Europatipset midsommardagen!

Publicerades den 24 juni 2023

Lördag, midsommardag och mitt i långhelgen! Ja, då är det faktiskt dags för Europatipset. Svenska Spel vänder på ordningen och lägger Stryktipset imorgon, söndag, istället. Orsaken är det tunna utbudet idag, vi är lite förvånade att Svenska Spel lyckades skrapa ihop matcher och ställa en runda Europatips på benen! Men nu har vi en kupong framför oss som faktiskt ser trevlig ut. En kul textur utan jättefavorit, några halvstora favoriter och sedan många jämna matcher. Goda chanser till bra betalt för den som kommer rätt på det idag…

Vi har haft mycket dramatik på Europatipset den senaste veckan. I måndags hade Miljongängets Hundralapp enormt slagläge, i slutminuterna på sista matcherna var systemet ensam vinnare och värt över 2,4 miljoner, men sena och oväntade mål dödade den festen… Revansch direkt på tisdagskupongen där Miljongängets R-Storslam fixade 13 rätt och ca 535 000 kr till fjorton mycket nöjda andelsköpare där! Vi gillar dessa sommarkuponger och ska göra allt i vår makt för att fixa nya fina lägen till storvinster.

Spelförslag

Som vanligt utgår vi från systemet Miljongängets Lilla ET och de 1296 raderna där (4 hel, 4 halv, 5 spik) och sätter ihop ett tidigt spelförslag med utgångspunkt från de streckprocent som finns nu på förmiddagen. Kupongen är som ovan nämnt inte alls dum, vi har fyra matcher från U21-EM, norska matcher, isländsk fotboll, brasse-boll och till sist syr vi ihop säcken med MLS från andra sidan atlanten.

Spikar

En viktig sak att beakta i tidigt skede är att dagens pott inte kommer att bli särskilt stor, omsättning på under 5 mille troligt och därmed begränsat med pengar i 13-potten. Därför är det tjänstefel att bygga för svåra rader som inte kan få betalt nog om de träffar 13 rätt. Vi kommer behöva tugga i oss ett par fula favoriter för att skapa den balans som krävs.

Kvintetten vi ringar in är Spanien U21, Belgien U21, Brann, Charlotte och Columbus. Spanien rimligt streckad och en stabil byggsten. Belgien ful som stryk i nuläget men sjunker förhoppnings en del under dagen och bör ha jättechans mot hemmanationen Georgien som kanske bränt mycket krut i premiärsegern mot Portugal. Brann riktigt streckvärd men den tuffaste av spikarna idag. Avslutningsvis två tilltalande spikval i de två nattmatcherna från MLS. Dock lär streckprocenten på båda hemmalagen där krypa uppåt under dagen när de ”smarta pengarna” äntrar potten.

Garderingar

Vi garderar oss fram på ett ganska ”basic” sätt. Passar på att sätta några halvor i matcher där ena laget blivit fult överstreckat trots relativt låg vinstchans (match 3 & 11). En offensiv halvgardering används, i match 10 tar vi x2 till supervärde när hemmalaget Atletico PR blivit 20 procentenheter överstreckade av de tidiga pengarna. Vi fångar upp två storfavoriter (åtminstone storisar på streckprocenten) med helgarderingar, match 7 & 9.

Reduceringar

Dags att balansera upp bygget och både sänka svårighetsgraden och även höja miniminivån på utdelningar vi spelar mot.

Röd färgreducering: De två största favoriterna streckmässigt markeras och vi sätter bestämt ned foten med kravet att max 1 av lagen får vinna. Snuskigt överstreckade båda två i nuläget då de står i 80+ %. Lär falla av en del under dagen men ändå landa in med för mycket streck i bagaget. Här ser vi gärna skrällar och vi är klara favve på att få med oss minst en skräll här (dubbeln med 1:a + 1:a betalar ca 2,50 på oddset och har alltså inte ens 40 % chans att gå in).

Grön färgreducering: Fyra riktigt trevliga tecken markeras och vi sätter kravet att minst två av dessa ska gå in. Här styr vi mot attraktiva streck som vi gärna lägger extra tyngd på.

Vi nöjer oss där, har skapat ett bygge som håller sig snällt sett till svårighetsgrad men som ändå har potential att vinna sexsiffriga utdelningar. Precis som vi vill ha det!

Spelförslaget för 720 kr ses här i sin helhet!

Njut av det fina vädret och låt oss i Miljongänget fixa systemen! Butiken med Sveriges bästa andelssystem hittas här. 

Skrällen
  • Corinthians
team-skrallen
Spiken
  • Spanien U21
team-spiken
Draget
  • Fortaleza
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!