Europatipset torsdag 11e maj

Publicerades den 11 maj 2023

Dagens Europatips bjuder på en salig blandning, allt från Europa League till Damallsvenskan. Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar.
Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda). Känner du att Lilla ET inte passar dig och heller inte vill testa på att bygga ett eget system via reducering.se så har vi självklart andelar i olika prisklasser inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

En rätt trevlig runda att försöka nypa dit 13 rätt så dags att ta tag i bygget!

Spika

Juventus
West Ham
Fiorentina
Köln
Twente

Omsättningen än så länge är väldigt låg så procenten får tas med en nypa salt över hela banan. Vi har dock förhoppning om att flertalet av dessa ovan nämnda spikar kan komma att röra sig i positiv riktning. Potten att slåss om kommer inte vara särskilt stor idag så att betala för helt galna kombinationer är som att kasta pärlor åt svin. Vi gillar att hålla det relativt defensivt men samtidigt ge oss möjlighet att gardera ett par tecken som förmodligen kommer bli ruggigt hårt streckade sett till vinstchanser.

Halvgarderingar

Som vi precis nämnde ovan så ska man vara ganska försiktig att gå stenhårt på strecken redan nu på förmiddagen men dagens första tecken att plockas bort blir givetvis Lazio. Denna kommer droppa av mot spelstopp men kommer aldrig att komma ner på nivåer som vi är villiga att betala för. I skrivande stund är ettan streckad över 80% och även om den kommer ner hela vägen mot 70% så är det ett perfekt tecken att kliva för att skapa potential i bygget.

Vasken av Lazio är åt det lite mer offensiva hållet så foten behövs så sakteliga pressas mot bromsen. Nästa tecken att vaskas blir Roma hemma mot Leverkusen. Vi tycker tyskarna imponerar och bör ha goda chanser till poäng mot ett Roma som ofta har det svårt att avgöra matcher. Som komplement till dessa två halvgarderingar så plockar vi bort två tecken som med stor sannolikhet kommer landa in ganska korrekt i streckprocent och inte erbjuda något särskilt spelvärde trots ganska låg sannolikhet att gå in. Ramen två sista halvgarderingar blir krysset i Mallorca-Cadiz och tvåan i Rosengård-Häcken.

Reducering

Röd utgång placeras på Jönköping och Lens med kravet att max en får segra. Ruskigt fula tecken som förmodligen aldrig kommer droppa tillräckligt fram till spelstopp. Här vill vi få bort ett gäng dåliga rader och höja golvet för lägsta utdelning.

Tre fina tecken i form av Lecce, Odds och Aalborg får varsin grön utgång med kravet att minst en ska segra. Fina värdetecken som vi vill vikta vårt system mot.

Färdigt spelförslag för 896 kronor (31% reduceringsgrad)

Lycka till!