Europatipset med allsvenskan

Publicerades den 9 juli 2023

Söndagens Europatipskupong inleds med intressanta allsvenska matcher. Utöver dessa ska vi lösa matcher från Superettan, Norge och Finland. Europatipset blir en nordisk kupong helt enkelt. Skoj och spelmässigt ser det faktiskt rätt kul ut med en del hårt streckade lag som inte alls har segerchans i paritet med streckningen.

Vi bygger brukligt en systemram på 1296 rader som lämnas in i ett andelsspel för 96kr/andelen här. Utöver detta visar vi i inlägget hur du på ett effektivt sätt kan reducera dina system genom smarta reduceringar. Du får ner ditt radantal och således din inlämningskostnad genom att kapa bort en hel del radkombinationer som du ej tycker är spelvärda. Det självklara valet för oss är att använda Reducering.se och dess reduceringsverktyg. Här kan du på ett mycket enkelt sätt göra reduceringar av olika slag. Det passar både nybörjaren och den mer erfarne – Testa gärna!

Spikförslag

Som vi nämnde finns det ett par hårt streckade lag på kupongen. Än så länge är det Malmö FF som är hårdast streckat men laget är samtidigt det som har högst sannolik vinstchans på kupongen. Däremot inte i närheten av den vinstchans som svenska folket streckar. I nuläget höga 80% och stannar det där så tåls det nog att gardera med iaf ett kryss. Vår tanke är dock att dessa streck kommer landa in på låga 80% och även om det även då är överstreckat så är det mer rimligt på en kupong som denna och den funkar som byggsten när det finns flera andra fällor att gå i.

Elfsborg har en tuff bortamatch på naturgräs framför sig. Laget är det som på riktigt utmanar Malmö om SM-guldet och är ett riktigt bra fotbollslag med tydlig spelidé. Strecken i nuläget är under 50% och håller det sig där tycker vi att det är ett bra spikalternativ trots tuff uppgift.

I Norge spelar Rosenborg hemma mot Lilleström. Hemmalaget är inte var det en gång var men här ska vinstchansen ändå vara i paritet med streckprocenten. Ett hemmalag som är favorit och inte något extra överstreckat är alltid ett alternativt spikförslag i mellanfacket helt enkelt.

En av de större favoriterna på kupongen som ser mest vettigt ut streckmässigt är Bodö Glimt. Här finns det dock en risk att strecken kan stiga då det just är en fin spik streckmässigt. En hel del system kommer att använda sig av den. Så länge den står under 70% tycker vi det är ett fint alternativ, särskilt på system av denna storleken, som helt enkelt måste anpassa sig till motståndet.

Fräckaste spikförslaget rent sannolikt på detta system blir Kongsvinger i norska andraligan. i nuläget streckas de endast på 14% men detta kommer att stiga. Gissar på minst 25%. Även detta är dock spelvärt då den sannolika vinstchansen är strax under 40%. Matchen är helt jämn oddsmässigt och att det då skiljer 58% vs 14% på strecken mellan hemma och bortalag är anmärkningsvärt.

En fin mix på spikar i våra ögon och vi kan gå vidare att arbeta med garderingar och reduceringar.

Garderingar/reduceringar

Vi vaskar ett hårt överstreckat Tromsö som streckas på nästan 70% trots att x2-sidan är favorit. Schaaas! I samma kategori lämnas Brage utanför och i kombination med några gubbgarderingar (1-2) så får vi en fin balans och svårighetsgraden hålls nere.

Själva systemramen ser faktiskt rätt vettig ut med utdelningsprognos som är betydligt mer i det övre spannet än vad själva sann9lika utfallen är. Detta hör till stor del kopplat till de 14%-iga tvåorna i form av Kongsvinger och Vålerengen. Bägge dessa kommer inte bli lika starka drag som de ser ut och vi behöver därför justera något med reduceringar för att göra systemet optimalt.

Gul reducering: Här tar vi ytterligare två överstreckade favoriter och viktar mot underdogen. Fint värde och minst 1 av 2 ska sitta.

Blå reducering: Två favoriter, fast i olika kategorier – GAIS och AC Oulu markeras blått. Minst 1 av dessa behöver segra.

Totalt har vi med enkla medel gjort systemet skarpare och också billigare. 41% reduceringsgrad och billigare. Från 1296 till 768 kr.

Se spelförslaget här

Våra andelsspel finner ni som vanligt inne i vårt ombud. Här finns det både Europatips och Topptips – välkomna att haka på!