Europatipset – på en lördag (!)

Publicerades den 18 maj 2024

Det är inte ofta det sker men idag väljer Svenska Spel att skrota det traditionella spelstoppet (16.00 lördag) på Stryktipset och istället ge plats för Europatipset. Detta för att Premier League spelar sin avslutande omgång imorgon söndag – där samtliga matcher återfinns på just Stryktipset. Ett bra beslut av Svenska Spel i vår mening – vilket alltså ger utrymme för Europatipset idag. Ingen jackpot men en smygtrevlig kupong med några skeva streck att tillvara på!

Idag kommer vi att använda oss av av poolspelare bästa vän – reducering.se. För er nya läsare är det ett reduceringsverktyg som tillåter oss att ta bort mindre lockande radkombinationer från  vår grundram – för att minska kostnaden och öka den förväntade avkastningen. Dessutom finns det grafer, teckenfördelning och annat matnyttig information när man bygger system till Europatipset, Stryktipset, Topptipset med mera. Ett kanonverktyg med andra ord!

Vi kommer att utgår från en grundram på 1296 rader – som kan köpas i ombudet med namnet ”Miljongängets Lilla ET”.

Spelförslag Europatipset 18 maj

Man kan välja att attackera dagens kupong på lite olika vis – mycket beror på hur vi väljer att hantera Leverkusen (87%) och Falkenberg (76%). När det är en omgång på ET utan jacke så får man inte spela för svårt men man måste samtidigt våga ta ställning – en finkänslig balansgång helt enkelt. Vi väljer i spelförslaget att spika både Leverkusen & Falkenberg, vilket är ett beslut som gör att vi måste våga spela offensivt på annat håll – annars blir det bara korvören vid 13 rätt.

Som tur är finns det gott om spelvärda spikar att hitta på kupongen. Porto (46%), Mainz (41%) och Union Berlin (44%) får samtliga kategoriseras som kanonspikar. Korrekt streckade eller marginellt understreckade lag med tydligt favoritskap i sina matcher. De gifter sig dessutom kanonbra tillsammans med just Kusen & Falkenberg. Vi väljer att spika alla tre lagen och vänder blickarna mot våra halvgaddar.

Nu trycker vi ned gaspedalen. Alaves (56%) och Degerfors (65%)  har på tok för hög streckprocent i vår mening – båda kastas i papperskorgen. Det kan upplevas tufft men som vi nämnde  innan, man måste våga ta ut svängarna för att slå bort tillräckligt med motståndarrader.

Torino hemma mot Milan är enligt oddsmarkanden en helt even tillställning – då kan vi inte blunda för övervikten på 40% mot Milan som det är på Europatipset. Vi målar värdesidan, 1X på Torino blir ett ställningstagande utan någon större risk.

På kupongen har vi flertalet av överstreckade favoriter kvar som vi gärna spelar mot, men tack vare det smarta reduceringsverktyget hos reducering.se kan vi åtgärda det i ett senare skede. Vår sista halva blir en hårdrocksnäve (1-2) i match 13, mest för att spelvärdet är mycket högre på tvåan (Stocksund) än vad krysset erbjuder.

Resterande matcher helgaddas – nu tar vi fram verktygslådan.

Reduceringar

Via tre färgreducerinagr ska vi kapa ned grundramen rejält.

Röd färgreducering – vi tycker fortsatt det finns utrymme att vara offensiva. Atalanta, Bolton och Bayern München ringas in – max en av dessa får vinna.

Blå färgreducering  – vi nämnda tidigare att värdet på Stocksund var bättre än krysset – det gäller även på Getafe och Örgryte. Tre mycket fina värdetecken, vi behöver att minst ett av dessa vinner.

Gul färgreducering – ett smart sätt för att reducera ned ramen är att använda ”exakt 1”-reducering. Vi använder just en sådan på Torino & Oddevold – en ska vinna och den andra tappa poäng.  Vilket ger extra vikt på teckenfördelningen mot Torino – medan Oddevold behåller 33% på grund av att det är en helgardering. Perfekt för bygget som helhet!

Nu är vi klara. Vi har kapat grundramen från 1296 rader till 420 vassa rader. Oddsprognosen är i princip bara inom sexsiffrigt intervall – medan utdelningsprognosen indikerar att vi har flera miljonutfall bland våra rader. Ett system med god potential att nå överbetalda scenarion med andra ord!

Se spelförslag här för 420 kr (68% reducerat)

Skrällen
  • Örgryte
team-skrallen
Spiken
  • Falkenberg
team-spiken
Draget
  • Torino
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget