Europatipset med titelkampen från Premier League!

Publicerades den 14 april 2024

När Bournemouth ledde mot Manchester United i sista matchen på Stryktipset hade vi en 13-rättare i butiken (Mega U) för över en halv miljon kronor men Fru Fortuna ville annorlunda. Istället fick United  en straff som de förvaltade och guldet blev till sand. Det är små marginaler i poolspel – igår hade vi de inte på vår sida. Kanske är det vår tur idag istället, när Europatipset står inför oss.

Dagens lapp på Europatipset når inte upp till gårdagens höjder på Stryktipset – främst för att kupongen innehåller tre mycket stora favoriter. Arsenal, Liverpool och Bayer Leverkusen är samtliga tre stora drakar på hemmaplan med vinstchanser över 80%. På matematiska rader måste i princip 1-2 av lagen spikas, på ett reducerat system kan man vara desto mer flexibel. Spelar man för tre poängtapp blir sannolikheten snabbt för svår, spikar man istället alla tre blir det “för enkelt”. Lösningen får bli någonstans där emellan. 

Köp en andel till Europatipset

Spelförslag Europatipset

Vid en omgång utan jackpot så behöver vi anpassa oss efter förutsättningarna. Det är viktigt att hålla koll på omsättningen fram till spelstopp för att få en hum kring hur stor prispotten blir, vi vill inte spela för svårt om prispotten inte blir tillräckligt stor. I förslaget till Europatipset landar vi med följande spikar:

  1. Arsenal (77%) – den klart mest spelvärda favoriten under förmiddagen. Både Arsenal och Aston Villa kommer från Europaspel under veckan men kommer vara förberedda inför denna viktiga match. Arsenal spelar för titeln medan Aston Villa vill bevaka sina fjärdeplats. Vi tror att Arsenal drar det längsta ståret!
  2. Liverpool (88%) – har vacklat senaste tiden, 0-3 mot Atalanta i veckan var bland de sämsta insatserna som man har presterat under Klopperan. Streckprocenten är just nu hög men förhoppningsvis skrämmer insatsen senast bort de sena pengarna. Liverpool gör inte om torsdagens svaga insats igen. Etta!
  3. Athletic Bilbao (67%) – förra veckan plockade hemmalaget hem Copa Del Rey – det blåser medvind för Athletic Bilbao just nu. Villarreal är inget dålig lag men hemma på Estadio San Mamés är man starka.
  4. Lyon (46%) – det är en tuff kupong att hitta spikar på. Vi väljer att ta in Lyon, som spelas kvällsmatchen vid 20.45. I skrivande stund inget speciellt attraktivt tecken utan får snarare benämnas som en åsnespik. Vi håller tummarna att den droppar 2-3 % till spelstopp!
  5. Royale Union (35%) En mycket fin och dold väg. Royale Union är förmodligen Belgiens bästa lag den här säsongen – dessutom har man väldigt starkt facit mot just Anderlecht (10-1-1). Till 35% är det inget annat än ett bombtecken!

Garderingarna behövs sättas ut med en offensiv approach – annars riskerar vi en favoritfest där alla får 13 rätt men ingen vinner några pengar att tala om. Vi nöjer oss med ett lyxkryss på obesegrade Leverkusen men slänger Montepllier och Alavés under bussen. Två överstreckade och kalla tecken som vi har råd att vaska. Det ger oss höjd och potential i bygget.

Vi antar att lag som Milan (66%), Roma (50%) Djurgården, (68%) och Helsingborg (53%) kommer att snurras friskt som spik bland andra system. Vi målar fulla penseldrag men säkerhetsställer skrällar vi det smarta reduceirngsverktyget hos reducering.se

Reduceringar

Det finns multipla reduceringsalternativ hos reducering.se, med allt från färg, 1×2 och poängreducering. I regel är färgreducering kanske det enklaste sättet för att reducera på ett smart sätt. Vi väljer att aktivera två färger i systemet:

Röd – de ovannämnda favoriterna ringas in – max två av dessa får vinna. Det leder till att vi betalar för minst två skrällar, vilket borde räcka för att slå bort tillräckligt med system.

Gul – här gör vi det omvända. Tre tecken med högt spelvärde  ringas in – minst ett måste sitta.

Bygget är färdigt! Vi tar inte ut svängarna allt för mycket men har alltid minst fyra ”skrällsidor” bland våra rader.

Spelförslag för 920 kr (29% reducerat)

Skrällen
  • Clermont
team-skrallen
Spiken
  • Arsenal
team-spiken
Draget
  • Royale Union
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget