Europatipset med allsvenskan

Publicerades den 14 maj 2023

Ett Stryktips igår som trots den stora Jackpoten på 13 miljoner inte lyckades attrahera speciellt mycket folk ute i stugorna. Omsättningen stannade på 26 miljoner och nog hade vi trott på över 30. Nu klagar vi inte på detta, utan mer ett konstaterande. Ju lägre omsättning – med en 13-rättspott på 13 miljoner – desto bättre. Kan det vara avsaknaden av Championship eller är det solens strålar som letat sig fram och fått folket på andra tankar istället? Visst, sommartid går omsättningen i sydlig riktning, men gårdagen var en viss överraskning för oss.

I vårt ombud hittade Stora Jackpot hem för strax under 200 000 kr. Reals seger mer än halverade vinsten och de tio andelsköparna hade nog gärna sett en 0-0 historia istället för Reals segermål i mitten på andra halvlek. Grattis till er trogna köpare som var med och kul att vi är på rätt spår igen – 13-spåret.

Vi ska försöka rida vidare även idag. Europatipset står för dörren där allsvenskan är den liga som utgör majoriteten av kupongen. I övrigt en mix från de större ligorna i Europa och avslutningsvis även FA-cupfinalen för damer i England. Ett fullsatt Wembley gör väl, med neutrala ögon, denna match till kanske den häftigaste denna helg.

Som vanligt bygger vi ett Europatips som har grunden på 1296 rader. Spelas som andelsspelet Miljongängets Lilla ET och går att köpa in sig i för 96kr/andelen. Systemet trimmas sedan via Reducering – gratis reduceringsverktyg.

Spikförslag

Det finns ett par lag som kommer streckas från 65/70% och uppåt idag. Vi väljer att på detta spelförslag spika två av dessa. De två lag som i våra ögon imponerar mest i respektive liga – i övrigt ingen jämförelse… Man City har visserligen ett returmöte med Real i bakhuvudet men ligan ska tas hem och man bör vinna mot Everton som kommer få fokusera på att jaga boll och försvara sig. Malmö FF kommer att ha en liknande matchbild framföra sig. Ett hårt jobbande och försvarande Halmstad BK ska göra allt som står i sin makt för att banka till ännu ett storlag hemma på Örjans Vall. Idag tror vi att det blir för svårt. När vi säger tror så är det såklart inget som direkt sticker ut. Att Malmö och City vinner TROR de flesta som har någon som helst tankeverksamhet som utgår från sannolikhetslära. Vi gör iaf bedömningen att det är två vettiga spikar på denna typen av kupong och storlek på system.

I övrigt vill vi upplysa läsarna här att i match 13 har Svenska Spel ”vänt på lagen”. För er som kollar odds i matchen inne på kupongvyn för Europatipset, ser det ut som att Manchester Uniteds damer är oddsfavoriter i matchen och sedan streckas endast på runt 20-25%. Här är det fel och det är således Chelseas damer som bär favoritskapet på oddset. Laget har bra inbördes statistik mot dagens United och till strax över 50% är det en spik som går att använda i sitt bygge.

Chelseas damer ihop med Brentford är de två lag som ligger fint i mittenfacket bland favoriterna. Vi tycker även Brentford kan vara en vettig spik om de håller sig runt 50% eller strax över.

I Tyskland hittar vi det femte hjulet – Stuttgart. Knyter ihop spikkombinationen på ett bra sätt där våra spikar nu är hittade från olika fack. Vi ger oss också möjlighet att gardera flera andra, i våra ögon, mer tveksamma favoriter.

Halvgarderingar/reduceringar

Vi väljer bort ett par tecken med våra halvor. Inget anmärkningsvärt egentligen. Egentligen är samtliga halvgarderingar rätt defensiva. Gubbgarderingar (1-2), lyxkryss och något riktigt fult tecken där Roma streckas hårt som knapp underdog.

Istället arbetar vi mer aktivt offensivt med våra reduceringar.

Gul reducering: Tre större favoriter där vi behöver jobba bort minst 1. Kravet blir det effektiva valet minst 1, max 2. En fin grund och ett bra sätt att reducera bland favoriter på lite mindre system.

Blå reducering: Viktas rätt hårt mot Sirius-sidan i mötet med Mjällby där vi i kombination med Djurgården och Bologna kräver att vi kommer rätt på våra tankar. I minst två av nämnda tre matcher ska  våra markerade val sitta.

Totalt är systemet reducerat 61% och kostar 504 kr att lämna in.

Reducerat spelförslag

Våra andelsspel hittar du som vanligt inne i vårt ombud hos Svenska Spel – Välkomna