Europatipset tillbaka

Publicerades den 26 juni 2024

Efter att EM-tipset hållit oss i ett fast grepp sista tiden med tre omgångar – varav en fortfarande är pågående – kliver vi nu tillbaka till vanliga Europatipset. Visserligen fyra EM-matcher men resten består av en salig blandning. Det blir resultatet av att gruppspelet nu börjar gå mot sitt slut och att tiden med en massa EM-matcher varje dag är en svunnen tid. Lite sorgligt, gruppspelet har onekligen sin charm i mästerskapen. Nu är det, efter dagens avslutande gruppspelsmatcher, dags för slutspel och vi har onekligen fått en halva i slutspelsträdet som på pappret får anses vara lite tuffare. Eller vad sägs om Tyskland, Spanien, Frankrike och Portugal på samma halva…

Kan detta påverka utgången i dagens matcher? Det är två jämna grupper där lagen förutom Portugal alla riskerar att få lämna mästerskapet – så att förlora idag kan innebära slutet för de flesta. Belgien har slagläge att få en riktig drömlottning om laget lyckas vinna gruppen. Seger mot Ukraina gäller då i kväll.

Vi ska här tillsammans bygga ett av våra populära U-system i andelsbutiken. Miljongängets U för 100 spelas med 5 hel, 6 halv och 2 spikar i sin grundram. Utöver detta markeras 7 U-tecken ut, vilka påverkar möjligheten för 13-rätt. Andelen kostar 97kr och du hittar den i vår ombudsbutik. Här finner du förutom Europatips även dagliga Topptips och Bomber.

Nu till vårt system…

Spikar

Våra två spikar på detta U-system blir en stabil favorit och en riktigt fin värdespik. Bägge hittar vi i div 2 Norrland. Boden toppar serien och vann senaste matchen mot dagens motståndare Luleå med 4-2. Nu visserligen bortaplan men det ska fortsatt vara Boden som är det klart bättre laget. Boden toppar serien och kommer att vara med och slåss om uppflyttning ända in i kaklet medan Luleå mest troligt kommer harva i mittenskiktet.

Som spik nr två väljer vi bottenlaget Älgarna. Tog senast säsongens första seger och förhoppningsvis gav detta lite luft under vingarna. Idag möte med ett mediokert Lucksta. Lucksta vann iofs det senaste mötet mot älgarna innan serien vände, men det är skillnad på hemma resp. bortaplan. Lucksta har ännu bara 1 poäng på bortaplan denna säsong.

Tittar vi på oddsmarknaden, som vi i div 2 inte ska lägga allt för tung vikt vid – det kan svänga snabbt här. men en klar indikation på lagens styrkor idag får vi ändå när matchen är helt jämnt spelad oddsmässigt. Hemmalaget Älgarna är till och med knappa favoriter på oddsmarknaden. Streckmässigt på Europatipset ser det däremot helt tokigt ut. 16% på hemmalaget Älgarna med nästan 1 miljon omsatt mot 56% för Lucksta. Det skiljer ca 40% streckmässigt och vi passar på att kliva på tåget.

Halvgarderingar

Med dessa två spikar har vi elva garderingar i form av 5 hel och 6 halv. Halvgarderingarna använder vi för att plocka bort:

-Två rejält fula tecken i form av Rumänien och Mexico. Bägge streckas på tok för högt sett till sannolikt utfall.

-Ukraina, som visserligen är lågt streckade men som vi har svårt se piska Belgien med drömläge.

-Tre kryss som får anses vara bortplockningar som lågvarians. Inget av dessa är något speciellt streckmässigt. Ett av kryssen är också sista matchen där vi vid slagläge kan hedge-spela på kryss om vi sitter med chans på 13.

Systemet är klart och har bra potential där flera gardeirngar ligger på lågt streckade tecken. En sådan här runda passar det fint med ett U-system för mindre insats där ändå chansen finns för vettig träff om det klaffar. Lagom onsdagsnöje!

Du hittar andelsspelet här: Miljongängets U för 100 (97kr)

Grundramen är på 15 552 rader och reduceras ner med Svenska Spels funktioner. Vill du själv styra reduceringarna finns ramen färdigt ifylld inne på Reducering – Sveriges bästa reduceringsverktyg. Här kan du själv laborera med exempelvis färger och poäng. Börja i liten skala och testa dig fram.

Systemram inlagd på Reducering

Skrällen
  • Venezuela 1X
team-skrallen
Spiken
  • Boden
team-spiken
Draget
  • Älgarna
team-draget
Miljongängets ET-andelar