Europatipset torsdag vecka 22

Publicerades den 31 maj 2023

Utbudet av fotbollsmatcher har börjat smalna av vilket märks på kupongerna. Svenska Spel har fått bredda sitt synfält för att plocka ihop 13 matcher på Europatipset. Förutom en kupong som varar i två dagar är det bland annat en hel del matcher från MLS och Superettan. Vi förväntar oss låg omsättning och som ett brev på posten brukar motståndarna vara extra svaga dessa omgångar, det syns inte minst på streckfördelningen.

Trots att kupongen inte innehåller några superstora favoriter är flera lag streckade på 70%+. Lyckas man hitta utrymme i sitt bygge att utelämna några av dessa utan att bygget blir för svårt är mycket vunnet. Det finns inga logiska argument att dessa lag ska streckas så pass högt. 

Vi ska via ett tidigt spelförslag hos reducering.se ta oss an uppgiften. Vår strategi blir att försöka fälla några av de nämnda favoriterna.

Spelförslag

Istället för att ta närmsta vägen till 13 rätt tar vi en marginell omväg för att bli bättre belönade de gånger vi går i mål. Vi ratar därför lag som Utsikten (70%), Seattle (76%), Helsingborg(75%), Västerås (78%) och Stuttgart (74%) och tar istället spikar från nästa hylla. Både Landskrona BoIS (49%) och Öster (33%) är favoriter i sina respektive matcher men har betydligt mer attraktiv streckfördelning. 

Näst på tur plockas Atlanta (61%) och GAIS (63 %) in i båten. Två lag som vi bedömer har goda vinstchanser. Visserligen är båda något överstreckade fast på en ”rimlig nivå” jämfört med de andra lagen från samma fack. Dessa spikar tillåter att vara offensiva på annat håll där vi ser chanser till högre spelvärde. 

I Europa League-finalen mellan Sevilla – Roma bedömer oddsmarknaden att det är ett dött lopp. Svenska folket å andra sidan har betydligt starkare åsikt och ger Sevilla 43%. Vid så pass “felaktiga” streck så är det ett fint tillfälle att ställa oss på Mourinhos och Romas sida. 22% är helt enkelt för lågt. 

Garderingar

Trots att Utsiken leder Superettan och Örebro befinner sig långt ned så kan vi inte acceptera att hemmalaget ska stå i 70%. Utsikten har överpresterat rent poängmässigt och det är ingen vild gissning att lagen kommer stå betydligt närmare varandra efter 30 spelade omgångar. Vi ställer oss på Örebros sida och plockar bort ettan. 

Två andra lag som vi inte heller vill betala för är Gif Sundsvall och Inter Miami. När vi favoriserar Gefle och New York Red Bulls samtidigt som motståndarna gör tvärtom så är det ett enkelt beslut att kliva. Avslutningsvis blir det en så kallad hårdrocksnäve i match 2. 

Vi väljer att måla fulla penseldrag på de kraftigt överstreckade favoriterna och siktar in oss på att fälla de via det smarta reduceringsverktyget. 

Reduceringar

Seattle, Helsingborg, Västerås och Stuttgart blir, förutom Utsikten, favoriterna vi siktar in oss på att fälla. Vi ringar in samtliga (blå markering) och ställer in villkoret att exakt två ska vinna. Det betyder att vi alltid tar med oss två skrällar in i mål vilket blir en bra mellanväg mellan spelvärde och balans!

Spelförslag för 384 kr (70% reducerat)

Skrällen
  • Örebro
team-skrallen
Spiken
  • GAIS
team-spiken
Draget
  • Roma
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget