Europatips med favoriter

Publicerades den 26 mars 2023

Ett Stryktips igår där det in till sista övertidsminuten såg ut att bli bottenutdelning och Jackpot. Wales fick in kvitteringen mot Kroatien och 12.000 på 13 rätt förvandlades till 56.000. Vi hade ett par R-system i ombudet där systemramen satt, men endast ett där det blev 13 rätt. Sosos-8 hel-3 halv slog reduceringarna och gav totalt ca 70.000. Övriga fick nöja sig med tusenlappar på 12 rätt.

Idag har vi ett Europatips med en hel del rejält stora favoriter. Många förordar att stå över omgången då det riskerar att bli låg utdelning. Vi har full förståelse för detta och sannolikheten för att det blir låg utdelning är ju högre än en vanlig runda. Samtidigt så kommer detta innebära en förhållandevis låg omsättning och då det finns extra jackpotpengar i 13-potten så kommer det kunna gå att få vettiga utdelningar i de lägre spannen.

Vi ska dessutom inte glömma att det är fotboll vi pratar om och även om favoriterna är stora så fälls denna typen av sannolika vinnare varje dag, varje vecka, året om – runt om i världen.

Ett snabbt räkneexempel. Kupongens två översta storfavoriter – England och Danmark. De streckas bägge på över 80%. Går vi till bet365:s oddsavdelning har vi ett dubbelodds på 1,56. Att jobba in dessa typer av dubblar vet alla som sysslar med spel, att det gör man inte i sömnen. Strax under 40% av tillfällena bränner nämligen denna dubbeln.

Med det sagt så gäller det att det klaffar såklart. Förutom att få in en smäll på rätt ställe ska övriga matcher, av den mer jämna sorten, pareras med lycklig utgång.

Ett sätt som kan vara roligt denna typen av omgång är att köpa in sig i ett av våra R-system i ombudet. Här får du en stor systemram men där endast ca 10% av det antal rader som finns i ramen är med på systemet, övriga reduceras bort.

Här är två exempel:

Miljongängets Starka R-system – Spelas med 7 hel, 4 halv och 2 spik. Kostar 215 kr/andelen

Miljongängets 1 spik -R-system – Spelas med 4 hel, 8 halv och 1 spik. Kostar 80kr/andelen

Bägge är system som om de spelats som matematiska hade kostat 10 ggr så mycket/andel…

Spikförslag

Vi väljer att spika av 3 av de riktigt stora favoriterna på detta spelförslag. Island, Portugal och Slovenien. Island kan nämnas som i nuläget den finaste av spikarna borta mot Lichtenstein. Streckas nästan 20% lägre än lagen med liknande vinstchans.

I övrigt finns vettiga spikar i spanska Segundan. Zaragoza och Las Palmas är två hemmalag vi sätter tilltro till.

Halvgarderingar/reduceringar

Vi släpper Granada som lätt överstreckad hemmafavorit. Den behöver jobbas bort som en slantsingling med halvtaskiga förutsättningar.

I övrigt använder vi reduceringsmöjligheterna på Reducering för att justera raderna.

Gult reduceringskrav med tre storfavoriter markerade. Trots hög vinstchans är det ingen av nationerna som är understreckade. Vårt krav sätts att minst 1, max 2 av dessa ska segra. Ett alternativ som skulle fungera likväl är att sätta kravet exakt 2 ska segra. Ett krav som reducerar ner raderna mycket mer, men då försvinner det dock möjlighet att vara med vid riktigt hög utdelning. Bägge vägarna är ok enligt oss.

Blått reduceringskrav sätts på tre hemmafavoriter. Alla är lag som nog används av vissa runtom i landet som sista komplementspikar. Vi vill fälla minst 1, allra helst 2. Kravet även här minst 1 max 2. Den tuffe tar minst 0, max 1, alternativt exakt 1.

Vi har nu majoriteten av våra utfall riktade mot utdelningar mellan 20.000 – 250.000. Ihop med detta även vissa komber åt vardera håll i utdelninsgkurvan.

Färdigt reducerat spelförslag på 648 rader