Europatipset söndag

Publicerades den 10 december 2023

Såren är slickade efter en väldigt sjuk Stryktipsrunda med ett absurt högt totalodds och revanschen eftersökes på Europatipset. Mycket fin boll runt om i Europa liras och strecken är som många gånger för väldigt skeva här på ET. Ha dock i åtanke att streck och odds rör sig under dagen, att vara flexibel och inte låsa sig är en av poolspelarnas bästa egenskaper. En vask på förmiddagen kan mycket väl bli en spik på eftermiddagen och vice versa.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda).

Nu drar vi igång!

Kupongen

Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga och franska Ligue 1 utgör dagens gåta, precis så vi vill ha det på ett Europatips! Som alltid drar ett gäng streck i mellan-facket iväg rejält. Hur dessa bör hanteras ändras runda för runda och efter tycke och smak. Idag har vi ingen jackpot att luta oss emot så vi väljer att försöka trycka till ett gäng av dessa tecken för att säkerställa god standard på bygget.

Spika

Tottenham
Manchester City
Bologna
Barcelona
Brest

Inga fantastiska spikar sett till spelvärde men taktiken presenterar sig ganska väl när rundan utformas som den gör. När strecken sitter så här så vänder vi lite på steken. Dagens bästa vaskningar letas upp och sedan får svårighetsgraden på spikarna balanseras upp efter det. Det är ett väldigt bra tips från oss, lås dig inte vid tanken att börja hitta bra spikar. Börja med de bästa valen taktiskt för rundan och försök sedan få resterande del av bygget att passa in. Här har vi tagit en tight linje på spikvalen trots att bågen skulle spännas, dettas för att på ett bra sätt kunna balansera ihop det med våra fräckare halvor.

Vaskningar

Här fanns det ett helt smörgåsbord och vi roffar åt oss. Ruskigt överstreckade lag som Roma, Monza, Athletic Bilbao och Köln utelämnas från ramen. Kan kännas fräckt i mångas ögon men priset vi får betala i form av höga streckprocent är inget vi vill öppna börsen för. På ett effektivt sätt hakar vi av väldigt många motståndare här. Dessa tecken är dock lag som verkligen skriker ”vaska mig” så va på din vakt. När spelstopp närmar sig kan det mycket väl vara så att någon av dessa är omgångens bästa spik med tanke på vilket dropp som kommit under dagen.

Reducering

Blåa utgångar placeras på Chelsea, Fulham och Bayer Leverkusen med kravet att minst en ska vinna. Samtliga tre fanns som alternativ när vi valde spikar men fick till slut ställa sig åt sidan till förmån för lag med lite högre vinstchans. Vi vill dock vikta lite mer av vår insats mot just dessa lag så en reducering likt denna passar perfekt.

Gröna utgångar placeras på tre rensare, Fiorentina, Genoa och Granada. Kravet ställs in på att minst en av dessa utgångar ska vinna, detta är tecken som får fin utväxling på utdelningen om de sitter. Att underdogen tar det hela vägen ligger ungefär i paritet med kryssen sannolikhetsmässigt i dessa matcher så det vore dumt att inte vikta när vi kan.

Färdigt spelförslag för 798 kronor (38% reduceringsgrad)

Miljongängets andelar

Reduceringsverktyget

Lycka till!