Europatipset men utanför Europa

Publicerades den 29 maj 2024

Ett Europatips väntar denna onsdag där Europa Conference League-finalen mellan Olympiakos – Fiorentina toppar kupongen.  Den liga som dock är mest representerad på kupongen är USA:s MLS. Vi har således en kupong där vi får invänta fler resultat från natten för att kunna rätta hem en snygg 13-rättare. Den typen av kupongen har sin charm helt klart – det går att se kupongen i två etapper – eller så ser du den som den faktiskt är – en helhet.

Många väljer att lägga lite mer krut på matcherna som avgörs under kvällen för att ”leva” på sin lapp. Konsekvensen blir att det kanske inte finns lika många tecken kvar under natten. Vår bild är att det såklart går att använda sig av en hedge-funktion på 13-poolsspelen Stryktipset och Europatipset – men detta bygger på att det är kanske en eller två matcher kvar som ska spelas – och framförallt att du kommer att vara vaken när lappen ska avgöras. I övrigt är det helt meningslöst att tänka att du ”ska leva” till natten.

Vår ambition idag är således att bygga ett spelförslag där det inte tas någon hänsyn till när matcherna spelas.

Som så ofta bygger vi ett spelförslag med en systemram som spelas som Miljongängets Lilla ET i vår ombudsbutik. För 96kr/andelen är du med på systemet.

Spikar

Vi väljer att spika Fiorentina i finalen i Europa Conference League. Bör hamna vettigt till streckmässigt runt 40%. I nuläget enbart 35% men kommer mest troligt röra sig upp mot 40. Trots detta tycker vi det är en vettig spik att använda i dagens systembygge då den troligen landar hyfsat korrekt och således blir en fin spik i mellanfacket.

En lågvariansspik i norska Brann följer upp. Hög streckprocent men vinstchansen är också stor. Det går inte att sväva ut allt för mycket dessa ET-rundor, vissa storfavoriter måste hållas i handen.

Den mest intressanta spiken idag är Täby i svenska cupen. Intressant utifrån att det ska bli spännande att se var strecken hamnar. Laget möter IK Franke och här har de tidiga pengarna hamnat snett på det. I nuläget är det ca 750.000 kr omsatt och dessa pengar är otroligt fel på det. Täby ska ses som knappa favoriter men streckas enbart i 23%. Mest troligt kommer vi landa in över 30, kanske upp mot 35-40%, men det är fortfarande en bra väg att ta, likt Fiorentina.

I MLS hittar vi våra två sista spikar – inte pga att de spelas på natten och för att vi hoppas ”leva med vår lapp”, utan för att de ser ut att vara vettiga spikar i förhållande till alternativen på kupongen. Det vi ev. missar med dessa natmmatcher är eventuella oddsförändringar beroende på ex. hur startelvan ser ut. Men detta är sådant som vi alltid får hantera med matcher som har senare matchstart än spelstopp. Spikarna i MLS blir Philadelphia och Chicago. De förstanämnda är en vettig favorit att hålla i handen medan vi letar streckvärde på Chicago. Helt jämn match emot Orlando, men där Chicago i nuläget streckas ca 20% lägre än bortalaget – märkligt!

Halvgarderingar och reduceringar

Våra fyra halvgarderingar används för att få med ett lyxtecken – krysset i storfavoriten Bodö Glimts möte mot Sandefjord. Övriga tre halvor används för att plocka bort det fulaste tecknet rent streckmässigt i berörd match. Genom att göra detta får vi en utdelningsprognos som sträcker sig åt det högre intervallet i jämförelse med oddsprognosen. Precis så som vi önskar.

När denna systemram på 1296 rader är färdig finns det möjlighet att köpa in sig som andelsspel för 96kr – Miljongängets Lilla ET.

Alternativt kan du använde reduceringsverktyget vis Reducering för att vässa raderna och få ner systemkostnaden.

En enkel reducering som vi tycker skulle kunna fungera bra är att markera de fyra lite överstreckade favoriterna i våra helgarderade matcher och sedan ställa ut kravet att minst 1 men max 2 av dessa ska segra. Vi har gjort detta med en gul färgreducering. Ett effektivt sätt att skaka av sig många skräprader.

Helt plötsligt är du nere på en systemkostnad av 896 kronor – en minskning med exakt 400 kr.

Du ser det reducerade systemet här

Stort Lycka Till om du väljer att rygga eller köpa in dig på något av våra andelsspel.