Europatipset söndag vecka 16

Publicerades den 23 april 2023

Ett av våra r-system fick 13 rätt på Stryktipset för 266 000 kr, grattis till er som vann! Även om det var nära med betydligt fler fullträffar i ombudet är vi glada att vara tillbaka på vinnarspåret. Förhoppningsvis är det starten på en kurva som rör sig i rätt riktning!

Ingen jacke på Europatipset men likväl en trevlig och utmanande kupong. För att vara Europatipset är det få riktigt stora favoriter och det ska finnas goda chanser för skrällar på sina håll. Förutom fotboll från toppligorna i Europa får vi se glimtar av svensk fotboll från Guldfågeln Arena, Studenternas och ett klassiskt möte på Tele2 Arena. 

Innan vi sätter tänderna i kupongen vill vi påminna om Reducerings-EM. Det är den tredje omgången av totalt sju. Bygg ett system hos Reducering.se på max 500 rader, bocka för “Delta i reducerings-SM” och klicka på “lämna in”. Inget krav på att lämna in systemet hos Svenska Spel och det är gratis att delta. Mest inspelade pengar över sju omgångar vinner en sportresa värd 10 000 kr. Läs mer på Reducering.se

Spelförslag

Idag finns det många intressanta vägar mot pengarna. Efter mycket velande fram och tillbaka mellan olika alternativ kom vi fram till följande systembygge med siktet inställt mot sexsiffrig utdelning!

Spikar

Milan och Djurgårdens är dagens två troligaste vinnare. Streckfördelningen är så klart därefter men trots det väljer vi att blunda för värdet och ta in båda i båten. Vi anser oss kunna fälla tillräckligt med system på andra matcher för att argumentera för valet. 

I nästa fack plockas Brighton hemma mot Manchester United. Bortalaget kommer från en svag insats i Sevilla där det blev ett respass i Europa League. Med slitna kroppar och ett sargat självförtroende är det inte roligt att åka och besöka välspelande Brighton. Nuvarande 43% på en hemmaseger lockar för mycket!

Kanske omgångens viktigaste match  i Premier League är på St James Park mellan Newcastle och Tottenham. Den åtråvärda fjärdeplatsen står på spel och vi tror det blir hemmalaget kommer segra. 59% är egentligen lite för högt men förhoppningsvis kryper den ned några procent fram till spelstopp. 

Avslutningsvis tas svängarna ut och spikar Marseille i kvällsmötet med Lyon. Beslutet baseras helt på spelvärdet. En förväntad jämn match där bortalaget bara har 25% i förtroende, då måste vi ta ställning mot svenska folket. Marseille spikas!

Garderingar

Än så länge skiljer sig oddsmarknaden och streckfördelning åt i många matcher. En tumregel är att oddsmarknaden i princip alltid är en bättre värdemätare jämfört med streckprocenten, speciellt bland de tidiga pengarna. West Ham, Juventus och Villarreal streckas som marginella favoriter trots att oddsmarknaden har omvänd värdering. Vi tar rygg på oddsmarknaden och utelämnar samtliga tre lag!

Helgaddarna sätts ut i ett offensivt syfte där vi framförallt hoppas på skrällar i Allsvenskan. För att säkerhetsställa att vi slipper betala för kalla utfall tar vi fram verktygslådan inne hos reducering.se.

Reduceringar

Via två färgreduceringar ska rader kapas!

Röd – Barcelona, Kalmar FF och BK Häcken är tre överstreckade gäng vi väljer att spela mot. Med det smarta reduceringsdraget “Exakt 1” spelar vi mot 1 favoritseger och två skrällar. En bra offensiv mellanväg!

Gul – både Napoli och Leverkusen ser attraktiva ut. Minst ett av lagen behöver vinna. 

Tack vare reduceringsverktyget har vi kapat grundramen från 1296 rader ned till 384 rader. Det innebär att det är en rad som kan lämnas in i Reducerings-EM!

Spelförslag för 384 kr (70 % reducerat)

Skrällen
  • Halmstad
team-skrallen
Spiken
  • Brighton
team-spiken
Draget
  • Marseille
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget