Dubbla extrapengar

Publicerades den 5 januari 2024

Vi har en fin fredag framför oss! Dubbla extrapengar – 250.000kr på de bägge 8-poolerna. Först ut Powerplay kl 18:59 och lite drygt timmen senare Topptipset.

På Powerplay återfinner vi Sverige – USA i JVM-finalen högst upp på kupongen – grymt häftig match. Ska Hävelid storspela i kassen och ta vårt genom historien tredje JVM-guld (1981, 2012 tidigare). Sverige få anses vara knappa underdogs i finalen, men vi ska minsann ge jänkarna en riktig holmgång.

Här i dagens inlägg fokuserar vi på Powerplay men glöm för all del inte bort Topptipset kl 20:14, kan bli fint värde där när många kanske fokuserar på hockeyn. Vi har andelsspel uppe i ombudet för bägge spelformerna – bara att hugga ett system för att vara med och tävla.

Vi bygger ett reducerat spelförslag på Powerplay där systemramen dessutom spelas som ett andelsspel i ombudet med namnet DBS – spelförslag (spelas med radinsats x5).

Spikförslag

Vi spikar tre gäng på dagens kupong. Patriotiskt nog väljer vi bort USA här trots att de streckmässigt ser rätt fina ut – kanske en va de finaste. Men vi både tror och hoppas att Sverige kan störa USA och lugga dem. USA får dock en markering på vår reducering för lite mer vikt på det reducerade spelförslaget som presenteras nedan.

Spikarna här landar istället in på Björklöven, Brynäs och Kalmar.

En stor favorit i Brynäs och två vettiga spikar i mittenfacket med runt 40% vinstchans där inget av lagen ser ut att bli direkt överstreckat.

Spikkombinationen är dessutom fin då vi ger oss utrymme att gardera kupongens tyngst streckade lag Södertälje.

Reduceringar/garderingar

Vi har en halvgardering på kupongen och här väljer vi att utelämna ett överstreckat Västerås. Knappa favoriter förvisso men över 50% sväljer vi inte när vinstchansen är i paritet med våra två spikar i Löven/Kalmar.

Systembygget är nu på 162 rader och spelas x5 (972 rader). Här ska vi vässa ner systemet något och få ner insatsen något på det reducerade spelförslaget.

USA markeras som sagt som utgångstecken pga det attraktiva streckvärdet. Vi kan förvänta oss att svenska folket låter denna streckning hållas också då vi av erfarenhet vet att vi ute i stugorna ogillar att spela mot Sverige. Går du för enbart spelvärdet vid inlämning idag kan USA vara en fin spik.

Förutom USA markerar vi storfavoriten Södertälje och två fina tecken i Djurgården och Tingsryd. Södertälje som trolig vinnare och övriga streckvärda vinnare. Kravet blir att minst 2 av dessa behöver vinna men max sätts vid 3. Att alla dessa 4 lag ska ramla in tror vi i kombination med våra spikar kommer innebära ett allt för dåligt värde på utdelningen. Risken för underbetalt är då stor. Kravet minst 2 max 3 är en fin mellanväg.

Systemet är nu nere på 64 rader och med radinsats x5 kostar systemet 320 kr att lämna in.

Systemet i sin helhet – klart för inlämning

 

 

 

Skrällen
  • Almtuna 1X
team-skrallen
Spiken
  • Brynäs
team-spiken
Draget
  • Kalmar
  • Björklöven
team-draget
Andelsspel POWERPlay