Europatipset söndag

Publicerades den 21 januari 2024

Söndagens Europatips ser väldigt intressant ut. Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga, Afrikanska Mästerskapen, och franska cupen ska benas ut. En härlig blandning av fotbollsmatcher för ögat att följa samtidigt som svenska folket är ute och cyklar rejält i var och varannan match. Omsättningen är och kommer nog förbli ganska låg och kommer vi rätt på det så kan vi få fint betalt utan ett allt för svårt utfall. Motståndarna idag är i svagaste laget.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar.
Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Nu bygger vi!

Spika

Att plocka ut fem spikar på dagens kupong är ingen barnlek. Det finns givetvis ett gäng understreckade drag men kombar vi dessa med varandra så sticker svårighetsgraden snabbt iväg och med tanke på storleken på dagens pott är detta som att kasta pengar i sjön. Efter en stunds klurande landade vi på följande fem val:

Genoa
Barcelona
Sydafrika
Clermont
Rennes

En fin spik-kombination som gör att vi får möjlighet att gardera en hel del matcher som streckats otroligt skevt. När kupongen ser ut som den gör så ställer det genast krav på systemskaparen. Hur många och vilka överstreckade favoriter som kan spikas utan att potentialen sinar är ytterst svårt att sia om, detta gör att många kommer hamna i problem idag. Vi är väldigt nöjda med de fem vi trollat fram, givetvis lite högt streckat här och där men som helhet är vi bra på det om vi jämför med alternativen som fanns. Vettiga spikar utan att spinna iväg för mycket i svårighetsgrad är dagens nöt att knäcka.

Halvgarderingar

Vi garderar väldigt många lag som är ruskigt hårt streckade och samtidigt behövt spänna bågen en aning i spik-kombinationen, detta gör att vi försiktigt behöver trycka foten på bromsen för att inte hamna snett på det. Hade potten (omsättningen) på dagens ET förväntats vara väldigt stor så kan det vara värt att ta ut svängarna mer och betala för väldigt svåra kombinationer men idag har vi motsatsen till det och måste väga in det. Att sikta in sig på vissa intervall från omgång till omgång baserat på omsättning, jackpot osv är A och O.

Vi kör ingen renodlad värdeskapande vask idag utan landar i följande fyra defensiva halvgarderingar:

Bournemouth – Liverpool 1 2
Sheffield United – West Ham 1 2
Empoli – Monza 1x
Mönchengladbach – Augsburg 1 2

Tvåan i Empoli-Monza plockas bort, bortalaget har relativt låga vinstchanser men streckas ändå på lite för mycket ute i stugorna. I övrigt så blir det tre hårdrocknävar för att ta ramen i mål och när vi nu tar en kik på odds och utdelningsprognosen för bygget så känner vi oss nöjda. Dags att ta det här skeppet i mål via reduceringsverktyget.

Reducering

Otroligt många lag med cirka 50% vinstchans streckas upp till skyarna av våra motståndare. Visst finns det fina lägen att vaska ett gäng redan i ramen men då hamnar vi i problematiken att spela för svårt sett till vilken pott vi spelar om, speciellt med tanke på vilka spik-val vi använt oss av.

Reduceringsverktyget får istället balansera ut våra kombinationer bland dessa hårt streckade tecken. Vi markerar samtliga sex favoriter med likvärdiga förutsättningar och ställer in kravet minst två, max tre. Att tighta till spannet i båda ändar när vi jobbar med favoriter likt dessa är oerhört viktigt.

Färdigt spelförslag för 768 kronor (41% reduceringsgrad)

Miljongängets andelar