Europatipset 11e december

Publicerades den 11 december 2022

Vilken runda på Stryktipset igår, vi kom tyvärr snett på det men det gjorde även hela Sverige. Ingen vinnare på 13 rätt vilket gör att vi har en fin jackpot att se fram emot nästa helg. Som vi var inne på redan i gårdagens inlägg så var det svårspikat. Vi nämnde även ”Det kan bli ganska fin effekt med en sådan kombination, ibland kan fula tecken rensa mer än man tror, speciellt när de är inbakade i radkombinationer med väldigt högt värde.”. Precis så blev det, några riktigt fula tecken vann och när även lite skrällar blandar sig i så blir det genast en intressant soppa. Då har både bra och dåliga spelare svårt att hänga med och det är den härliga mixen man vill hitta.

Nog om det, idag tar vi nya tag och siktar in oss på Europatipset. Dagens runda ser ut som ett riktigt klassiskt Europatips med ett litet undantag, vi hoppar ner ett hack i divisionerna och koncentrerar oss på tre jättar till land fotbollsmässigt. The Championship, La Liga 2 och Serie B hämtas dagens 13 matcher ifrån. Vi gillar det vi ser och det finns chans att fälla ett gäng bräckliga favoriter som blivit enormt överstreckade. Omsättningen kommer hålla sig låg och motståndet vara beskedligt.

Ett reducerat spelförslag byggt hos reducering.se lyfts här i inlägget med 5 spik, 4 halvgarderingar och resten helgarderat. Vill du köpa in i ett matematisk andelsspel med samma ram så nyp en andel i ”Miljongängets Lilla ET” (96kr/andel). Vill du jaga 13 rätt via andra andelar med oss i Miljongänget så finner du som vanligt dessa i olika prisklasser inne vårt ombud.

Nu gnuggar vi Europatipset!

Det luriga i potter med mindre omsättning likt dagens ET är alltid att veta hur svårt man kan spela. Många som bygger sina system sitter och letar sina spikar det första man gör, väljer ut dessa och sedan får de balansera upp systemet med halvgarderingar som passar. Ett tips är att jobba från båda hållen, scanna av lämpliga halvor och sedan fundera vilka spikar som passar ihop med dessa osv. Många gånger kan ett helt system byggas på några drag i form av halvgarderingar/reduceringar och då får spikarna rätta in sig i ledet och se ut som de gör som enskilda singeltecken. Viktigt allmänt tips att plocka ner i sin verktygslåda. Va inte allt för låst i ditt arbetssätt, lyft blicken och försök få grepp om helhet/balansen direkt istället för att panikkorrigera detta när spikarna valts ut.

Spika

Idag gjorde vi precis som nämndes ovan, vi gick ”baklänges”. På Europatipset med låg omsättningen och ytterst felstreckat är det en ganska fin melodi och leta upp svaga favoriter som streckas upp enormt och sedan anpassa bygget lite efter det. Vi hittade ett par lag vi verkligen ville fälla och med tanke på vilket oddsintervall dessa va i så fick vi anpassa våra spikar därefter.

Vi spikar: 

Watford
Granada
Racing Santander
Sporting Gijon
Venezia

Två, tre av dessa är väldigt fula streckmässigt men de befann sig i ett oddsintervall vi var ”tvingade” att använda oss av med tanke på våra kommande halvgarderingar. Kikar vi på kombinationen i sig variansmässigt så känns den fin och det är de vi är ute efter här, värdet och potentialen skapar vi med hjälp av dagens halvgarderingar och reduceringar.

Halvgardering

Det var här vi började idag, ett gäng av dagens favoriter är och kommer vara snuskigt överstreckade hela vägen in i mål. Ett par av dessa måste jagas och vi ser tydligt vilken kombination som måste brytas för att svenska folket i stor mån ska hoppa av tåget. Eibar och Bari ser ut att vara med i väldigt mångas spiksnurror och det var här vi valde att börja idag. Dessa två hemmalag plockas bort helt från vår ram och skapar direkt en ganska fin potential då de med stor sannolikhet är hörnstenar i många andras byggen.

Utöver de två renodlade värdeskapande vaskningarna ovan så väljer vi att sy ihop säcken med två hårdrocksnävar. 1 2 spelas i matcherna Ponferradina-Lugo och Sudtirol Bolzano-Ternana. Två kryss med ganska låg sannolikhet att sitta samtidigt som värdet inte sticker ut något särskilt. Att ta bort kryss som inte innehåller enormt mycket värde är alltid en vettig väg att ta. Att spela 1 2 är väldigt underskattat och ratas av många som inte riktigt förstår att det handlar om balans snarare än fotbollskunnande, en bra systembyggare struntar fullständigt i om de spelar 1x x2 eller 1 2, det är bara olika kombinationer av A,B och C.

Reducering

Ni som läste gårdagens inlägg för Stryktipset kommer se att vi använder oss av precis samma reducering idag. Röd utgång placeras på överstreckade lag som Las Palmas, Genoa och Benevento med kravet att exakt en ska sitta. En effektiv reducering som på ett fint sätt balanserar ut varians och värde på samma gång. Vi ställer således kravet att minst två överstreckade favoriter till ska vika utöver Eibar och Bari samtidigt som vi ändå vill hålla ner svårighetsgraden en aning med tanke på en förväntad lägre pott att spela om.

Färdigt spelförslag för 576 (56% reduceringsgrad)

Stort lycka till!