Europatips med fokus England!

Publicerades den 15 mars 2023

Tuff runda Europatips i söndags, nära nära att det inte blev någon vinnare med 13 rätt och därmed jackpot idag. Men Barca höll undan och två glada vinnare fick 1,3 miljoner vardera. Även ikväll är det bäddat för hög utdelning! Främst tack vare en kupong innehållande många kluriga matcher, främst från läckra Championship där det sällan är lättippat. Rent sportsligt är givetvis Champions League mest attraktivt även om dessa två dubbelmöten kanske avgjordes i första mötet? Eller finns det någon minimal chans för Liverpool att hämta upp sitt stora underläge mot Real Madrid? Har Frankfurt kapacitet att störa Napoli på bortaplan?

Vi ska försöka räta ut de frågetecken som finns och landa i ett traditionsenligt spelförslag på 1296 rader (4 hel, 4 halv, 5 spikar). Den som gillar ”ramen” kan hugga en andel för 96 kr i Miljongängets Lilla ET. Vi ska även utveckla, eller snarare avveckla ett antal rader, för att presentera ett reducerat spelförslag. Häng med!

Spelförslag

Vi tjatar så gott som varje Europatipsrunda om vikten av att spela balanserat, att INTE spela för svåra radkombinationer som potten inte räcker till att betala för. Då det ofta finns ett antal större favoriter på Europatipset (odds under 1,30 osv) kan totaloddsen springa iväg högt om flera storfavoriter garderas. Ikväll ser det lite annorlunda ut, vi har inga megafavoriter på lappen. Napoli och Brighton kring 1,45 är de största. Ja, vi skriver ut oddsen som indikation på hur stora favoriter de är, inte streckprocenten. För rent streckmässigt är faktiskt lag som Blackburn (!), Luton och Norwich högre streckade än Brighton. Men betydligt läge vinstchans sett till odds = sannolikhet där! För att komma i mål med resonemanget, när det är en svårare lapp på Europatipset med oddsmässigt jämna matcher, ja då kan vi faktiskt ta ut svängarna lite mer och ändå inte se vårt totalodds segla iväg mot nivåer som potten inte kan betala för!

Spikar

Dagens kvintett av spikar är Napoli, Brentford, Brighton, Burnley och Fenerbache. Den uppmärksamme ser att vi har med kupongens två största, oddsmässigt, favoriter bland spikarna. Faktum är att Brighton ser mycket fin ut som spik på nuvarande nivåer kring 70 %. Napoli däremot fulare, men vi spekulerar kring att streckprocenten kommer droppa rätt kraftigt innan spelstopp – kanske ned mot 75-76 % och då kan vi svälja den.

Brentford, Burnley och Fenerbache är tre lag som lockar både rent spelteoretiskt och i fotbollshjärnan. Brentford presterar bra hela tiden, även om det blev en ovanligt förlustplump i protokollet senast mot Everton. Burnley är överlägsna i Championship och möter mediokert Hull, möjligen kan lördagens FA-cupkvartsfinal borta mot Man City störa en aning men vi tror de löser denna match som uppladdning. Fenerbache stod upp bra borta mot Sevilla i första mötet, inte särskilt talande siffror med 2-0 i baken där. Kommer forcera starkt inför hemmapubliken nu!

Gardera & Reducera

Bland garderingarna är nog X2 i Luton-Bristol City mest anmärkningsvärd. En tuff x2:a kan tyckas, Luton streckas i skrivande stund i 75 %. Men desto trevligare att laget spelas kring 1,80 på oddsmarknaden. Den snabbräknande ser då att korrekt streckprocent är runt 55 % och vi tar nu därmed sikte på en rejält överstreckad favorit. Dock kommer garanterat strecken att dala innan spelstopp, men knappast under 65 % = stor överstreckning oavsett. Även i Freiburg-Juventus tar vi den tuffa sidan och spelar 1X, men den matchen är betydligt jämnare på förhand och det är slags standardmove att göra!

Vidare tar vi oss på ramen i mål med ett par hårdrocksnävar (1 2) och helgarderar resten. Innan vi börjar reducera tar vi en kik på totaloddsprognosen på den matematiska ramen (ja, det funkar utmärkt att använda verktyget på reducering.se även på matematiska system för att få koll på totaloddset!). Vi har ett intervall från 20 000 till 800 000. Ganska trevligt och lämpligt men vi vill nog gärna höja golvet en aning och inte betala för kalla underbetalda rader. Dags att reducera!

Vi har tre tecken på vår ram som är rejält fula. Dessa ska vi ta sikte på!

Grön färgreducering: Vi markerar Blackburn, Norwich och Djurgården. Tre överstreckade favoriter. Nu gör vi ett drag som kanske förvånar, men vi sätter ut krav att exakt ett av lagen ska vinna! Vi vill alltså fånga upp ett av dessa fula tecken, varför? Svaret är att vi dels säkerställer två skrällar till här (vi tillåter ju bara att ett av tre får gå in). Samtidigt är det tre tecken som få vassa system gillar, och att ha med ett par fula tecken kan vara nyckeln till att hitta en unik och överbetald radkombination. Dessutom är det tre favoriter och att ducka alla tre är svårt, ganska rimligt att få ett utfall där en av dem trots allt vinner!

En kik på totaloddset nu, vi ligger mellan 44 000 – 623 000. Målet med att höja golvet är fixat och vi har fortfarande kvar bra potential mot höga utdelningar.

Spelförslaget för 576 rader är klar! (56 % reduceringsgrad). 

Det kittlar alltid lite extra när det ska jagas 13 rätt, vi i Miljongänget är laddade inför kvällen och butiken är preppad med vassa system. Välkommen att spela och förhoppningsvis vinna med oss!

 

Skrällen
  • Bristol City X2
team-skrallen
Spiken
  • Brighton
team-spiken
Draget
  • Fenerbache
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!