Europatipset med VM-semifinal

Publicerades den 13 december 2022

Efter ett par dagars VM-uppehåll är det nu dags att veva igång maskineriet igen. Det har ju rent sportsligt varit ett rätt häftigt VM än så länge. En hel del skrällar, både i gruppspel som i slutspelet. Visst, skrällarna i gruppspelet var betydligt större sett till oddsen som fanns ute. Nu i slutspelet är det egentligen inte något jättemärkvärdigt även om Brasilien på oddset spelades med ungefär 70% vinstsannolikhet. Men 3/10 slog in och är ju egentligen inget sjukt utfall.

Frågan är om favoriterna ska stå pall eller om vi kommer få ytterligare någon skräll detta VM. I så fall är det nog Marocko som får stå för den skrällen. Frankrike spelas till ungefär 65% vinstfavoriter i mötet med Afrikas hopp. I kvällens drabbning Argentina – Kroatien bedöms sydamerikanerna ha strax över 50% vinstchans. Kryss eller kroatisk seger efter ordinarie tid är således inte någon större skräll att tala om, även om det i mångas ögon säkert kan kännas så.

Vi ska kasta oss på ett spelförslag på kvällens Europatips i alla fall. De bägge semifinalerna toppar kupongen som således avgörs under onsdagen. Tyvärr har vi i nuläget fyra lottade matcher på lappen. Men egentligen inget som stör oss nämnvärt. Här finns tydliga parametrar att ta hänsyn till då vi vet sannolikheten för de olika utfallen på lotten.

Spikar

Frankrike
Boreham
Woking
Solihull
Plymouth

Av dessa så avgörs fyra stycken på plan och en lottas. Vi tror att många har svårt för att spika lottade matcher men om det inte ska kosta allt för mycket garderingar så behövs det göras ngt val. Vi väljer at spika den lotten som har störst sannolikhet att slå in – 54% i lotturnan.I nuläget rätt överstreckad men vi hoppas och tror den kommer droppa i %. Troligen kommer den bli ganska korrekt streckad.

Frankrike känner vi är en stabil favorit att hålla i handen. De imponerar utan att imponerar så att säga. Stabilt var ordet!

Kupongens mest troliga vinnare förutom Frankrike, nämligen Woking, spikas också. Vettig väg på detta ET med förmodad lägre omsättning.

Övriga två spikar hämtas i mellanskiktet och får anses som vettiga kort och gott. Vinstchans korrelerar hyfsat med streckprocent och så länge det gör det går det inte att klaga, även om svårighetsgraden kan diskuteras.

Reduceringar

Förutom våra halvgarderingar, som bland annat vaskar några rejält överstreckade tecken, behöver vi justera våra rader med hjälp av reduceringar. Detta görs som vanligt med reducering.se vassa reduceringsverktyg.

Samtliga tre reduceringskrav (färger) riktar in sig på värde.

Gul reducering: Kravet blir att max en av två favoritlotter ska slå in i markerade matcher.

Blå reducering: Vi markerar två lag som vi tror många kommer att använda sig av som spikar pga att det är matcher som spelas (folk har en stor benägenhet att göra så… Kravet blir även här att max 1 får segra.

Röd reducering: Tre riktiga värdetecken markeras och kravet blir att minst 1 av dessa behöver sitta.

Vi har nu skapat ett system som har betydligt högre utdelningspotential än vad sannolikheten att det ska sitta är. Bra grund att ha i sitt bygge och något som enkelt går att se inne på reducering.se där du jämför oddssannolikhet och utdelningsprognos för ditt system.

Färdigt reducerat spelförslag på 960 rader

Lycka Till med ditt systembygge – vill du hellre köpa en andel ikväll så haka gärna på något av våra system inne i vårt Svenska Spel-ombud.