Europatipset avslutar jackpothelgen

Publicerades den 30 juli 2023

Otroligt spännande runda av Stryktipset igår! En del större skrällar tidigt skapade nerv och när krutröken hade lagt sig fanns det inte en enda rad i Sverige med 13 rätt. Var det så svårt? Svaret är nej! Totalodds på runt ”bara” 500 000 men ändå ingen som löser gåtan. Det hade varit det optimala tillfället igår, att med en lagom svår rad hitta 13 rätt och vinna 10 miljoner, enormt överbetalt sett till svårighetsgraden. Men som sagt, varken vi eller någon annan lyckades och därmed kommer vi få en härlig jackpot på lördag när den engelska fotbollen är tillbaka!

Nog om Stryktipset – idag har vi Europatipset med 2,5 mille jackpot! Det är en helnordisk kupong vi har framför oss, givetvis med de tre allsvenska matcherna som mest intressanta. Orkar Hammarby ladda om efter veckans omtalade Europaäventyr? Kan Djurgården studsa tillbaka via seger borta mot Mjällby? Kan jumbon (!) och krislaget IFK Göteborg få med sig en trea hemma mot Kalmar? Många frågor ska rätas ut till utropstecken idag!

Rent texturmässigt innehåller lappen tre riktigt stora favoriter i Västerås, Falkenberg & Bodö/Glimt. Tre lag som står mellan 1,20 – 1,40 och väljer man att spika alla tre gäller det verkligen att tänka till på andra håll för att bibehålla potential till bra pengar. Vi kommer dock bara att spika ett av dessa lag på vårt tidiga spelförslag.

Som vanligt är det fem spikar, fyra halvor samt fyra halvgarderingar på ramen på detta förslag. Bildar ”Miljongängets Lilla ET” för de som vill hugga en 96-kronorsandel i detta bygge. Nu börjar vi bygga!

Spikar

Kvintetten som får förtroende är Hammarby. Djurgården, Falkenberg, Brann och Sarpsborg. Vi ger alltså Stockholmslagen i Allsvenska förtroendet. Verkar som svenska folket är skeptiska till deras chanser och streckprocenten ser tilltalande ut. Falkenberg spikas som ”banker”, bör avfärda lejonen från Ariana utan större bekymmer hemma på Falcon Alkoholfri Arena! Slutligen spikas även Brann (kupongens finaste spik i nuläget) samt Sarpsborg. Sammantaget är välbalanserad och rimlig spikkombo.

Garderingar & reduceringar

Som tidigare nämnts garderas alltså Västerås (1x) och Bodö/Glimt (1×2). En skräll i någon av dessa matcher önskas! Vidare håller vi oss relativt lugna idag, ingen uttalad offensiv vaskning. Det är ju jackpot och därmed vettigt att inta en lite mer defensiv approach för att nå 13 rätt och få vara med och dela på jackpotpengarna (som alltså enbart finns i 13-rättspotten, ej på 12, 11, osv).

För att skapa balans jobbar vi idag med två färgreduceringar:

Grön färgreducering: Västerås, Bodö/Glimt och Rosenborg markeras. Villkor sätts upp att minst en men max två får vinna. Vi blandar alltså in även Rosenborg i villkoret med de två storfavoriterna. Bra balans skapas!

Röd färgreducering: Göteborg, Bröndby & Randers markeras som hemmafavoriter. Här sätts ett spetsigt villkor som kräver att exakt ett av lagen ska/får vinna. Därmed tvingar vi fram två favoritfall och skapar nödvändig höjd i vårt bygge. De sämsta favoritpräglade raderna städas bort.

Spelförslaget är klart och vi har skapat ett bygge som ska kunna vinna sexsiffrigt trots relativt liten insats.

Se förslaget här, 416 kr! (Reduceringsgrad 68 %)

 

 

Skrällen
  • Odense X2
team-skrallen
Spiken
  • Brann
team-spiken
Draget
  • Djurgården
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!