Europatipset med Jackpot

Publicerades den 18 augusti 2022

En fullsmetad omgång av Europacupsfotboll väntar på Europatipset. Lägg därtill 2,5 mkr i Jackpot och något mindre favoritbetonat än vanligt. Det är svårt att inte bli exalterad när vi har dessa förutsättningar att jobba med! 

Än så länge endast 1 miljoner omsatt på Europatipset vilket innebär att streckprocenten kommer att röra på sig rejält till spelstopp. Därför ska vi använda nuvarande streckprocent måttligt när vi bygger dagens system. Vi får försöka ,vilket brukar gå bra, att förutse vissa streckrörelser. Målet med dagens tidiga spelförslag blir att bygga mot förväntat spelvärde, ta några annorlunda vägar för att skapa den berömda “slalombacken” och noga hålla koll på oddsintervallet

 

Systemet 

Spelas som vanligt med 1296 rader vilket innebär 4 helgarderingar, 4 halvor och 5 spikar. Vill man ta del av den matematiska ramen så kan den köpas här för 96 kr / andel

Spikar

Kupongens utformning gör att vi söker en mellanväg när vi letar spikar. Vanligtvis på ett Europatips får man inte betala för alltför många skrällar i kombinationer då det lätt blir för svåra byggen. Idag är det dock andra förutsättningar och kreativiteten kan flöda något mer. 

Ludogorets (83%) – omgångens största favorit. Tror inte den kommer att stänga på mycket högre streckprocent än så här och då är det ett tecken vi kan leva med, trots att Ludogrets är överstreckad. 

Olympiacos (52%) – är ett tecken som varken är bu eller bä just nu. Grekerna ska ses som favoriter på Cypern och förhoppningsvis kan vi få ned streckprocenten några snäpp innan spelstopp. Har potential att bli en av omgångens vassaste och känslan är att Olympiacos tar det här.

Silkeborg – (37 %) – värdespik som riktar in sig på att slå ut de tidiga pengarna. Streckas nästan helt jämnt mot HJK trots en oddsmässigt klar skillnad. Just nu mycket fin!

Fenerbahce (48%) – även här inbjudande spelvärde. Tecken i mittenfacket som vi får till under 50% just nu. Har potential att trenda uppåt sista timmarna men bör sluta vettigt!

Steaua Bucharest (71%) – vi tar fram spåkulan. 71% på hemmalaget är givetvis fullständig katastrof rent värdemässigt. Men som nämnt innan, det är många rader till som ska lämnas in. Vi har redan spelat mycket mot de tidiga pengarna, nu attackerar vi de sena. Bör droppa många procent till spelstopp och då passar den utmärkt in på vår valda strategi. 

Garderingar

Fyra halvor ska ut och vi behöver ta några offensiva vägar för att städa bort kalla radkombinationer. Zurich (73%) blir en perfekt vask för bygget. Ett kraftigt överstreckad tecken som vi gärna kliver. Bör dessutom passa bra ihop med spik på Bucharest för att “sick sacka” oss fram mellan de tidiga och sena pengarna. Cluj (55%) blir den andra vasken.

“Kryssen är ingen kupongrensare” brukar vi säga. Relativt höga odds som inte ger den belöning som det förtjänar när de väl sitter gör att hårdrocksnäven är ett vasst verktyg. Två sådana avslutar vår matematiska ram. Men vi är inte klara här, via Reducering.se ska verktygslådan fram och detaljerna slipas på. 

Reduceringar

Gul – att vara feg och defensiv på poolspel är sällan en god idé. Vi vill fälla fler motståndare. Malmö FF (69% och AZ (85%) kommer spikas frekvent. Vi tar bort scenariot där båda vinner från ramen (max 1)

Blå – AIK har en tung period bakom sig och då brukar streckrörelserna bli överdrivna. Motståndet för dagen är Slovacko och tillsammans med Nice viktar vi bort från deras favör – max ett av lagen får vinna.

Röd – Att använda sig av “Exakt 1” är ett starkt reduceringsdrag. Vi ringar in Sherrif och Basel och använder just Exakt 1. 

Spelförslag för 480 kr (63% reducerat)

Bygget står stabilt. Oddsintervallet från 54 000 – 827 000 blir perfekt för omgången. Slalombacken är där och vi har en tanke med våra val. Nu hoppas vi målen trillar vår väg! 

Vill ni köpa en andel av oss i Miljongänget så hittar ni som vanligt allting inne i vårt ombud!

Skrällen
  • Hearts
team-skrallen
Spiken
  • Fenerbache
team-spiken
Draget
  • Steaua Bukarest
team-draget