Big 9 – midsommarversionen!

Publicerades den 22 juni 2023

Efter en veckas uppehåll är vi nu tillbaka på Big 9-scenen! Midsommar symboliserar ju för den med negativt tankesätt att vi går mot mörkare tider, årets längsta dag (sett till dagsljus) är bakom oss och nu blir dagarna kortare och kortare. Deppigt? Nja, inte så va? Och framförallt inte som spelintresserad, efter midsommar kommer kupongerna bara bli mer och mer intressanta för att kulminera vid juletid!

Denna vecka är det dels en annorlunda kupong men också likt Stryktipset en annorlunda starttid, nämligen söndag kl 16:00. Vi har hela helgen på oss att gnugga bästa lösningen och systembygget!

Veckans Big 9-kupong

Fokus på veckans kupong är faktiskt ett mästerskap, U21-EM! Mästerskapet som avgörs i delat värdskap mellan Georgien och Rumänien inleddes igår. Ena hemmanationen, Georgien, stod för en praktskräll då de spöade Portugal med 2-0, kul start! Vi har fyra matcher från U21-EM på lappen. Dessutom två svenska div 1-matcher samt tre matcher från norska högstaligan, Elitserien.

Rent texturmässigt så innehåller kupongen ett antal större favoriter i spannet 1,30-1,70. Nyckeln till hög utdelning är givetvis att inte alla dessa favoriter vinner, och det är chansen stor att de inte gör!

För de som vill se ett färdigbyggt förslag har vi lagt ut en tänkt radskiss på systemet Miljongängets Hundring (102 kr/andel). <– Kika via länken!

Bästa spiken på Big 9 1X2

Veckans spik är en spänstig sådan! I bottenmötet i division 1 Södra ska Ängelholm tampas med Oskarshamn. Efter en lovande inledning har Ängelholm haft det tungt och kommer nog fortsätta ha det tufft, stor risk att laget åker ur. Oskarshamn har varit en besvikelse i år, även om de inte räknades in som förväntat topplag är nuvarande nedflyttningsplats illa värre. Båda lagen står med raden 4-0-9, alltså inte en enda oavgjord match ännu. Oskarshamn ska vara knapp men klar favorit i vår bok, svenska folket tänker annorlunda och gör hemmalaget till minifavve. Då tar vi ställning och spikar tvåan till attraktivt spelvärde!

Bästa över/under på Big 9

U21-EM inleddes med att tre av fyra matcher gick under 2,5 och i den fjärde matchen behövdes 95 minuter innan tredje målet trillade in. Matcherna på söndag är i runda två och förmodligen kommer det bli ganska tillknäppt även då. Dock lär svenska folket hinna se trenden med målsnålt i början på mästerskapet och kanske strecka rätt friskt på under?!

Vi utser istället underspelet i matchen Tromsö-Stabaek till veckans bästa drag på över/under! Konstigt kan tyckas, båda lagen har ju spelat över 2,5 mål i sina fyra respektive senaste matcher! Men det ser vi som brus, viktigare är vad oddsmarknaden säger. Den säger att under 2,5 mål faktiskt ska vara favorit här, typ 55 % chans att det blir målsnålt. När de tidiga pengarna snarare signalerar streckning runt 35 % kastar vi oss snabbt över läckerbiten till drag!

Bästa skräll på Big 9

Botten mot toppen när Karlstad tar emot Dalkurd i norrettan. Men även om det skiljer många tabellplaceringar anar vi en jämn kamp där små detaljer kommer att avgöra. Hemmalaget har höga ambitioner och räknades in som aspirant för toppen pre säsong. Har efter den knackiga starten bytt tränare och det andas optimism igen. Dalkurd har inlett starkt och kommer troligen slåss om Superettan-plats hela vägen fram till säsongens slut. Vi hoppas att svenska folket går hårt på tabellen och att strecken seglar upp mot 65-70 på Dalkurd % här. Då är 1X ett superfint val!

Big 9 är ett bra spel för att gå samman, det är svårt att med mindre insatser på egen hand nå hela vägen. Haka på något av våra slagkraftiga system!

Våra andelar Big 9

Mot 9 rätt!

 

Skrällen
  • Karlstad 1X
team-skrallen
Spiken
  • Oskarshamn
team-spiken
Draget
  • Under 2,5 mål Tromsö-Stabaek
team-draget
Köp en andel