Europatipset söndag vecka 7

Publicerades den 19 februari 2023

Vilket extremt utfall det blev på Stryktipset. Från en första halvlek med knappt några mål till en andra halvlek där flera tunga drakar föll. I slutändan var det endast två favoriter som vann, Burnley och Coventry. Resten förlorade eller tappade poäng vilket innebar en extremt hög svårighetsgrad. Inför sista matchen kunde ingen i hela Sverige få 13 rätt. Det innebär i sin tur att gårdagens glädjeämne var att vi får en saftig jackpot kommande helg. 

Innan vi tar oss an dagens utmaning ska vi stanna vid Stryktipset och titta närmare på utfallet. Enligt oddsmarknaden var det en svårighetsgrad på runt 38,5 miljoner för den vinnande raden. När då prispotten för 13 rätt endast var runt 6 miljoner är det givetvis ett sundhetstecken att ingen fick 13 rätt, att spela mot så svåra utfall är en extremt förlorande taktik i längden. Balans är ett nyckelord inom poolspel och även om det är “häftigt” att spela mot ensam vinnare går det att spela rader mot ensam vinnare som har en betydligt högre sannolikhet än gårdagens utfall. Vi kan konstatera att om vi löst gåtan igår hade vi gjort något fel. 

Vi vänder blad och lägger fokus fokus på Europatipset

Spelförslag

Ett favoritbetonat Europatipset utan jackpot gör att vi kommer behöva blunda för spelvärde på vissa matcher när vi bygger spelförslaget hos Reducering.se. Istället för att leta attraktiva spikar får vi tänka bakvänt och fokusera på vilka lag som ser attraktiva ut att fälla. Det är flera lag med kallt spelvärde som vi mer än gärna fäller, Atletico Madrid, Roma, Juventus och Marseille för att nämna några. Våra fem spikar blir:

Tottenham (56%)

Rayo Vallecano (40%)

Fiorentina (64%)

Lazio (67%)

Lens (71%)

En balanserad spikkombination. Fiorentina, Lazio och Lens är våra mest troliga vinnare, medan Tottenham och framförallt Rayo Vallecano är något högre risktagande. Vi kommer inte slå bort speciellt många system på våra spikar utan det jobbet ska våra garderingar + reduceringar sköta åt oss. 

Halvgarderingarna blir inte alltför offensiva förutom att Köpenhamn klivs borta på Silkeborg. Hemmalaget är bättre än vad folk tror och 54% är inget motiverat värde på Köpenhamn. Därtill spelas två gubbgarderingar och ett lyxkryss på Manchester United hemma mot Leicester. Helgarderingar blir däremot offensiva och placeras ut i matcher där många motståndare garanterat har använt sina spikar. 

Reduceringar

Hos reducering.se ska bygget slipas. Vi nöjer oss inte med att placera ut helgarderingar och hoppas på skrällar, vinner favoriterna där så vill vi inte längre vara med. Via en röd färgreducering ställer vi in villkoret att minst 1 men max 2 av Atletico Madrid, Roma, Juventus eller Marseille får vinna. Vi säkerhetsställer med andra ord minst två men max tre poängtapp bland våra rader. 

Slutligen viktar vi fördelningen på systemet mot en skräll på antingen Mainz eller två tappade poäng för United. 

Sammantaget betalar spelförslaget för minst fyra favoritfall vilket bör räcka långt en sådan här runda. 

Spelförslag för 864 kr (33% reducerat)

Förra veckan gled 350 000 kr ur oss händerna i 89:e minuten i sista matchen, nu jagar vi revansch på dagens Europatipset.

Varmt välkomna in i ombudet om ni vill hänga med!

Skrällen
  • Spezia
team-skrallen
Spiken
  • Lazio
team-spiken
Draget
  • Silkeborg
team-draget
Köp en andel