Europatipset söndag vecka 43

Publicerades den 30 oktober 2022

Det blev inte vår dag på Stryktipset. Även om det såg bra ut i halvtid så vann tillslut för många överstreckade lag och vi var borta efter 16-matcherna. Utdelningen slutade dock på över 2 miljoner kronor efter att Leeds skrällde på Anfield –  grattis till er tre som lyckades gå i mål. Nästa vecka väntar jackpot på Stryktipset, då ska vi lyckas bättre. Innan dess ska vi försöka få 13 rätt på Europatipset.

Från ett strategiskt perspektiv ska vi spela annorlunda på Europatipset jämfört med Stryktipset. Det är viktigt att bara spela kombinationer som prispotten mäktar med. Stryktipset garanterar 10 miljoner kronor till ensam vinnare och har nästan alltid minst 20 miljoner i omsättning. På Europatipset är det mindre prispott även att det finns lika många potentiella utfall. Därför får vi skruva på taktiken en aning. 

Spelförslag

Vi letar efter fem spikar som bidrar med balans utan att vara alltför valda av motståndarna. Vi landar i Arsenal (89%), Real Sociedad (50%), Häcken (52%), Hammarby (61%) och AIK (42%). Det är framförallt de allsvenska lagen vi tycker det är fint spelvärde på. Häcken kan (ska?) säkra guldet mot bittra rivalen på Gamla Ullevi efter en imponerande säsong. Nuvarande 52% kan vi leva med. Stockholmslagen Hammarby & AIK har spelat bort sig från guldchanserna och kanske är många färgade av sitt egna supporterskap när de spelar på Europatipset. 61% respektive 42% tycker vi är för lågt för att inte spika rakt ut. 

En spikkombination av fem lag som genuint känns bra i magen. Goda vinstchanser kombineras med vettigt spelvärde – precis så vi vill börja vårt systembygge. Kvar för oss är förutom att placera ut hel & halvgarderingar även skruva på detaljerna hos Reducering.se

Garderingar / Reduceringar

Fyra halvor ska ut. Det blir en mellanväg där två favoriter plockas bort och två oavgjorda resultat klivs. Milan (61%) & Hoffenheim (51%) är närmare 23% överstreckade tillsammans (8+15). Det innebär att många kombinationer troligtvis innehåller att båda lagen vinner samtidigt. Vi går emot strömmen – båda vaskas. 

När man spelar Europatipset är det en balansgång. Vi kommer använda reduceringsverktyget för att slå i båda riktningar

Röd – Manchester United, Lazio & Union Berlin älskar de tidiga pengarna. Att inget av de ska vinna blir för tufft. Vi ställer in villkoret minst en max 2 får vinna.

Gul – precis som röd markering tar vi mellanvägen. Minst 1 men max 2 av tre gula markeringar ska sitta. 

Spelförslag för 648 kr (50% reducerat)

Kul kupong och revanschlusten är stor. Häng gärna med oss i eftermiddag om vill vara med på väl genomarbetade system!

Skrällen
  • Torino
team-skrallen
Spiken
  • Hammarby
team-spiken
Draget
  • AIK
team-draget
Köp en andel