Extrapengar på Bomben när SHL är tillbaka!

Publicerades den 14 september 2023

Vår favoritgren är tillbaka! Hockeybomben med extrapengar är enligt vårt tycke kanske det mest spelvärda spelet bland poolspel hos Svenska Spel och ATG. Det är knixigare att bygga ett bra systembygge än exempelvis på Stryktipset / Europatipset och det brukar vara hög återbetalning tillbaka till prispotten. Med en blandning av erfarenhet, finess och spelteori ska vi försöka extrahera spelvärde!

300 000 kr extra på Bomben inför SHL-premiären lär säkerligen locka många hockeyälskare att ta sig an utmaningen. Till skillnad från övriga poolspel är det inte lika enkelt att jämföra odds med streckprocent. Det gör att de som orkar lägga ned tiden och jobbet kommer att belönas extra mycket i det långa loppet. 

Hos Reducering.se går det utmärkt att spela reducerade system på Bomben. Om det används på rätt sätt kan man göra ett bra systembygge till ett ännu bättre genom att framförallt städa bort för enkla och svåra utfall. Lagom är bäst på Bomben!

Spelförslag

Det är alltid ovisst inför en premiäromgång men det råder ingen tvekan om att det är fördel hemmalagen på Bomben. Färjestad ges knappt favoritskap hemma mot Lakers medan både Rögle och Hv 71 ska ha goda chanser att knipa 3 poäng i premiären. Linköping och Malmö Redhawks förväntas hålla till i de nedre regionerna av SHL. 

Men det är inte slutresultat som ska tippas utan hur många mål varje lag gör. Vi kommer att basera mycket av våra val på streckprocent och balans. Ofta räcker det med att få med en eller två ”rensartecken” in i mål för att det ska bli hög utdelning på hockeybomben. 

Färjestad – Växjö Lakers

Vi tror denna match det blir den jämnaste matchen. Mållinan pekar också på att det blir den målsnålaste. Streckprocenten på lågt ser lockande ut, framförallt nollorna måste tas med. Vi målar 0-3 på Färjestad och 0-4 på Växjö Lakers. Trots favoritskapet på värmlänningarna så lockar 4:an på Växjöl till 12% lite för mycket. 

Rögle – Malmö Redhawks

Malmö, som är tippade sist i SHL 2023/2024 inleder med ett derby mot topptippade Rögle. Vi tror det kommer märkas skillnad i kvalitet direkt. 5:an och 6:an på Rögle ser extra lockande ut till dessa procent. 3-6 blir det på Rögle och 0-2 på Malmö.

Hv 71 – Linköping

Sista matchen på kupongen gillar vi återigen hemmasidan. Likt föregående match så håller vi oss lågt på bortasidan och går 0-2. Hv 71 får något mindre förtroende än Rögle men vi tar med oss femman som ett fint streck. 3-5 målas. 

Reduceringar Bomben

Som nämnt tidigare är lagom en bra strategi på Bomben. Vi kommer att använda oss av två färgreduceringar för att balansera bygget

Grön – vi sa tidigare att det ofta räcker med en till två lågt streckade tecken för att utdelningen ska sticka iväg. Vi ringar därför in våra åtta minst streckade tecken och stället in villkoret att 1 till 2 behöver gå in

Gul – när vi säkerhetsställt 1 till 2 skrälltecken via grön reducering så balanserar vi upp genom att minst en av de gula behöver gå in. Tre “troliga” tecken som balanserar upp systemet på ett bra sätt. 

2160 rader har blivit till 812 rader. Ett system som primärt siktar in sig på femsiffriga belopp. Brukar passa bra vid den här typen av omgångar på hockeybomben!

Spelförslag för 812 kr (61% reducerat)

Skrällen
  • "Nollorna" på Färjestad och Växjö
team-skrallen
Spiken
  • Minst en av de gula reduceringarna
team-spiken
Draget
  • 6:an på Rögle
team-draget
300 000 kr extrapengar på Bomben - köp en andel