Extrapengar Bomben – 300.000 kr

Publicerades den 19 januari 2023

En klassisk hockeytorsdag på ingång där det är mer regel än undantag att Svenska Spel bjuder på extrapengar. Som vanligt är det 300.000 kr extra i potten även idag. Våra andelsspel hittar du i vårt ombud – som vanligt!

Dessa extrapengar gör att värdet på omgången blir betydligt bättre. När man pratar värde på spel så är ofta återbetalningsgprocenten en viktig faktor. Det vill säga, hur mycket av insatserna som spelarna lägger, återbetalas i vinster till de som lyckas bäst. Ju högre siffra desto bättre. Svenska Spel har ett visst avdrag på alla spelformer för att ”finansiera” sin verksamhet med skatter osv, vilket gör att återbetalningsprocenten i många fall och på olika spelformer vanligtvis är 60-70%. I dessa fall behöver du vara extremt skicklig för att hitta värde och verkligen spela vettiga kombinationer. När det som idag, är extrapengar i potten brukar återbetalningsprocenten hamna runt 90%, ibland ännu högre. Detta gör att betydligt fler radkombinationer kommer ge vettigt betalt – dvs extra bra läge att investera i omgången.

I vårt ombud finns flera olika typer av matematiska bomber. Med matematiskt system menar vi att du har precis alla teckenkombinationer som finns med på ditt system. Har du exempelvis kryssat för 1,2,3,4 på Lag X och 1,2,3,4 på Lag Y har du 16 st olika radkombinationer, dvs 1-1, 1-2, 1-3 osv…

Vissa väljer och tycker att detta är skönt och smidigt. Vill du hellre ta ett steg längre och mer styra dina rader, då kan du välja att reducera ditt Bomben-system. På så sätt behöver du inte betala för alla dessa 16 radkombinationer om du tycker  eller tror att vissa av dem kommer vara eller ha dålig inverkan på spelvärdet.

Ett exempel är detta system som förra veckan hittade drygt 88.000 kr. 

Systemet är byggt med reducering.se reduceringsverktyg på Bomben. Själva ramen med alla tecken är på hela 11.520 rader och hade således kostat 11.520kr att lämna in. Men med olika reduceringar är det endast 2200 rader som lämnas in. Dvs, alla radkombinationer med tecken som finns i grundramen lämnas ej in.

I detta fall hade olika färgreduceringar använts för att sätta krav på vissa tecken. Både minimum och max-krav.

Har du inte testat att reducera Bomben är det dags tycker vi. Stöter du på problem eller inte förstår, tveka inte att höra av dig till oss i någon av alla våra kanaler, så hjälper vi dig.

Här kommer också ett reducerat spelförslag, som inspiration till dagens runda.

Grundramen är på 2700 rader men de inlämnade raderna är endast 504 med en reduceringsgrad på 81%.

Vi har här valt att sätta enskilda krav i respektive match.

Exempelvis sätter vi kravet att exakt 1 gult tecken ska sitta i matchen Leksand – Skellefteå. Detta gör att från systemramens 15 olika resultatkombinationer (5 x 3) betalar vi endast för 9 kombinationer. i kombination med övriga reduceringar i de två andra matcherna får vi ner radantalet och inlämningspriset samtidigt som vi viktar systemet mot vissa mer specifika resultat.

På detta sätt kan du få med några snedtecken och ändå sätta din prägel på systemet mot tecken och resultatkombinationer du gillar eller för den delen inte gillar. In och testa själv!

Se hela spelförslaget här på 504 rader