Europatips och 300.000 kronor extra på Hockeybomben!

Publicerades den 22 september 2022

En fantastiskt torsdag att vänta, Europatipset går av stapeln 20.44 och den boostade Hockeybomben (300k addat) 18.59. 

Vi behöver inte gå in på det allt för djupt men kvällens tillspetsade Hockeybomb kommer med stor sannolikhet bli magisk ur ett spelperspektiv. Känslan är att omsättningen kommer halta rejält. Längesedan lönen tickade in på kontot för många, insättningsgränser som spökar och en allmän känsla att hockeyn ”inte kommit igång ännu”. När potten då boostas med 300.000 kronor så gör det enorm skillnad för spelvärdet. Frågan är om någon spelform kan mäta sig med detta rent ev-mässigt.

Leksand-Skellefteå, Frölunda-Örebro och Färjestad-Växjö är gåtan som ska lösas. SHL-säsongen har inletts med relativt målglada tillställningar, forsätter det ikväll? Tar svenska folket detta för givet och startar sitt bygge med något fler mål som utgång? Omsättningen är fortfarande alldeles för låg för att dra några slutsatser av detta men det blir helt klart intressant att följa. Fooled by randomness är något mindre erfarna spelarna trillar dit på väldigt enkelt. Vi i Miljongänget vet definitivt hur en slipsten ska dras vad det gäller byggen på Hockeybomben. Kompetensen inom den svenska ishockeyn kombinerat med kunskapen om systembyggande är en giftig kombination. Ett gäng häftiga vinster har landats av oss genom åren

Vill du nypa en andel av oss i Miljongängets till dagens Europatips eller Hockeybomb så finner du som vanligt dessa i vårt ombud hos Svenska Spel.

Över till Europatipset…

Vi ska dock inte lägga all fokus på ishockeyn idag, Europatipset får minst lika mycket kärlek. 13 matcher från Nations League utgör kupongen och vi ska här i inlägget knåpa ihop ett spelförslag med 5 spik, 4 halvgarderingar och 4 helgarderingar. Som alltid går det att köpa in sig i systemet i andelsform HÄR. När vi fått ihop en ram vi är nöjda med så kommer systemet trimmas med hjälp av reducering.se, marknadens vassaste (gratis att använda) reduceringsverktyg.

Spika

Frankrike
Nederländerna
Turkiet
Andorra
Bosnien & Hercegovina

Ett gäng större favoriter att navigera sig fram mellan, Belgien, Frankrike, Slovakien och Turkiet primärt. Vi har valt att spika två av dessa, nämligen Frankrike och Turkiet. Att spika eller för den delen gardera samtliga storfavoriter är inget att rekommendera. Spikas alla så är potentialen död innan rundan ens startat och garderar vi samtliga så spelar vi mot en pott som inte existerar. en, två eller kanske till och med tre känns rimligt att singelstrecka. Forma systemet därefter, spikas 1-2 så behövs inte en allt för offensiv väg tas därefter. Används tre stycken, ja då behöver du fundera ett varv på vart din potential i bygget finns, gardera/vaska/reducera då med siktet inställt på skrällar!

Halvgarderingar

Här i förslaget väljs en renodlad värdeskapande vaskning ut. Omsättningen är än så länge ganska låg så vi får inte dra allt för stora växlar av procenten men vi tror Estland kommer vara extremt ful hela vägen in i mål och plockas således bort. Därefter följer en hårdrocksnäve i Finland-Rumänien och utelämningar av Färöarna och Italien i ramen. Den gemensamma nämnaren här är som så många gånger förr att vi inte är allt för intresserade av att betala för tecken med låg sannolikhet att gå in utan något större spelvärde.

Reducering

Vår grundram är nu klar och det är dags att finslipa bygget. Totalodds/Utdelningsprognosen är väldigt spretig (ses inne i verktyget), vilken den lätt blir vid rundor likt denna. Väldigt lågt betalda rader blandas med högt betalda, detta vill vi trycka ihop en aning. Golvet ska höjas samtidigt som taket ska sänkas. Som vi varit inne på tidigare så vill vi varken betala för skräp eller allt för svåra rader.

Röda utgångar på Belgien och Slovakien med kravet att exakt en ska vinna.

Blåa utgångar på Kroatien, Litauen, Finland och Georgien med kravet att max två får vinna.

Kikar vi nu på prognoserna som reducering.se räknar ut så har vi nu fått in rader i ett spann vi känner oss nöjda med. Systemets storlek får i viss mån rätta sig in i näringskedjan men ska för den delen inte stå utan rader som ger riktigt fint betalt.

Färdigt spelförslag för 464 kronor (64% reduceringsgrad)