En favoritbetonad och klurig kupong på Stryket!

Publicerades den 24 februari 2024

Då var det dags för ännu en omgång av Stryktipset och fjärde rundan av totalt sex på Tips-SM hos Svenska Spel. Precis som vi är bortskämda med den här tiden av året är det en klassisk engelsk kupong med mängder av godbitar – där kvällsmatchen mellan Arsenal – Newcastle slår högst. Låt oss hoppas att vi kan addera ytterligare krydda till matchen genom att ha chansen på 13 rätt!

Vi kan lätt konstatera att det är något mer favoritbetonad än normalt på dagens Stryktipset. Arsenal och Manchester City bär de stora favoritskapen och bakom dessa drakar döljer sig mängder med lag som ger lägre än 2.00 på oddsmarknaden. 

För oss som spelar betyder det att färre radkombinationer hamnar inom prispottens intervall och man behöver vara försiktig så att man inte spelar för svårt, då kan man likväl spela på lotto. Detsamma gäller dock i “andra änden”, att ta närmsta vägen mot mål är en minst lika dålig taktik. Med andra ord blir “lagom” ledordet när vi sätter vår spelstrategi. 

Som tur är har vi ett grymt reduceringsverktyg till vår hjälp, här kan vi ställa in villkor så att vi får en bra balans mellan skrällar och favoriter. 

Spela Stryktipset med Miljongänget

Spelförslag Stryktipset

Det kommer inte att vara svårt att få ihop en stark femling. Det finns nämligen flera attraktiva spikalternativ som nästan automatiskt kvalificerar sig för systemet, inte minst med tanke på att vi inte har lyxen att invänta odds & streckrörelser på detta spelförslag. Följande fem lag blir spikarna och således även grunden i vårt system:

  1. Arsenal (70%)
  2. Brighton (53%)
  3. Crystal Palace (56%)
  4. Sheffield W (33%)
  5. Watford (52%)

Arsenal, Brighton och Watford streckas i princip even mot oddsmarknaden, vilket givetvis är mer än bra. Normalt sett brukar vi använda spikar till att skapa balans och då få ta lite negativt ev men nu får vi det bästa av två världar. 

Det ska dock sägas att dessa val mycket väl kan bli hajspikarna i eftermiddag. I jakten på att hitta unika rader och få till den berömda slalombacken slänger vi även dit Crystal Palace. Med lägre vinstchanser och högre streckprocent finns det goda chanser att den kryper ned i streckprocent framåt spelstopp, förhoppningsvis ett tecken som ratas av de bättre spelarna. 

 Sheffield W är ett annat tecken som rent och skärt erbjuder spelvärde. Streckas i nuläget 4-5% under trots att det ska vara marginella favoriter hemma mot Bristol City. Fint tecken!

Bland våra garderingar blandas det vilt. Här har vi värdesidan på Blackburn, gubbe i Stoke, lyxkryss på Middlesbrough och en vask på Sunderland. Det sistnämnda är ett av våra större ställningstagande på ramen men ett 13% överstreckat Sunderland kan vi inte blunda för, Swansea har goda chanser att sno med sig minst en poäng hem till Wales!

Reduceringar Stryktipset

Vi har 1296 rader men vi är inte nöjda med alla våra rader, mycket på grund av att vi har helgarderat i matcher med kraftigt överstreckade favoriter. Blir det favoritsegrar i dessa matcher är mycket av potentialen borta – då kliver av hellre tåget än att köpa en biljett till en trång kupé där alla vinner lite. Med hjälp av reducering.se ska dessa radkombinationer att fimpas!

Röd färgreducering – som vi nämnde tidigare får vi heller inte spela för svårt- vår valda spelstrategi var ”lagom”. Vi ringas in City, United och QPR – minst en men max två får vinna.

Blå färgreducering – Aston Villa och Middlesbrough blir nästa favoriter som attackeras – max ett av dess iskalla tecken får gå in (helst ingen)

Gul färgreducering – det går inte att blunda för spelvärde på Blackburn och Stoke – vi sätter villkoret att minst ett av lagen måste vinna!

Nu känns vi oss tillfreds. 1296 rader har blivit 540 vassa rader. Totaloddsprognosen hamnar främst på sexsiffrig svårighetsgrad och vi har flera kupongrensare längs vägen.  Ett system med hög potential om det lyckas nå hela vägen till 13 rätt 👇

Spelförslag för 540 kr (58% reducerat)

Skrällen
  • Swansea
team-skrallen
Spiken
  • Brighton
team-spiken
Draget
  • Sheffield W
team-draget
Köp en andel till Stryktipset

Missa inte veckans avsnitt av Stryketpodden!