Europatipset med vind i seglet!

Publicerades den 21 november 2023

Vi snackade upp Europatipset i söndags rejält. Med 6,5 miljoner jackpot och en förväntat låg omsättning andades det läckra förutsättningar. Visst höll sig omsättningen låg, det resulterade i en återbetalningsprocent på över 115 % vilket såklart är magiskt bra! Som grädde på moset fixade Miljongänget dessutom en riktig smäll då systemet Miljongängets U 5-5-3 fixade 13 rätt för 527 460 kr! Tjugo glada köpare hade satsat 44 kr vardera och kunde inkassera en bit över 26 000 kr på den satsningen. Kul och grattis till er!

Vinster har en tendens att komma i flock och redan igår spelades nästan 100 000 kr in på Topptipset! Alltså ett riktigt starkt team som ikväll tar sig an Europatipset igen…

Förutsättningarna ikväll är annorlunda jämfört med de i söndags. Vi har ingen jackpot som adderar värde och landskampskupongen kommer troligen inte attrahera någon särskilt stor omsättning. Därför gäller det att anpassa strategin efter förutsättningarna! Själva texturen på kupongen visar tre megafavoriter i Kroatien, Polen och Uruguay och sedan klurigt där bakom. Vi kommer troligen inte tävla mot så många stora system och det kan räcka långt att få med sig ett par skrällar denna runda och skaka av sig de flesta småspelarna….

Spelförslag

I vanlig ordning arbetar vi med en ram på 1296 rader, 4 hel, 4 halv och 5 spikar. Vi kommer att via reducering.se sedan trimma grundramen och skapa ett i våra ögon effektivt och lämpligt system till kvällens omgång. Häng med!

Spikar

Schweiz, Tyskland, Leyton, Peru & Uruguay – där är kvintetten som ska bilda grund och göra jobbet i jakten på 13 rätt! Den uppmärksamme ser snabbt att vi alltså bara spikar en av de tre megafavoriterna, alltså Uruguay. Övriga fyra spikar är lite fräckare val men med gemensam nämnare att spelvärdet är bra på dem. Förhoppningsvis bibehålls vettigt spelvärde även närmre spelstopp.

Garderingar

Vi har alltså valt att gardera två av megafavoriterna. Både Kroatien och Polen får sig varsitt lyxkryss som tillägg till favorittecknet. Vi såg i söndags hur Serbien tappade poäng mot Bulgarien som megafavorit och varken Kroatien eller Polen känns som pålitliga lag idag. I övrigt helgarderas bland annat tre halvstora favoriter i Frankrike, Irland och Ecuador. Där är vi intresserade av att fånga upp skrällar och känslan är att alla tre lagen blir överstreckade!

I övrigt så placeras det ut ett par hårdrocksnävar (1-2) och vi tar den enkla vägen i gigantmötet Brasilien-Argentina och helgarderar där. För nattugglorna känns det som en given TV-rek att kika på, avspark kl 01:30! 🙂

Reduceringar

Dags att få lite mer fason på det spretiga bygget!

Blå färgreducering: Kroatien & Polen markeras och vi sätter kravet att minst en av storfavoriterna ska vinna. Att betala för komben att båda kryssar blir för svårt denna runda med begränsad pott att tävla om!

Röd färgreducering: De tre nämnda halvstora favoriterna Frankrike, Irland och Ecuador markeras och där sätter vi kravet att minst en men max två ska/får vinna. Här vill vi säkerställa att vi får med oss minst en skräll men vill samtidigt sänka svårighetsgraden genom att sätta kravet att faktiskt ett av lagen måste vinna – bra balans!

Spelförslaget på 648 rader (50 % reduceringsgrad) är klart! 

Ha en härlig tisdag och kika gärna in i vår välsorterade DBS-butik för att rygga lämplig andel till kvällens spel!

 

 

 

Skrällen
  • Paraguay
team-skrallen
Spiken
  • Uruguay
team-spiken
Draget
  • Schweiz
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!