Europamatcher på Europatipset

Publicerades den 13 april 2023

Några fina träffar på Topptipset igår där vårt system Heta TT x10 gav över 37.000 kr, och 4 andelar fick nästan 10 laxar var. Grattis till er! Utöver detta även flera andra system med 8 rätt och vinster tillbaka. Vind i ryggen således när vi kliver in och ska ta hand om torsdagens Europatips. Notera det lite tidiga spelstoppet 18:44.

Idag har vi flera ”Europamatcher” på kupongen. Champions League-kvartsfinalerna är färdigspelade för veckan och nu är det istället dags för Europa League och Conference League.  Övre delen av kupongen är slutspelsmatcher från dessa två turneringar, kompletteras sedan med ligamatcher från de fyra stora sydeuropeiska länderna, Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland.

Kupongen som helhet tycker vi ser mycket intressant ut. Av 13 matcher har vi bara fem matcher där favoriten bedöms ha större än 50% vinstchans. Dessa lite mer tydliga favoriter är dessutom inga monsterfavoriter – exempelvis är Manchester United kupongens mest troliga vinnare med en uppskattad vinstchans på ca 70%. Övriga favoriter lägre sannolik vinstchans än så. Streckprocenten på dessa favoriter kommer garanterat bli rätt så hög då spikar måste hittas bland spelarna ute i stugorna. Det kommer således kunna vara lönsamt att komma rätt på vilka som faller och vilka som står pall.

Vi bygger här på sidan ett spelförslag på 1296 rader i grunden. Spelas dessutom som andelsspel via vårt ombud för 96kr/andelen.

Systemramen reduceras sedan med hjälp av Reducering – Sveriges bästa reduceringsverktyg. Här justerar vi våra inlämnade rader mot det intervall vi önskar. Vi resonerar kring det längre ner.

Spikförslag

Några av favoriterna behöver hållas i handen. Leverkusen hemma mot belgiska Royale Union är i våra ögon en vettig spik, trots en viss överstreckning. Känslan säger att nuvarande 78% kommer att trenda neråt lite. Är det för optimistiskt att hoppas på 72-73% vid spelstopp?

Även tidigare nämnda United, med högst vinstchans på kupongen, håller vi i handen som hårt streckade. Med dessa två spikar behöver vi nu ta lite mer vågade val. Detta för att inte hamnar i ett allt för favoritbetonat fack.

Övriga tre spikar tar vi från mellanfacket. Vinstchansen för dessa ligger runt 40%. Streckningen är inte helt tokig på någon, tvärtom rätt fin i något fall. Finast i nuläget är Cremonese som streckas som klar underdog trots att man på oddset bedöms vara favorit i mötet mot Empoli. Övriga två blir Feyenoord och Vallecano där bägge står som hemmalag och knappa favoriter i på förhand jämna fighter.

Med spikarna har vi gett oss utrymme att gardera övriga mer hårt streckade lag.

Halvgarderingar

Vi vill redan i systemramen kasta bort vissa radkombinationer. Några av de fulaste tecknen på kupongen är tvåorna på Nice och Lyon. Nice i Conference League och Lyon i ligan borta mot Toulouse. Vi vaskar bägge dessa på systemramen på detta spelförslag. Detta är något som fungerar att göras av alla som bygger system, oavsett om du reducerar eller spelar matematiskt – några fula tecken kan med fördel utelämnas redan i ramen.

Även Anderlecht är i nuläget ett rätt oattraktivt tecken. Nästan helt jämn match men där hemmalaget streckas nästan 10% mer än bortalaget Alkmaar.

Reducering

Med halvgarderingarna har vi justerat upp lite gällande våra defensivt två inledande spikar (United och Leverkusen). Däremot kommer utdelningen garanterat hamna i ett underbetalt fack om övriga tre hårt streckade/betrodda lag segrar. Vi sätter ut ett reduceringskrav – gult – att minst 1, men max 2 av dessa lag får/ska vinna.

Vi ger oss här möjligheten att fälla två av lagen men betalar även för att endast en faller. I kombination med våra halvgarderings-vaskningar tror vi oss kunna få vettigt betalt även om bara en faller.

Idag nöjer vi oss med denna reducering, som är på 33%. Vi tar bort en tredjedel av radkombinationerna och alla dessa kombinationer är där vi får favoritparader. Bra sparade kronor.

Se spelförslaget här