En trevlig mix på Europatipset!

Publicerades den 28 februari 2024

En av de sista utmaningarna i Februari på poolspelen hos Svenska Spel är Europatipset. Trots att det är en vanlig onsdag får vi en härlig mix av matcher med allt från FA-cupen till Serie A. Förhoppningsvis kan vi få till en solid spurt i slutet av månaden!

Det var spännande final i söndags mellan Chelsea – Liverpool som de röda tillslut gick segrande ur. Det krävdes dock förlängning för att det skadedrabbade Liverpool kunde avgöra, när Van Dijk nickade in 1-0 118:e minuten. Idag finns båda lagen med på kupongen när det ska spelas FA-cup och frågan är hur pigga benen är efter en gastkramande final med förlängning?

Spelförslag Europatipset

Med tanke på att vi inte kan reagera på lagupställningar vid ett tidigt spelförslag så vågar vi inte ta ställning för något av de ovanstående lagen, osäkerheten känns för stor så här på förmiddagen. Istället blickar vi längre ned på kupongen och hamnar med följande fem spikar på spelförlaget till Europatipset:

  1. Inter (71%) – hemmalaget har dominerat i Serie A denna säsong och även om Atalanta har uppvisat en bra form ska det vara kvalitetsskillnad mellan lagen. 71% är högt men överkomligt
  2. Aberdeen (64%) – i Skottland hämtas spik nummer två. Aberdeen ser ut att passa vår kravbild: goda segerchanser och ett ok streckvärde med tanke på hur kupongen är utformad. 
  3. Rangers (76%) Det klassiska laget Glasgow Rangers utmanar verkligen Celtic denna säsong och är i pole position. En bortamatch mot Kilmarnock är aldrig enkelt men vi tror att de kommer gå segrande ur tillslut. 
  4. Panathinaikos (74%) – En annan större favorit tas in. På hemmaplan mot Aris ska man gör processen kort!
  5. Pisa (35%) – vår klart mest offensiva spik. Ett 5% understreckad Pisa blir ett perfekt komplement till övriga val!

Ett av våra favoritdrag – ”hårdrocksnäven” (1-2), används på hela tre av fyra ställen bland halvgarderingarna. Kryssen ser ovanligt kalla ut idag och då försöker vi hellre att fånga upp skrällen hela vägen. Royale Union däremot är ett starkt hemmalag som bara har förlorat en hemmamatch under hela säsongen, den sviten tror vi kommer vara intakt även efter returmlötet med Club Brugge. Speciellt eftersom Club Brugge vann första matchen med 2-1 på hemmaplan och tar sig vidare till final även vid oavgjort.

På helgaddarna behöver vi fånga upp x-antal skrällar för att utdelningen ska ta fart. Med hjälp av reducering.se ska vi ta bort utfall när så inte blir fallet.

Reduceringar

Röd – Liverpool och Chelsea kommer säkert vara påverkade av cupfinalen och vi måste fälla några större favoriter. Vi sätter upp ett villkor att max ett av dessa får vinna

Blå – Vi ringar in ytterligare tre favs och ställer villkoret max två. Optimalt scenario är att ingen av dessa vinner!

Gul – Som nämnt innan gillar vi Royale Union men även Moterherwell. Minst en  gul måste sitta!

Spelförslag för 816 kr (37% reducerat)

Bygget är något mer defensivt är normalt men det finns fortfarande god potential i bygget om målen trillar vår väg. Gillar du den matematiska ramen och vill köpa en andel för 96 kr? Då hittar du systemet ”Miljongängets Lilla ET” här

Skrällen
  • Cittadella
team-skrallen
Spiken
  • Aberdeen
team-spiken
Draget
  • Pisa
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget