Europatipset

Publicerades den 21 augusti 2022

Det blev en svårlöst gåta på Stryktipset. Endast tre personer gick i mål för lite drygt drygt 2 mkr var. Vi slutade som bäst med 12 rätt där Middlesbrough var den felande länken. I övrigt var vi i ärlighetens namn inte speciellt nära. Det är till och med svårt att i efterhand visualisera hur man skulle kommit fram till den rätta raden. Att spika Arsenal, WBA och Sheffield United i kombination var aldrig nära. Men strunt samma, vi vänder blad och attackerar Europatipset istället!

Ett Europatips som precis som gårdagen spelas utan Jackpot. Men visst ser kupongen inbjudande ut ändå? “Cashmötet” mellan Newcastle – Manchester City blandas med fotboll från Finnsvedsvallen. Två olika fotbollsvärldar som möts på en och samma kupong. Här spelar inte alla pengar i världen någon roll, det är streckprocent, odds och spelteori som betyder något!

Ett spelförslag ska tas fram. Vill du ha en del i den matematiska ramen köps den här

Spikar

I vanlig ordning är det tufft att hitta spelvärda spikar på ET. Man får helt enkelt blunda för spelvärdet på vissa tecken och istället se det som en helhet. Athletic Bilbao (56%) och Elfsborg (41%) kan dock klassificeras som fina tecken och spikas rätt ut. Manchester City (83%) har inlett bra ut och även om det numera är en tuff match att åka till St James Park så bör bortalaget vara något nummer för stor. 83% kan vi leva med.

De sista två spikarna blir en utmaning att hitta, vi söker först och främst balans. Valet fallet på Chelsea (76%) och Helsingborg (34%). De förstnämnda hoppas vi få ned strecken fram till spelstopp medan Helsingborg är ett något styvare val. Jumbomöte mot Gif Sundsvall där det bör vara fördel för skåningarna. 34% är för lågt och det blir en värdespik som rundar av vår spikkombination.

Garderingar

Nu behöver lag fällas och att identifiera kalla tecken är inga problem idag. Det är framförallt i Italien som vi väljer att ta ställning. Milan (48%) och Bologna (62%) är de tidiga pengarna snett ute på i vårt tycke. Vi vaskar båda två. Avslutningsvis tar vi fram den klassiska hårdrocknäven och kliver två överstreckade kryss.

Reduceringar

Vi vill inte endast ha potential bland några av våra radkombinationer utan bygga för att så många som möjligt ska ha högt förväntat värde. Därför behöver vi fortsatt se till att vi tar med oss fler skrällar i mål.

Gul – blir ett offensivt ställningstagande. Atl. Madrid (70%), PSG (81%) och Malmö FF (66%) fäller vi gärna. Villkoret Exakt 1 innebär att vi betalar för 2 skrällar och en favoritseger. En perfekt mellanväg!

Blå – i Italien så är det främst värdet på att ta det hela vägen. Minst 1 av Atalanta och Verona behöver vinna.

Det är lägre prispott på Europatipset än på Stryktipset och då behöver vi spela med en lägre svårighetsgrad. Systemet riktar primärt in sig på sexsiffriga utdelningar. Det går alldeles utmärkt att lämna in systemet för sig själv om man gillar bygget. Klicka då på ”Lämna in” till höger om systemet.

Spelförslag för 432 kr (67%)

Varmt välkomna in i butiken om ni vill haka på i eftermiddag. Spelstopp 14.59

Skrällen
  • Verona
team-skrallen
Spiken
  • Athletic Bilbao
team-spiken
Draget
  • Helsingborg
team-draget