Championship och 9,5 miljoner JP på Stryktipset

Publicerades den 5 augusti 2023

Det har varit en lång sommar utan engelsk fotboll på Stryktipset men nu sätter vi äntligen punkt för det. Även om det är en vecka till premiären i Premier League så startar klassiska Championship med åtta matcher i eftermiddag. Dessutom är det 9,5 miljoner i jackpot tack vare att ingen fick 13 rätt förra helgen. Förutsättningarna är med andra ord helt optimala!

Samtliga tretton matcher på Stryktipset startar på den klassiska speltiden 16.00. Det innebär att det med all sannolikhet kommer att svänga ordentligt. Det finns inget utrymme för hedge och andra riskminimernade åtgärder utan idag får man syna sitt system hela vägen till pipan ljuder i sista matchen. Det kan bli några nervösa minuter om man sitter bra på det inför slutskedet.  

Förutom åtta matcher från England har Svenska Spel plockat in en dansk match och fyra division 1 matcher i Sverige för att fylla ut återstående platser. Överlag är det en 13rätters som är relativt öppen med möjligheter att ta flera olika vägval. Köpenhamn bär det största favoritskapet med vinstchanser på runt 67% enligt oddsmarknaden. Det betyder att de trots allt tappar poäng 1 av 3 gånger. De gångerna brukar den största favoriten falla tungt på Stryktipset!

Andelar

Förutom Miljongängets egna system i ombudet har vi ett gediget utbud av andelsspel på Stryktipset till denna pangomgång. Det är nämligen inte bara Championship som har premiär utan det har även vår kompetenta rekare Championshipkungen som är tillbaka när favoritligan drar igång. Med åtta matcher på Stryktipset passar omgången honom som handen i handsken.  Han hälsar att han ser fram emot den nya säsongen och tror det kan bli den kvalitativt bästa säsongen i Championship på många år. Idag gillar han framförallt Middlesbrough, Norwich och Watford.

Flera system med öppen radskiss är öppnade av Championshipkungen:

Även våra trogna spelläggare Peter och Sosos har flera system vardera till denna “återstart” på Stryktipset:

Varmt välkomna in i butiken när vi jagar 13 rätt!

Nu ska ett tidigt spelförslag ska bearbetas. Idag spelas spelförslaget med 4 spikar, 5 halvor och 5 helgarderingar. Grundramen kan köpas här för 98 kr per andel.

Spelförslag Stryktipset

Spikarna är grundpelarna i ett systembygge. Det är dessa vi viktar 100% av våra rader mot och därför är det viktigt att tänka till ett extra varv. Vi föredrar spikar som bidrar med balans men samtidigt inte är för kalla rent värdemässigt. Idag fanns många olika lag som övervägdes men vi kom tillslut fram till följande spikkvadrupel:

  1. Stoke (61%)
  2. Watford (55%)
  3. IF Karlstad (61%)
  4. Ariana (55%)

Fyra hemmalag som lockar mer än alternativen. Vi gillar framförallt Watford som i skrivande stund streckas nästan helt korrekt hemma mot ett förmodat svagt QPR. Kan bli omgångens finaste spik!

 Vi tycker inte att det är lönt att spika allt för offensivt på kupongen, det är trots allt jackpot och förväntad bra återbetalning. Dessa lag är alltså inga kupongrensare utan bidrar snarare med balans och tillåter oss vara offensivare i ett senare skede. 

Garderingar 

När vi övergår till nästa skede i bygget är det dags att lura bort motståndet. Istället för överstegsfinter, snurrfinter och annat som man kan använda sig av på fotbollsplanen är vårt jobb att identifiera och hitta vart skrällarna kommer att ske. Det är i regel skrällar som skapar värde på Stryktipset och gör att det blir någon utdelning att prata om. 

På den matematiska ramen kliver vi Blackburn, Vänersborg, Bristol C. Samtliga tre lag har ett negativt streckvärde, trots att de två förstnämnda inte ens är favoriter i sina respektive matcher. Dessutom väljer vi ett lyxkryss på nykomligen Plymouth hemma mot Huddersfield. Resterande matcher helgaddas och där behöver vi få med oss ett gäng skrällar för att extrahera tillräckligt med spelvärde. Det kommer vi fixa genom att använda det bästa verktyget en spelare kan ha på Stryktipset : Reducering.se.

Reduceringar

Ett reduceringsverktyg är optimalt när man vill styra sitt system i en specifik riktning. Vi kommer använda tre olika färgreduceringar (villkor) för att säkerhetsställa att alla våra radkombinationer har tillräckligt med skrällar med sig in i mål.

Röd – Fyra större favoriter ringas in – minst en men max två av dessa får vinna. 

Gul – WBA och Preston gillas idag. Minst en behöver vinna

Blå – Två lockande kryss i premiäromgången av Championship samt Norrby mot Vänersborg ser attraktiva ut. Vi ställer in ett tufft villkor att minst två av dessa behlöver gå in. 

Spelförslag för 840 kr (78% reducerat)

Systembygget är färdigt. Vi har skapat ett bygge som inte vinner när alla favoriter gör det eller är med när det blir på tok för svårt. Siktet är primärt inställt på sexsiffriga utdelningar och med några kombinationer som ger än mer än så. Borde passa väl en omgång med jackpot på 9,5 miljoner!

Skrällen
  • Preston
team-skrallen
Spiken
  • Watford
team-spiken
Draget
  • West Bromwich Albion
team-draget
Köp en andel till Stryktipset

Missa inte veckans premiäravsnitt av Stryket!