Europatipset med många intressanta matcher

Publicerades den 6 augusti 2023

Det är med blandade känslor som vi sammanfattar gårdagen. Förväntningarna var uppskruvade inför omgången och vi hade höga förhoppningar på våra andelsspel till Stryktipset. När krutröken lagt sig var det ett system som nådde hela vägen till 13 rätt och fick 170 000 kr för insatsen. Däremot var det flera andra sura tolvor i butiken och vi hade gärna fått med oss någon träff till. Det är som vanligt på poolspel, man är aldrig helt nöjd. 

 

Idag byter vi gren från det blå till det gröna poolspelet. Trots att det är 13 matcher på både Stryktipset och Europatipset skiljer de sig åt. Det är främst två aspekter som gör att man rent strategiskt ska spela annorlunda. Det är nästan alltid lägre omsättning på Europatipset och Svenska Spel garanterar ingen prispott till ensam vinnare (som de gör på Stryktipset). Man vinner helt enkelt “bara” 13-rättspotten vid ensam vinnare. 

Om vi antar att omsättningen blir 6 miljoner kronor i eftermiddag på ET så ligger det 1,52 miljoner i 13-rättspotten. Då ska man givetvis inte betala för radkombinationer som behöver vinna många miljoner för att vara profitabla. Vi får helt enkelt spela något mer defensivt när vi tar oss an Europatipset. 

Spelförslag Europatipset

Karaktäristiskt för Europatipset är i princip samtliga favoriter överstreckade. Därför får vi blunda en aning för spelvärdet när vi väljer spikar och istället fokusera på att skapa värde via våra garderingar/ reduceringar. För att göra det enkelt för oss tas båda de större favoriterna in i båten – Elfsborg (87%) och GAIS (78%). Två lag som vi tror på i sina respektive matcher. 

Den engelska toppfotbollen smygstartar med Community Shield mellan förra årets två bästa lag – Manchester City och Arsenal. Trots att Arsenal har gjort ett spännande fönster med bland annat Declan Rice, Kai Havertz och Jurrien Timber så håller vi de regerande mästarna som en klar favorit. 57% på Manchester City är faktiskt ett av de mer lockande spikalternativen som finns på dagens Europatipset. Ettan spikas!

De sista två spikarna hämtas från grannlandet med oljan. Bodö/Glimt och Rosenborg spelas som knappa favoriter på bortaplan. Spelvärdet är inget att hurra över men med tanke på utformningen på kupongen så passar de väl in på det vi eftersöker. Båda streckas relativt korrekt jämfört med oddsmarknaden. 

Garderingar

Om vi fick kämpa för att få ihop fem spikar så kommer det bli desto enklare att hitta åtråvärda vaskningar. Man behöver ta kalkylerade risker på poolspel och vi tycker oss ha hittat två mycket fina drag. Midtjylland (61%) och Odds BK (66%) streckas 18% respektive 24 % för högt om vi jämför med oddsmarknaden. En extremt skillnad om vi tar i beaktning att deras vinstchanser faktiskt är under 50%. Lyckas vi komma undan med dessa två, inte alltför offensiva drag, är mycket vunnet. Där bakom slänger vi in två hårdrocksnävar och helgarderar i fyra matcher där vi hoppas få med oss några skrällar till. 

Reduceringar

Tack vare att vi spikade både Elfsborg och GAIS kan vi fortsätta spela offensivt utan att totaloddsprognosen blir för svår. Två villkor sätts för att slå undan benen på ännu fler motståndare.

Röd – Leeds (80%), Västerås (75%), och Nordsjälland (67%) är lag som kommer att spikas frekvent. Vi går mot strömmen och säger att max en av dessa får vinna

Gul – tre lag med fint spelvärde. Minst en behöver gå i mål för att vi ska kunna få 13 rätt. 

Oddsprognos analys Europatipset

Spelförslag för 800 kr (38% reducerat)

Bygget är färdigt. Kollar vi på totaloddsprognosen från 57 000 – 796 000 bör den hamna inom prispottens intervall, trots att vi har spelat tufft mot många överstreckade favoriter. Studsar bollen vår väg kan det bli en trevlig söndag!

 

Skrällen
  • Stabaek
team-skrallen
Spiken
  • Manchester City
team-spiken
Draget
  • Bodö/Glimt
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget