Big 9-kupongen. Märkligt? Ja, det kan vi tycka. Men faktum är att Svenska Spel gör samma sak på Stryktipset och Europatipset denna helg, inte en enda match från VM. Visst, tiderna matcherna avgörs på är udda, men ändå borde väl ändå ett par av matcherna kunna varat med på lapparna enligt oss…

Inga framgångar förra helgen för oss på Big 9, men som tur är har poolspel inget minne och begrepp som ”form” inom denna bransch är bara en klyscha! Vi ska se till att bygga bra system, varje runda, det är nyckeln till framgång!

Nu kastar vi oss över veckans lapp!

Veckans Big 9-kupong

Kupongen består av fem allsvenska matcher, tre från Superettan samt det danska mötet Lyngby-FC Köpenhamn. Fem av matcherna avgörs under lördagen och fyra under söndagen. Det verkar utkristallisera sig tre stora favoriter. Dels danska Köpenhamn, men även Häcken och IFK Norrköping får stora favoritskap på strecken. Men några ”säkra” 1,10-oddsare handlar det verkligen inte om, snarare vinstchanser som rör sig mellan 60-65 % för de nämnda lagen. Kul runda med chanser till stora skrällar alltså!

Som vanligt ska vi försöka lista veckans tre bästa drag. Två av tre hittade rätt förra veckan och nu siktar vi givetvis på full pott. Kika vidare här nedan för dragen

För de som vill se ett färdigbyggt förslag har vi lagt ut en tänkt radskiss på systemet Miljongängets Hundring (102 kr/andel). <– Kika via länken!

Bästa spiken på Big 9 1X2

AIK-Malmö andas toppmöte men som bekant har hemmalaget haft en strulig vår och är indraget i bottenstriden. Tog en viktig trea borta mot Varberg senast och det andas lite morgonluft i hemmalägret. MFF kommer från två raka förluster, dels svaga torsken hemma mot Mjällby men sen mer väntade förlusten mot mardrömsmotståndarna Djurgården. Har inte sett bra ut efter uppehållet. Här tror vi dock att klasskillnad kommer lysa igenom och att MFF är en berättigad favorit. Svenska folket verkar tvivla och streckningen blir nog inte så brutal. Bra spik som lockar mer än andra överstreckade alternativ på kupongen.

Bästa över/under på Big 9

Överspelet i förra veckan hittade rätt men nu är det dags för att sikte på ett underspel. Göteborg-Halmstad på söndag är en match där vi tror att båda lagen kommer sätta offensiven i fösta rummet. Lagen spelade 0-0 på Örjans Vall för några veckor sedan och det det känns inte orimligt med liknande matchbild här. Extra tacksamt då att svenska folket inte riktigt är med på noterna utan streckar jämnt på över/under när ”undern” ska vara klar favorit!

Bästa skräll på Big 9

Det finns flertalet aktuella skrälldrag denna vecka men vi fastnar till sista för Jönköping borta mot Utsikten. I detta toppmöte rankas Utsikten som ganska klar favorit, står i odds runt 2,00-2,10. Strecken på Big 9 är 66 % i skrivande stund. Grov överstreckning sett till förhållandet odds/streck och vi har även en bra magkänsla för skrällen. Jönköping har bara förlorat två matcher på hela säsongen och är svårslagna. Ett par jobbiga avstängningar hos Utsikten är också värt att beakta. Som helhet en vettig skräll att jaga!

Big 9 är ett bra spel för att gå samman, det är svårt att med mindre insatser på egen hand nå hela vägen. Haka på något av våra slagkraftiga system!

Våra andelar Big 9

Mot 9 rätt!

 

Skrällen
  • Jönköping Södra X2
team-skrallen
Spiken
  • Malmö FF
team-spiken
Draget
  • Under 2,5 mål IFK Göteborg-Halmstad
team-draget
Köp en andel