Dubbeljackpot Europatipset

Publicerades den 11 juni 2023

Söndag 11 juni, sommaren, iaf vädermässigt, har redan tagit ett fast grepp om vårt avlånga land. Vi är dock inte ens halvvägs in på året och av sommaren har vi mycket kvar att vänta oss. Skolavslutningarna håller precis på att avlösa varandra och ”den blomstertid nu kommer” sjungs av barnen. Vad passar då bättre än att denna söndag ge oss en jäkla skjuts in i denna tid med en smäll på Europatipset.

I onsdags hade vi ingen utdelning på varken 10 eller 11 rätt och vi har således en dubbeljackpot att se framemot idag. Att svenska folket i ovan beskrivna sommartider brukar minska sitt spelande något passar alldeles utmärkt denna dag. Potten är större och vi är inte lika beroende av hög omsättning för att få vettigt betalt.

Kupongen denna söndag är en blandad kompott, vilket faller sig naturligt i dessa tider. Allt från intressanta allsvenska matcher till portugisiskt kvalspel. Det finns flera fällor att passera i jakten på 13.

Här på sidan kommer vi att bygga ett spelförslag med en grundram på 1296 rader. Denna ram spelas som andelsspel via vårt ombud som Miljongängets Lilla ET för 96 kr.

Via reduceringsverktyget som Reducering tillhandahåller helt gratis, gör vi därefter smarta reduceringar som visar att du kan få ner din systemkostnad i samband med att du väljer bort vissa radkombinationer i din systemram. Ett smart sätt att spela poolspel på – har du inte gjort det tidigare är det hög tid att testa.

Spikförslag

Häcken är omgångens mest troliga vinnare i hemmamötet mot Mjällby. Streckas hårt såklart, en bra bit över vad som är korrekt. Men en omgång som denna är det inte fel att i vissa val gå den enkla vägen. Att fundera på att ha Häcken som spik bör finnas där.

Sirius är väl kanske det lag på kupongen som i nuläget ser ut att vara den vettigaste spiken i mittenfacket. Med mittenfack menar vi lag med runt eller strax under 50% vinstchans. Göteborg är allt annat än stabila och Sirius är nog ett av allsvenskans mest underskattade lag. Fin spiketta att välja på idag.

GAIS är precis som Häcken en trolig vinnare. Det som skiljer är att laget inte streckas lika hårt som stadskollegan från Hisingen. Visst, 70% kan kännas som mycket och är väl även i övre skiktet, men den är ok att använda även den.

En fräck spik idag är Verona i den avgörande matchen mot Spezia. Helt jämn historia där små marginaler kommer att avgöra. Krysset är riktigt hårt streckat (38%) och är inte jätteattraktivt. Sannolikhetsmässigt det minst troliga utfallet enligt oddsen, men ändå det tecken som får mest streck. Vi väljer därför det lägst streckade tecknet – 2:an till under 30%.

Elfsborg är tillsammans med Malmö och Häcken Sveriges just nu bästa lag, inte bara poängmässigt utan även spelmässigt. Idag är de i Stockholm och spelar mot ett AIK som absolut inte är ett av de sämsta lagen i allsvenskan trots att tabellpositionen visar detta. Däremot så är de nog det lag i Sverige som just nu är under mest press. Hur ska detta hanteras idag söndag hemma på Friends? Ja, det finns i våra ögon två alternativ, antingen en topprestation och vinst eller ett totalt förfall. Tittar vi spåkulan har vi svårt att se ett mellanting. Rent sportsligt är Elfsborg bättre och därför ser vi också större risk/chans att det det barkar det hållet. Spiktvåan är intressant då vi dessutom tror och hoppas att den kan sjunka lite i procent under dagen.

Halvgarderingar/Reduceringar

Vi har i systemramen två lite mer offensiva halvor där vi plockar bort Maritimo och Sarpsborg. Även utelämnandet av italienska Bari kan väl av vissa ses som offensivt men faktum är att det är en nästan helt jämn match och där vi är klar fav på x2.

Med dessa tre halvor har vi redan gett kupongen ett vettig start. 1296 rader finns i systemramen och nu vill vi klippa bort de allra sämsta kombinationerna.

Det gör vi genom två olika reduceringar.

Gul reducering: I samtliga tre nämnda halvgarderingsmatcherna markerar vi 2:an på underdogen. Här finns finast streckvärde och vi ställer krav att minst en av dessa tre ska sitta.

Blå reducering: Tre tyngre streckade favoriter markeras. Vårt krav blir att minst en, men max två av dessa segrar. Med denna reducering får vi bra effekt och förflyttar utdelningsprognosen i rätt riktning i förhållande till det sannolika utfallet. Detta görs genom att vi kapar bort alla radkombinationer där alla dessa tre stora favoriter vinner. Ett utfall som med våra spikar blir rejält tråkigt.

Totalt har vi nu reducerat 42% och spelförslaget är på 756 rader.