Big 9 – med start lördag kl 21!

Publicerades den 9 juni 2023

För andra veckan i rad levererades 3 av 3 klockrena drag här i Miljongängets Big 9-analys i fredags! Man City vann FA-cupen, BP skrällde borta mot Norrköping och under 2,5 mål i Parma-Cagliari var stensäker (0-0). Härligt att vara rätt ute! Irriterande nog så räckte det ändå inte hela vägen fram på andelssystemen. Närmst var Miljongängets Kanon med 8 rätt och bara ett litet ynka mål ifrån i Empoli-Lazio, surt värre då utdelningen troligen landat runt 100 000… Hela vägen denna vecka istället!

Noterbart är att veckans omgång drar igång senare än normalt, det är spelstopp klockan 21:00 på lördag kväll i samband med att avsparken görs i Champions League-finalen!

Veckans Big 9-kupong

Såklart givet att CL-finalen är match nr 1 på kupongen. I övrigt får vi faktiskt en helsvensk kupong denna vecka. Fyra matcher från Allsvenskan och fyra matcher från Superettan. Intressant och bör vara attraktivt för gemene man runt om i stugorna och generera en hyfsad omsättning ”lågsäsongen” till trots. Extra spännande blir att se hur pressade krislagen AIK och IFK Göteborg kommer hantera sina matcher, faktiskt som klara underdogs på oddsen… I Superettan är anrika Helsingborgs IF i en liknande sits och behöver vända en dyster trend. Häng med så tar vi sikte på de bästa dragen!

För de som vill se ett färdigbyggt förslag har vi lagt ut en tänkt radskiss på systemet Miljongängets Hundring (102 kr/andel). <– Kika via länken!

Bästa spiken på Big 9 1X2

Det finns fyra större favoriter på kupongen, Man City, Djurgården, Häcken och GAIS. Samtliga fyra kommer högst troligt bli överstreckade då resterande fem matcher på lappen är relativt jämna. Men för att hitta balans i sitt bygge bör åtminstone en, troligen två, av dessa nämnda storisar spikas. Valet för bästa spik faller, efter viss tvekan, på Häcken. Risken är att strecken drar iväg över 80-85 % här. Vilket är för högt – men vi får kompensera den fula spiken med vassa drag som har värde på andra håll! Häcken lekte med Mjällby i cupfinalen och nu när de har hemmaplan är fördelen än större. Bör vinna komfortabelt!

Bästa över/under på Big 9

En ovanligt svår runda gällande över/under – jämna odds  de flesta matcherna och det är på förhand småklurigt att spekulera kring hur svenska folket kommer att strecka. Men vi är relativt säkra på att det kommer bli spelvärde på under 2,5 mål i Djurgården-Norrköping. Hemmalaget har kommit igång fint och ska vara tydlig favorit här. Framförallt har de sett mycket stabila ut defensivt. Norrköping utan stjärnan Sigurdsson kommer få svårt att måla i denna fight. DIF öser inte in mål heller och då underspelet är en potentiell kupongrensare utses den som veckans bästa över/under!

Bästa skräll på Big 9

AIK är som sagt i kris, 7 poäng på 11 matcher är galet dåligt. Men viss ljusning kan ändå skymtas i de senaste två matcherna, derbyt mot AIK och hemmamatchen mot Kalmar. I den sistnämnda matchen hade AIK minst sagt förtjänat en seger, xG på nästan 3 mål varav bland annat en missad straff. Nu är dock motståndet tuffast möjliga, ett Elfsborg med stort självförtroende går fram som en maskin i Allsvenskan. Bortalaget ska vara favorit när de båda gulsvarta lagen möts på söndag, men inte så stor favorit som svenska folket vill hävda. 1X och jobba bort många svaga lappar som kör på tvåan här är en bra melodi!

Big 9 är ett bra spel för att gå samman, det är svårt att med mindre insatser på egen hand nå hela vägen. Haka på något av våra slagkraftiga system!

Våra andelar Big 9

Mot 9 rätt!

 

Skrällen
  • AIK 1X
team-skrallen
Spiken
  • Häcken
team-spiken
Draget
  • Under 2,5 mål Djurgården-Norrköping
team-draget
Köp en andel