Europatipset onsdag

Publicerades den 7 december 2022

Ett par dagars vila från VM väntar och det är ganska trist när man vant sig vid ett gäng matcher att se fram emot varje dag. Gårdagens mästerskapsboll var helt klart intressant, Spanien åkte ut mot Marocko och Ronaldo fick kvista. Spanien har sådan potential men oj vad uddlösa dem är. På något sätt kändes det fint att dem åkte ut och straffarna ska vi inte ens tala om.

Tyvärr var det till förmån för ett av mästerskapens tråkigaste lag. Många har blivit charmade av detta Marocko men oj vilken dödgrävarboll, kollar man underliggande siffror så har de ungefär samma offensiva driv som stekheta Qatar. Om Spanien-Marocko var målfattig och trist så var Portugal-Schweiz det motsatta, 6-1 och portugiserna pulveriserade ostarna när storstjärnan Ronaldo fick sitta på bänken. Vi kan nästan ana att Santos drog en lättnadens suck att laget presterade som de gjorde och Ronaldos ersättare Ramos kliver in och dunkar dit ett hattrick.

Slutbabblat om gårdagens VM, nu tar vi tag i Europatipset

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Kupongen

Vid en första anblick kan kupongen kännas som en riktig öken, damernas Champions League inleder och sedan följs det upp med fotbolls i varierande klass runt om i Europa. När kupongen innehåller denna typen av matcher så ställer sig snabbt många vid sidlinjen, hobbyspelare som proffs. De som är kvar i poolen är generellt väldigt svaga spelare och därför tycker vi dessa rundor helt klart har sin charm. Med få och dåliga kombinationer i våra motståndares system så ligger vägen öppen för fint betalda 13-rättare utan ett allt för svårt utfall. Vi tjatar ofta att man inte ska spela allt för svårt på Europatipset när potten är lite mindre, idag är det en väldigt viktig faktor att hålla koll på.

Spika

Barcelona
Arsenal
Tenerife
Sporting Lissabon
Farense

En defensiv kombination som helhet men vi tycker den gifter sig ganska fint och skapar till slut en fin balans ihop med våra vaksningar/reduceringar. 2-3 större favoriter i form av Barcelona, Arsenal och Lissabon kombineras med lite styvare Tenerife och Farense. Ska vi utse dagens bästa spik så faller den utan tvekan på Arsenal. Poolspel innehåller som bekant enorm varians och kan vi hålla ner den samtidigt som fina värdetecken hamras in så är det bästa av två världar. Här har vi en stor favorit med magiskt spelvärde, den måste spikas!

Halvgardering

Våra spikval fäller så gott som noll motståndare i poolen och detta är något vi måste ta i beaktning när bygget fortsätter. En riktigt värdeskapande vask blir det i dagens ram (resten via reducering). Även om samtliga streck kommer röra på sig en hel del ju närmre spelstopp vi kommer så bör Huesca stänga kallt. Laget har relativt låg vinstchans men streckas upp till skyarna, här ska vi på ett effektivt sätt skaka av oss svaga motståndarrader. Ternana, Eibar och krysset i match 13 mellan Cittadella-Bari är tecken som även dem får sätta sig på sidlinjen. Relativt liten sannolikhet att gå in samtidigt som spelvärdet i dessa enskilda tecken inte är något som lockar speciellt mycket.

Reducering

Vår ram innehåller ett gäng sketrader och det måste vi städa bort. Systemets storlek får i viss mån inse sin plats i näringskedjan i det övre utdelningsintervallet men vi vill verkligen hålla en ganska högt golv utdelningsmässigt.

Röda utgångar sätts ut på Cartagena och Stockport med kravet att max 1 av dessa får segra. Två ruskigt fula favoriter vi vill jaga.

Gröna utgångar sätts ut på 1x Lugo och x2 Frosinone med kravet att minst 1 ska sitta. Ytterligare ett krav som trimmar bygget och höjer golvet på våra rader vi betalar för.

Färdigt spelförslag för 1024 (21% reduceringsgrad)

Miljongängets ombud hos Svenska Spel